Bianca sa for siden:
Hvordan lager du fun light geleen din? Bruker du vispet kremfløte på den?
Bianca sa for siden:
Hvordan lager du fun light geleen din? Bruker du vispet kremfløte på den?
Iset sa for siden:
Jepp, jeg har vispet krem oppå geleen når den serveres. Kjempegodt.
Jeg lager den slik: (dette er 1 liter)
Legg 12 gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter ca. Lag sterk saft av vann og Fun light så det blir 8 dl ferdig saft.
Kok opp 2 dl vann og smelt den bløte gelatinen i det under kraftig pisking (jeg bruker bare en gaffel til dette). La den avkjøle seg litt og bland den så med saften. Hell det i en pen bolle/form og sett i kjøleskapet i ca 2-3 timer.
:)
For fromasj, gjør du slik:
Bløt 4 gelatinplater i kaldt vann og løs dem opp i ca en halv dl kokende vann. La det avkjøles litt.
Pisk 1 pk kremfløte stiv. Pisk 2 eggehviter stive sammen med 2 små pakker Splenda (bruk Natreen om du ikke har Splenda, smak deg til).
Pisk sammen 2 eggeplommer og ha i 5-6 ss ren Fun Light av ønsket smak.
Ha gjerne litt vanilje i, samt konditorfarge om du vil, og fargen kan bli ganske svak. Jeg brukte skogsbærsmak og hadde rød konditorfarge i, for ellers ble den nesten hvit. Litt kjedelig.
Bland alt sammen og ha det i en form og sett i kjøleskapet i en time eller to.
Iset sa for siden:
Fromasjen er forresten noe av det beste jeg har smakt! :sikle:
Neste gang skal jeg prøve med en annen smak, men IKKE fersken for den prøvde jeg å lage gele med, LITE vellykket. :fysj:
Bianca sa for siden:
Tusen takk :klem:
Dette skal jeg prøve nå med en gang. Men du, hva er natreen/splenda? ALdri hørt om det før.
Vet du forresten om det hadde gått ann å få lagt til et underfora på "spis deg slank med skaldeman"?
Da tenker jeg på om vi kunne hatt bare oppskrifter som er av lav karbo liggendes under der. Eller er det sånn at alle oppskriftene som legges ut her ikke inneholder noe særlig med karbo?
Iset sa for siden:
Det er jo et flott oppskriftsforum her, som er delt inn i kategorier, så jeg vil tro det holder. :)
Du sjekker bare på ingrediensene hva som er lavkarbo og ikke. Er det mye fete ingredienser, er det det beste. Ostekake feks. :)
Splenda og Natreen er sukkererstatninger. Splenda fås ikke i Norge enda, men er på vei, det er bla. kommet en ny Coca Cola light søtet med Splenda istedetfor aspartam. Natreen fås kjøpt i Norge og finnes som pulverform, flytende og suketter.
Iset sa for siden:
Her er den jeg bruker:
Selges i alle vanlige matbutikker, står der med mel, kokesjokolade, sukker osv.
Jeg har også flytende. :)
Kia sa for siden:
Hei sist jeg var i butikken tittet jeg på den men det stor så mye karbohydrater på baksiden av den, nå er jo pulveret lett, men alikevel... Stemmer dette eller har jeg blingset??
[color=darkgreen][/color]
bruker derfor mest stevia og flytende natreen som ikke har karber nesten i det hele tatt. Kjøpte og en variant i sverige av pulveret med fruktofibre(ikke fruktose) som smakte veldig bra og hadde nesten ingen karber. Pakken lignet veldig på natreen strø...
Iset sa for siden:
Det er sukkeralkoholer, og dem kan du trekke fra. Så da blir det mye mindre.
Det er det samme med feks. Atkins-barene. Hvis du leser bakpå så inneholder de endel karber, rundt 14-15 gram. Men nesten alt dette er fra sukkeralkoholer, så da blir det bare 1-2 netto karber igjen. :)
Iset sa for siden:
Eller tar jeg feil ang Natreen nå? Hvilket søtstoff er det i den?
Nille sa for siden:
Du må ikke tenke vekt her:
[color=#800080][/color]
1 ts Natreen veier 0.5 gram og har 0.4 gram karber. Og er like søtt som 1 ts sukker som veier 5 gram !!
[color=purple][/color]
Du bruker så lite for å få samme søte virkning.
[color=purple][/color]
1 dl Natreen veier 10 gram og har 4 gram karber.
1 dl sukker veier 100 gram .....
[color=purple][/color]
Bare for å sette det litt i perspektiv. 100 gram Natreen er samme søtmengde som 1 kg sukker......
[color=#800080][/color]
Flytende Natreen har 0.9 karber (eller no sånt) pr 100 ml. De er ikke pliktig til å oppgi det når det er under 1. Men det er allikevel så lite at det ikke spiller noen rolle. Jeg syns den flytende er vanskelig å dosere...... Oooops der ble det for søtt gitt !!:o Bruker så lite av søtstoff uansett jeg. Har blitt avvent tror jeg - kanksje det er derfor .....:)
[color=#800080][/color]
Stevia kjenner jeg ikke til..
[color=#800080][/color]
Og Iset, du blander nok litt. Sukkeralkoholer har ikke noe med dette å gjøre ;)
[color=purple][/color]
:D
Nille sa for siden:
Ja, du blanda bare litt. Det er Maltodextrin, cyclamat og sakkarin i strø. Og cyclamat og sakkarin i dråpene.
Iset sa for siden:
Ah jeg ble nemlig litt i tvil etterpå ja hehe. Det er vel maltitol og lakitol som er sukkeralkoholer. :)
Nille sa for siden:
:ja: ;)
Iset sa for siden:
Forresten: IKKE bruk søtstoff i fromasjen! Nå er jeg blitt veldig sensitiv overfor søtt, så da jeg laget fromasjen sist smakte den så søtt at jeg måtte kaste den, selv om jeg elsket den en uke før... :eek:
Jeg laget den på nytt nå, UTEN ekstra søtstoff i det hele tatt, kun Fun lighten. Den ble søt nok, kunne ikke hatt i noe mer!
:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.