< Tilbake til oversikten

Norges nye sukkererstatning?

#1

Skorpia sa for siden:

Ja vi har vel alle fått med oss at Iduns nye ketchup er tilsatt sucralose, dessutel leste jeg at Cola light også er det.

Selv har jeg gått til innkjøp av den nye sukkerfrie doc halspastiller med fylt kjerne,i lakris og solbær utgave og de har også, blant annet sucralose tilsatt.

Skulle vært spennende å se om noen vet om flere varer,(ja utenom de fra Atkins da) og om selve søtningsmiddelet er kommet for salg i butikkene??


#2

Summer sa for siden:

Ååå, det hørtes godt ut! *vann i munnen* hvor har du kjøpt det da?

#3

Iset sa for siden:

Kjøpte ketchupen idag, smaker akkurat likt vanlig ketchup. :D


#4

Karin sa for siden:

Den hadde jeg ikke fått med meg! Kanskje jeg kan spise litt ketchup igjen da? Har ikke spist det siden jeg begynte på Atkins.


#5

Skorpia sa for siden:

De har de i hvertfall på REMA og PRIX,og noen store mixkiosker har visst også i sitron. Men det er bare veldig nytt,og lakrishalslinsene er bare gode,de er nesten bedre enn originalen med sukker.
Tilogmed eldste dattern min synes det,og hun nekter å drikke Cola uten sukker.

Det kommer nok over hele norge snart:-)


#6

Kristian sa for siden:

Nei, den er faktisk bedre:) Første gang jeg syns noe som er kunstig søtet er bedre enn originalen. :) :) :)


#7

AnnaV sa for siden:

"Problemet" mitt er at jeg liker Heinz så UTROLIG mye bedre enn Idun Ketchup.... Derfor lager jeg min egen. :D
Bruker denne oppskriften:

ØLOWER CARB 'HEINZ' KETCHUP

Recipe By :
Serving Size : 64 Preparation Time :0:20
Categories : 0-5G Low Carb new
Sauces Dressings All Purpose

Amount Measure Ingredient -- Preparation Method


12 oz tomato paste -- 350gr cooked
12 oz water -- 350gr
6 oz white vinegar -- 180g
1/4 cup splenda -- or Equal Spoonful
1 tsp onion powder
1 tbsp salt

Mix all the ingredients together, blend well.
[size=3][/size]
Den er kjempegod.
Tilsetter man litt soyasaus, litt worchestersaus, litt og litt (bittelitt) tabasco blir det barbequesaus - kjempegod!


#8

Iset sa for siden:

Ja, Heinz er mye bedre.
Har dere smakt Atkins' egen ketchip? Ketch-a-tomato heter den visst. Jeg bestilte flere flasker sist, men jeg tror ikke de har den lenger. Den smaker nesten som Heinz, UTROOOLIG god!! Mamma fikk helt dilla på den og har lyst å grine nå siden det ikke er mer igjen og hun ikke får kjøpt den i dusteNorge. :sukk:

Åååh jeg savner den ketchupen... Tror det var 0 karber i den...


#9

Skorpia sa for siden:

DEt kan ikke være 0 karber i noe som inneholder tomat. Det er minst 20 karber i 100 gram ren tomatpure:D


#10

Skorpia sa for siden:

Det gjelder ikke bare ketchupen,det gjelder halslinsene også:) ,som bærer navnet doc plus:cool:


#11

Nille sa for siden:

1 ss (14 gram) Atkins Ketch-A-Tomato inneholder:
10 kalorier
1 gram netto karber
[color=purple][/color]
(Amerikansk merking, på flaska står det 2 gram karber, 1 gram fiber=1 karb)
[color=purple][/color]
Ikke sukker og ikke fett påstås det....


#12

Iset sa for siden:

Ja, var det jeg mente å ha lest på flaska. :)
Ikke så mye mindre enn i tomatpure da, som vel har rundt 2,8 gram per ss? Men Atkins ketchupen smaker jo dødsmye bedre, kan ikke bruke tomatpure som ketchup, syns jeg.


#13

Nille sa for siden:

Eldorado Tomatpure - næringsinnhold pr. 100 gram:
[color=purple][/color]
70 kalorier
3.4 gr protein
12.9 gram karbohydrater
0.4 gr fett
[color=purple][/color]
Om 1 ss pure veier 14 gram er det 1.806 karber i 1 ss tomatpure.
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]


#14

Iset sa for siden:

Åj det var jo ikke så ille da. :)
Men jeg må si jeg savner den ketchupen. :sukk:


#15

Skorpia sa for siden:

Da er det jamen lite tomat på flaska til Atkins,for 100 gram tomat inneholder 2,5 gram karber pr.100 gram, i Idun ketchup er det 190 gram tomat pr 100 gram,så det vil si ca 4 karber fra tomat.


#16

Iset sa for siden:

Ja det er sikkert ikke så mye tomat, mye eddik tror jeg. Men den er såå god. :sikle:
Smaker mer som ketchupen fra MacDonalds, og den elsker jeg.


#17

Nena sa for siden:

Den ble veldig godt mottatt her i heimen AnnaV - tusen takk skal du ha! Og så enkel å lage....:) :) :)


#18

Sturemmt sa for siden:

Hvor mye karber er det i den nye til Idun da?


#19

Skorpia sa for siden:

8 pr 100 gram men en bruker jo ikke så mye av gangen da. Det er vel ca 20 i den med sukker om jeg ikke husker feil


#20

krill sa for siden:

Du har vel ikke denne oppskriften med norske mål?


#21

Yonah sa for siden:

De står jo der det;) Les en gang til du;)


#22

krill sa for siden:

Var litt usikker på om det var norske mål skjønner du siden vann som regel måles i desiliter. Hva mener du med cooked tomato paste? Mulig jeg er litt treg i toppen her....;)


#23

mortenm sa for siden:

Hvordan er egentlig holdbarheten på denne? Kan man lage en batch og putte den på en bruke heinzflaske for eksempel?

M


#24

Photobscura sa for siden:

Det er jo veldig greit å regne om, ettersom en liter vann veier en kg, så blir det 3,5 dl vann, og jeg antar at edikk ikke veier noe annerledes enn vann, så da blir det vel 1,8 dl ;). Tomato paste er så vidt meg bekjent tomatpuré.


#25

Yonah sa for siden:

Det står jo i gram der og det er jo en helt vanlig norsk måleenhet .Og vann gjør du bare om i dl, 100g vann=1dl.
Jeg aner ikke hva de mener med cooked tomato, men jeg kan tenke meg det skal være 350g tomatpruè og alt skal kokes( man koker vanligvis ketchup for at den skal holde seg). Jeg har ikke prøvd denne oppskrifta sjøl.


#26

Photobscura sa for siden:

Jeg fant en tilsvarende oppskrift på nettet nå, de samme ingrediensene, bortsett fra at man bruker vanlig tomatpuré, og koker opp hele blandingen, og lar den trekke i tretti minutter (ligge rett under kokepunktet).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.