< Tilbake til oversikten

What to say?

#1

Summer sa for siden:

Poden er kommet i "koffor deeet?"-alderen. Eller, han har vært der en stund nå, og han kommer med de rareste spørsmål som bare er så vansklig å svare på. :lol:

Han er også blitt litt nysgjerrig på hvorfor jeg sier han må ha fårepølse eller egg til skiven sin, og at han ikke bare kan spise den med smør alene.

Så i helgen kom jeg på noe lurt når han spurte. Jeg forklarte han at noen mat var sånne byggesteiner som vi vokser av (han vil jo vokse seg stor må vite), og noen mat var ren energi som vi 'løper av' og ikke alltid klarer å sitte i ro når vi spiser (karbohydrater er herved døpt "løpemat" av poden. :D). Og når vi ikke skal ut å løpe, så synes vi det er dumt at han spiser løpemat, og særlig når vi er i besøk der vi ikke kan hoppe i sofaen. :p ...og dersom han får løpemat, så trenger han voksemat sammen med den for å hindre at han blir lei seg og gråter etter at han har spist løpemat. (Dette har han erfart noen ganger, så han skjønner godt hva jeg mener..;))

Noen med andre gode tips og forklaringer?


#2

mofe sa for siden:

Wow - dette var veldig lurt, Lise! :ja:

Hørte forresten idag på tven, at en gjennomsnittlig 4-åring stiller rundt 400 spørsmål hver dag.!!! :lol: Mye man som forelder skal vite :p


#3

Summer sa for siden:

:lol: Ja, det føles virkelig som det er så mange spørsmål.

...også så vanskelige spørsmål også... utfordingen ligger jo ofte i å presentere svarene tilpasset det nivået barnet er på, så han blir i stand til å forstå hva jeg snakker om, samt å presentere på en nøytral måte og ikke la det skinne så mye gjennom hva jeg mener om enkelte ting. Jeg synes det er så viktig å skille mellom objektive og subjektive forklaringer. Jeg kan godt si hva jeg mener, men det er viktig at han forstår at folk tenker og mener ulikt, og at det finnes flere måter å se ting på.


#4

mofe sa for siden:

Dette er jeg SÅ glad for å høre, Lise - for jeg mener at noe av det viktigste vi kan gi barna våre, er evnen til å tenke selv.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.