Sitter og ser på Travel Channel, og det er om en gourmetkokk. Sitter bare og titter på det halvveis, men det var snakk om å la andefiletene ligge i fett på svak varme tre-fire timer.
Jeg vet jo at ordinær fritert mat akkurat fører til sunn helse - fordi det er for høy temperatur på fettet (?).
Men om man gjør det på den svakeste varmen? I så lang tid som det trengs?
Og hvilket fett skal man evt. bruke da? Stemmer det om jeg mener at noen brukere Cocosa? Setter ikke det igjen en veldig kokossmak?
At de ligger i fett på svak varme er ikke frittere. Når man fritterer steker man på så sterk varme at det bobler rundt maten. Det er IKKE sunt.
[color=purple][/color]
Å la maten ligge i olje på svak varme i mange timer er ikke noe problem slik jeg har lært iallefall. Og Cocosa Pure gir ingen kokossmak på maten.
Jeg mener såpass mye olje at det ligger OVER maten, altså.. Men det er kanskje ingen forskjell? Altså i forhold til å steke maten.. Men kanskje på smaken? At det er bedre med å ha det over?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.