< Tilbake til oversikten

Hva skal jeg spise i syden?

#1

luringen sa for siden:

Vi drar til syden!! 2 deilige uker...
Men; jeg vil jo prøve å være litt flink da...kjøtt, fisk osv er jo greit der og. men tilbehør når vi spiser ut da?? jeg tør ikke spise salat til...redd fro basselusker og matforgiftning. Kan jo håpe på kokte grønnsaker, men hva er "minst værst"?? Ris, poteter eller brød?

Tips...?


#2

Summer sa for siden:

De har jo ofte sånne risottoretter med kjøtt/reker/skinke (hva du har lyst på) og ris og grønnsaker. Personlig ville jeg holdt meg mest unna brødet, men hva er vel som en lunch med tomatsuppe med egg og hvitløksbrød og cola light med sitron i, i solen. :o



#4

luringen sa for siden:

Gran canaria...tar med fiberrik jeg..Ja kanskje satse på å holde meg mest unna poteter/chips og lyst brød?? Sukk...aioli og baguett....


#5

Summer sa for siden:

Aioli smaker jo nydelig på kjøtt da! Og også på poteter dersom du har litt poteter til maten,- du trenger jo ikke spise alt, og det er jo mengden som teller.
Når HP startet med Atkinsinduksjonen, så spiste vi ganske lik mat, og jeg kjenner jeg får vann i munnnen med tanke på biff med alioli på. :)


#6

luringen sa for siden:

mmmmmmmmmmmhhh........

Men seriøst; hva er "verstingen"? Hvitt brød, potet eller ris??


#7

Siljevanilje sa for siden:

hvitt brød og ris. tror jeg. det finnes hvertfall bitte bitte litt næringsstoffer i poteta. selv om det ikke er mye.
men jeg er ikke helt sikker da :P


#8

Summer sa for siden:

Hvitt brød.


#9

Melania sa for siden:

Med masse aktivitet som det blir med små barn på sydentur og svømming så tror jeg ikke det er så ille med litt karbohydrater. Du får sikkert en skikkelig kick start når du kommer hjem igjen :)

Ønsker deg en super tur! :klem:


#10

Nett sa for siden:

Tror ikke Grand Canaria er det verste stedet å dra til. Jeg var der for 1 år siden og det går helt greit å spise bortimot lavkarbo!! Jeg spiste alle gr.sakene, også salaten. Kjøp inn masse deilige gr.saker på markedet så du kan lage deg litt mat selv - fylle på det du trenger. Vi bodde på et hotell (Sunving resort) hvor det var frokostbufet som var super for min del (anbefaler) egg, bacon, bønner, masse pålegg+++ Kan jeg spørre hvilket hotell dere skal bo på??


#11

jeef-micro sa for siden:

men er det så lurt å spise egg i syden da??


#12

leenam sa for siden:

De er vel selv klar over salmonella-faren, slik at du ikke får bløtkokte egg eller annet som ikke har vært skikkelig varmebehandlet.

Og hvis du skulle være kjemperedd for magesjau, ta med deg et par poser sportsdrikke (XL1, Maxim), er man først syk, hjelper disse til å beholde væskebalansen og få energi - og man blir fortere frisk. I alle fall er de bedre mot dehydrering enn Cola som mange bruker med hell. Lavkarbo er de ikke, emn i nøden spiser fanden karbohydrater.

Jeg har hatt kjempegod erfaring med dette både i Sør-Amerika og Marokko, men jeg tror at det e bedre hygiene der hvor du skal.

God tur!


#13

luringen sa for siden:

Vi skal bo i leilighet på Anfi Del Mar...så noe mat vil jeg jo lage sjøl. kan vel spise egg hvis de er helt kokt/stekt??


#14

Siljevanilje sa for siden:

jeg er veldig nysgjerrig jeg, så jeg lurte på når dere skal reise.
:rolleyes: hørtes veldig kjekt ut med ferie....


#15

luringen sa for siden:

Vi drar på mandagsmorgen....ååå nå begunnre jeg å glede meg assa...årner fælt nå med katte og kaninpass!


#16

Siljevanilje sa for siden:

ååh, det hørtes så kjekt ut, det er jo en god norsk sommer der nå. 23-24 grader. du får kose deg masse da. skal hele familien dra?


#17

luringen sa for siden:

hele bøttebaletten med besteforeldre...juhu...



#19

Huldr sa for siden:

Håper dere får en flott tur :blomster: Moren min og familien (barnekull og mann nr to :p ) er på Gran Canaria nå. Jeg skulle egentlig vært med, men det var bare fire plasser i leiligheten og på flyet... Hadde vært herlig med en sydentur nå ja :ja:

Kos dere masse! Og maten går helt sikkert bra :ja:


#20

jeef-micro sa for siden:

Jeg hadde ikke turt, men jeg spiser hverken egg eller kylling når jeg er i verige heller jeg da :o Jeg har svak mage, og tåler fint lite før jeg blir syk. stekt eller ikke. men det kan hende jeg er langt over grensa for hva som er normalt da...


#21

luringen sa for siden:

sukk...ja jeg er redd fro at vi skal bli sjuke, men kan jo ikke la være å ete heller. Vi får kjøre ssafe ute også får jeg steke og brassere alt helt i gjennom sjøl! Blir jo gærn uten egg da?!


#22

jeef-micro sa for siden:

bare du er forsiktig med egg til lillegutt... Jeg hadde ikke tatt sjansen...


#23

Summer sa for siden:

Jeg har alltid spist egg og kylling i Syden. Det har da ikke vært noe problem. Buffetene på hotellene er veldig bra, og de vasker og skreller grønnsakene godt, og steker maten godt.

All mat går bra å lage selv så lenge du steker/koker det godt.

På mine første sydenturer levde jeg 14 dager på pizza, spagetti og kylling til middag, og frukt og egg og sånn til frokost.


#24

Summer sa for siden:

Jeg kan jo legge til at jeg alltid har tatt sånn er det Idoform det heter? Noe tarmbakterier fra apoteket.


#25

jeef-micro sa for siden:

Da er det sikkert bare jeg som er veldig nervøs da, jeg spiser ikke egg og kylling i sverige en gang jeg... og tar alltid idoform i syden (men de hjelper ikke mot salmonella, så vidt jeg vet og det er jo det vi er bekymret for her ikke sant? )

men uansett så hadde jeg ikke kommet til å gitt egg eller kylling til en liten gutt på 18 mnd... stekt eller ikke


#26

luringen sa for siden:

nei egg vil han vel kanskje ikke få, evt så vil det være godt stekt. men kylling...tja. Kommer an på. Har idoform og alle remedier med meg! skal passe godt på ham, og putte dose med mammapupp i ham hver morgen!


#27

Summer sa for siden:

...og ikke gå inn på resturanter som der ikke ser ut til å være en jevn strøm av folk. Folketomme restauraner styres unna. :)


#28

luringen sa for siden:

vi kjører nok safe ja...Blir vel ikke så mange underlige restauranter med 3 unger tenker jeg.


#29

enigmaeva sa for siden:

jeezz.. vær nå ikke så opptatt av hva man ikke kan, og kan spise i utlandet! jeg
har akkurat kommet hjem fra fire måneder i både afrika og asia (bl zimbabwe og kambodsja) og ble ikke litt syk en eneste gang. magen er tross alt ett ganske bra maskineri som jobber hardt for at du ikke skal bli syk.

selvfølgelig hvis man er på en karbofri diett, så fortsett på den i utlandet - null problem! klarte det jeg!
er man likevel urolig for å bli "uggen" så anbefaller jeg å få en såkaldt drikkevaksine på sykehuset. og selvfølgelig idoform :)
supertrist at trauste nordmenn ikke smaker seg frem på ulik mat i utlandet! noe av det beste jeg har spist har vært på portable moped-kjøkkener og i bushen i botswana!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.