< Tilbake til oversikten

Tenkte å lage kjøttkaker inspirert av SSS - tips?

#1

mofe sa for siden:

Tenkte å lage kjøttkaker, sånn at de for seg blir et måltid.

Til nå har jeg funnet ut at jeg skal ha i kjøttdeig (av storfekjøtt, "max 14% fett"), og egg.

Spurte på ICA om de hadde medisterdeig, men det hadde de ikke, kun farse (som jo inneholder hvetemel).

Noen tips til hva jeg kan oppi for å øke fettmengden?

Tenkte at hver "kake" skal veie 100 gram, og at de også skal inneholde litt grønnsaker - dog ikke mere enn at hver kake blir på mere enn 5-6 gram med karber.

Hva slags grønnsaker bør jeg velge? Tenkte litt på purre, og/eller kanskje paprika..? Andre forslag?

Kunne sikkert ha trasket til en butikk og funnet medisterdeig, men det får bli en annen dag, når jeg føler meg litt piggere. :o


#2

Iset sa for siden:

Jeg lurer også på dette. Fant 500 gram kjøttdeig til 22 kr på Rema idag, kjøpte 4 pakker og tenkte å lage noen kjøttkaker. Har laget slike før, etter oppskrift fra Mat & Helse. Hadde hakket løk i dem da, samt purre. Men det blir nok for lite fett med bare kjøttdeig, så jeg lurer også litt på det du spør om. Men det går jo an å dyppe dem i en hjemmelaget dressing/saus av rømme og krydder? Hva med hjemmelaget tzatsiki basert på seterrømme?? :sikle:


#3

mofe sa for siden:

God ide det der med å dyppe i rømme - men saken er at jeg tenkte å ha dette som fast lunsj på jobben..


#4

Iset sa for siden:

Ja men da hadde jeg tatt med en liten boks med rømmen i. Men det enkleste er jo å lage dem skikkelig fete. Men så er jeg så kresen på dyrefett. :iik:


#5

mofe sa for siden:

Så i den andre tråden om kjøttkaker her at man kan spørre om å få oppmalt dyretalg. Men de guttene bak disken er så søte, så tør liksom ikke helt... :o

Uansett - fines det andre løsninger? Kan man bare ha oppi masse smør i farsen man lager, og håpe at det holder seg I kaka, hvis man har oppi egg som bindemiddel?


#6

Albertine sa for siden:

Smøret smelter nok når de treffer panna, så det er vel kanskje ikke å anbefale...?


#7

mofe sa for siden:

Nå har jeg vært på butikken, og kjøpt "avskjær av koteletter" - med masse hvitt synlig fett på. Hvordan blir det å mikse svin og storfe, når det kommer til smak?


#8

HP sa for siden:

Det kan jo du fortelle oss? Spennende prosjekt.

#9

mofe sa for siden:

Takk for innspill, HP - men jeg vil nå helst ikke kaste bort penger på mat jeg ikke liker, derav spørsmålet.

Tenkte det kunne være lurt å dra nytte av andres erfaringer.


#10

Aline sa for siden:

mener at de i sverige selger kjøttdeig som er en ,miks av svin og okse, så det burde gå fint, men jeg vet ikke...


#11

Helene sa for siden:

er ikke familiedeig i butikkene blanding av svin og storfe? tror det går bra jeg..


#12

mofe sa for siden:

Tusen takk begge to!

Genialt! Jeg tok et søk på google, på familiedeig, og fant dette;

no.wikipedia.org/wiki/Familiedeig

gå og lage mat :)


#13

ssskaldeman sa for siden:

Det gör man, ja. Det kallas blandfärs. Den bästa färdiga blandfärsen är 50/50, men den finns inte överallt.

Jag steker ibland köttfärsbiffar med fet ost inuti. Platta ut färsen på ett smörpapper, lägg på osten och vik ihop biffen med hjälp av smörpapperet. Jättegott!

Sten Sture


#14

mofe sa for siden:

Jeg har 590 gram kjøttdeig nå, og anslår avskjæret til å være rundt 400 gram. Hvor mye ost tror du jeg skal ha oppi? Har ikke vekt - men har hatt oppi en håndfull til nå. Eeelsker ost! :ja:

Bilder av kokkeleringen min kommer etterpå, forresten! Om halvtimes tid.


#15

GINOK sa for siden:

Jeg laga meg kjøttkaker av kjøttfarse og kjøttdeidg. Er pakket som pølser og fant dem i frysdisken på Rema. Inneholder kjøttfarsen hvetemel? Det var jeg ikke klar over, må erstatte den med noe annet da.

Uansett jeg brukte to deler kjøttfarse og en del kjøttdeig tilsatte en halv del med bacon som jeg hadde kjørt i foodprossessoren. Baconet er av den typen du finner som kilos pakning i frysedisken på Rema. Tullip tror jeg produsenten heter. Ble ganske gode.

GINOK


#16

mofe sa for siden:

Jeg vet medisterfarse inneholde hvetemel og/eller potetmel - regner da med at kjøttfarse gjør det samme..?


#17

Iset sa for siden:

HERLIGHET for et tips, Ginok!! Jeg har jo en halvkilo Tulip-bacon i fryseren, hvorfor tenkte jeg ikke på å hive det i kjøttkakene?? Har ikke laget dem enda da, heldigvis. :D:D
Da får jeg jo opp fettprosenten, selv om den kanskje ikke blir god nok, men så spiser jeg det som regel hjemme og da kan jeg dippe dem i rømme-tzatziki eller noe. :D



#19

Spungeworthy sa for siden:

Tips: Revet muskat og ingefær er digg i kjøttkaker :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.