Legger denne under middag jeg - men kan med fordel spises som frokost eller lunsj! :ja:
Ca. kost for hver kake (8 stk.); rundt 16-17 kroner!
mofe'sss høyfett kjøttkaker; ca. 3 deler kjøtt, 1 del fett, ?? del karbohydrater
(skal redigere inn dette senere - hvor mye veier 1 stor paprika??)
590 gram kjøttdeig av storfe (14 % fett)
Ca. 400 gram "avskjær av kotelett" (svin), hvor jeg har "sett med øyet" at inneholder rundt 250 gram fett. Kan være 200, kan være 300 - jeg har ikke vekt.
3 egg
1 stor rød paprika
2 never ost (revet norvegia)
1 ss seterrømme
Skar opp paprika i biter, hadde i bolle sammen med alt utenom avskjæret.
Skar opp avskjæret i mindre biter, og stekte på svak varme i 5 minutter (tenkte at det kanskje ikke ble ordentlig stekt om jeg bare blandet det i rått, siden kjøttdeig har mindre tetthet enn kjøtt/fett.. (?) )
Avkjølte avskjæret - hadde oppi blandingen.
Lagde små kaker av deigen, stekte på svak varme.
De står og steker nå - kommer inn etterpå, har bilder av hele kokkeleringen min! :)
Andre ladning lagt i panna. Fikk altså 8 store til sammen.
Mitt ferdige produkt! Sitter og spiser nå, smaker hysterisk godt, perfekt med seterrømmen til. Må huske neste gang å salte og pepre dem litt når de ligger i panna, dog.
You can do it, hede! Virkelig, det var innmari enkelt. Og masse kutting av ting - det er jo ganske så mannlig, sant? Du kan bruke det som et skalkeskjul om noen spør hvorfor i all verden du lager maten, og ikke en kvinne? :p
Jeg er smartere enn jeg ser ut, for jeg fant ut at alt det hvite fettet på baconet som jeg jo har kastet hele livet, kan jeg bruke i kjøttkakene!!! Tenk på alt det jeg har kastet... :eek:
Så fra nå av blir det hvite brukt i kjøttkaker, pluss litt bacon også da, og det rene gode baconet som er igjen spiser jeg. :D
Hei mofe!
kjøttkakene dine så gode ut,
jeg skal lage mine egne idag av, 1 kg lammedeig og 1 kg kjøttdeig ca 250 g rent fett fra bacon. ( kresne silje) og gjerne litt paprika og løk. og et vispa egg for å holde alt sammen. nam nam..
mine ble laga igår av 1 kg lammedeig , 800 g vanlig kjøttdeig og 300 g rent fett fra bacon. 1 løk hakket, og 1 paprika, og masse krydder, alle sjalottløk krydder , basilikum og salt og pepper.
og litt rapsolje.
det ble 22 kjøttkaker, jeg la de oppi sånn teflon muffinsform, og hadde i ovnen på 200 grader i ca 25 min.
jeg har en lei tendens til å svi de hvis jeg steker de på panna.
men det ble kjempe gode, litt tørre. men satser på de blir bedre.
og siden kraften av kjøttkakene ble liggende i muffinsformene etterpå, har jeg kjølt den ned, og ska lage suppe av den idag. og da må jeg jo ha oppi et par slanke kaker.
tror ikke jeg hadde nok fett oppi. men både i lammedeigen og den vanlige deigen er det masse. i lammedeigen sto det ikke på, det var kjøpt på et slakteri. men det va masse hvite felt i deigen.
skal ha enda mer bacon fett oppi neste gang.
nam nam:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.