< Tilbake til oversikten

Daizys soyaproteinbrød


#2

Nille sa for siden:

Hvis ingen har regna det ut skan jg sikkert få tid når jeg kommer hjem i kveld. Er på jobb til 2205 og får ikke gjort det nå ............


#3

silje sa for siden:

Nille... hva skulle man ha gjort uten deg.....?

(ps.. jeg er forresten i ketose nå.. sjekka akkurat.. etter alle grønsakene..

  • at jeg levde på lavkarbo fram til helga.. men da var jeg i bergen.. og var så matfrustrert at jeg virkelig skeia ut.. spiste så mye sjokolade og snop jeg bare klarte fram til kl 0100 natt til mandag...) jeg trente jo mandag, og går fram og tilbake til skolen(det er en god halvtimes gange hver vei), og nå var jeg altså i ketose igjen.. det er jo en slags oppmuntring..

:klem:


#4

Nille sa for siden:

Eh, jeg vet ikke om det jeg har regnet ut stemmer. Det stemmer ikke med Princess Daizys utregning hva brødet inneholder.......Jeg tar alle forbehold altså.
[color=purple][/color]
Den typen linfrø jeg har i skapet har 16 karber i 46 gram (jeg har veid 4 ss og det veier 46 gram) - Mitt proteinpulver har lite karber, toppen 2.
Og det er jo flere karber i alle de andre frøene og. Jeg får det ikke ned i 24 karber for hele brødet uansett hva jeg gjør.
[color=purple][/color]
Jeg vet ikke hva hele brødet veier, men det inneholder i følge Fitday:

Total: 2489 Fat:210 1888 75% Sat:16 141 6% Poly:8 75 3% Mono:50 453 18%Carbs:74 145 6% Fiber:38 0 0%Protein:123 494 20%Alcohol:0 0 0%

Kalorier: 2489
Fett: 210 gram (75%)
Netto kaber: 36 (6%)
Protein: 123 gram (20 %)


#5

silje sa for siden:

hmm.. dersom jeg legger sammen ingrediensene så får jeg ca 755g.
jeg skjønner ikke helt utregningen.. om 210g fett er 75% av vekta, så skulle jo hele brødet veie 280g..

om jeg regner at det er 210g fett i det.. og tar pr 100g, altså 210/100*755 blir det 27,8g fett pr 100g.
karbo: 4,77 og proteiner 16,3.

synes kanskje det er litt rart? hva betyr de ulike tallene ?
og hvordan kan man ha 75% fett, 6% karber og 20% proteiner..? det blir jo 101%.. skjønner ikke hvordan det er regna her...

mvh silje


#6

Nille sa for siden:

Nei, prosenten har ikke noe med vekta på brødet å gjøre. Det er 75% energiprosent fett. Altså 75 % av kaloriene kommer fra fett. Det er 210 gram fett i hele brødet. 20 % av kaloriene kommer fra proteiner. Det er 123 gram protein i hele brødet. 5 % av kaloriene kommer fra karbohydrater - det er 74 karber. Men da er ikke fiberet trukket fra. Det er 38 gram fiber - og da blir det 36 karber i hele brødet.
[color=purple][/color]
At det blir 101 % er bare pga avrunding og ikke noe å henge seg opp i.
[color=purple][/color]
Det blir litt feil å legge sammen bare ingrediensene, - brødet kan godt veie mer enn ingrediensene når det er ferdig. Det er ferdigvekten du må regne fra. Eller så må du skjære hele brødet i nøyaktig like skiver og dele næringsinnholdet på antall skiver. Det mest riktige vil være å veie det ferdige brødet. Veier brødet f. eks. 1 kg når det er ferdig så vet du at næringsinnholdet gjelder for 1000 gram. Hver gang du spiser en skive må du veie den og regne ut fra det.
[color=purple][/color]
Skjønner du hva jeg mener ?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.