De største kolesterolkildene i kosten vår er egg, kjøttvarer, ost, smør og margarin laget av animalsk fett. Disse matvarene inneholder samtidig mye mettet fett. Når du bruker mindre av disse matvarene, får du i deg både mindre kolesterol og mindre mettet fett. Dette vil medføre at kroppens egenproduksjon av kolesterol vil bli mindre.
Eggeplomme, innmat som lever og nyre, fiskelever, rogn fra reker og torsk er matvarer som inneholder mye kolesterol, men som de fleste spiser i begrensede mengder. Hvis du har høyt kolesterol, bør du ikke bruke mer enn to egg i uken (iberegnet egg i matlaging). Innmat bør du bruke mindre enn en gang i måneden. Leverpostei finnes nå i magre varianter, og disse kan benyttes som pålegg i begrenset mengde. Det er først og fremst mengde og type fett i kostholdet som bør endres og evt. reduseres for å senke blodkolesterolet.
Detta er jo reineste galskapen. At noen kan presentere noe slikt i 2005 er ikke mindre enn helt utrolig. Her er det både manglende research og manglende logikk.
Hva er det de tenker med? "Hvis du spiser mindre av et stoff kroppen trenger, så vil kroppen selv produsere mindre." Hæ? Høres baklengs ut, spør du meg. Og hva i svarte prøver de å oppnå med å anbefale innmat mindre enn én gang i måneden? Jeez.
Eeeh... Herregud?
Desverre lever den myten enda ja, jeg har diskutert EGG flere ganger på andre forum, der folk er livredde for kolesterol og ikke engang lar BARNA spise mer enn 1-2 egg i uka. :dåne:
Det med at kroppen produserer mindre kolesterol om man spiser mindre, det er jo helt OMVENDT for pokker! :eek:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.