Jeg ønsker å lage Skaldemans slankekjøttkaker, men jeg har problemer med å finne ingrediensene!
Den eneste kjøttfarsen jeg fant i butikken idag (Mega/Obs/Coop) var medisterfarse (okse og gris), og den inneholdt ikke mer fett enn kjøttdeig. Den var dessuten oppspedd med blant annet potetmel, og inneholdt endel karbohydrater.
Hvor mye fett er det i svinefarsen du bruker, Sten Sture?
Er det mulig å blande kjøttdeig med noe fett eller talg eller noe?
Æsj, jeg aner ikke om det finnes noen slakter i nærheten! Dette skulle vært en fiskediett for fisk er det veldig lett å få tak i, det er bare å gå ned til fiskebutikkene ved havna.
Jeg bor i Molde, Albertine. Hvor bor du? Jeg leser bloggen din, du er så tøff! Kjekt å se hva du spiser og hvordan du føler deg. Selv har jeg en litt rar følelse akkurat nå når gemalen går og knasker saltstenger og andre ting og jeg sitter her med et vannglass og ikke føler noe som helst behov for å spise noe. Jeg skjønner det nesten ikke hehehe.
Sid 104 i boka! Tre delar kött och en del fett är en bra kombination. Då hamnar du rätt. Jag använder mycket fläskfärs eftersom det finns överallt i Sverige. Om det inte finns i Norge använda njurtalg eller annat fett som du ber att få hopmalt i köttdisken. Köp en stor sats och använd en ledig dag till att steka en massa biffar.
Annars går det utmärkt med vanligt fett kött. Kom bara ihåg proportionerna, ungefär tre delar kött och en del fett. Är jag tvungen att äta magert kött tillsätter jag kryddsmör eller något annat så att fetthalten blir rätt.
Hei Hilde...morsomt å se at vi bor i samme by. Du har vel rett i det med fisken, men hva med Delikatessehuset, der burde ihvertfall vi fra denne byen kunne få tak i svinefarse? Hvis ikke er vel egen kjøttkvern eneste løsning, sukk, og dyrt kanskje?
Takk for skryt, Hilde! Er spent på hvordan dette utvikler seg.
Jeg bor ytterst på Finnmarkskysten, og sliter med å få tak i gode råvarer. Både kjøtt, grønnsaker og faktisk fisk. Det er sjelden de tar inn annet enn torsk for salg i fiskebutikken, og det er litt trist.
Molde er en nydelig by, der har jeg vært mange ganger. Er fra Trondheim opprinnelig.
Du må be om medisterdeig ikke - farse. Farsen er spedd (vann, mel og krydder)og det er ikke medisterdeigen (rent kjøtt og flesk), som er mest vanlig å se i disken rundt juletider (medisterkaker til ribba du vet..:p )
Takk for mange gode råd! Jeg må ha oversett det som sto på side 104! Beklager Sten Sture!
Jeg skal se hva de har på delikatessehuset, om de har medisterdeig eller oppmalt flesk av et eller annet slag. Takk for det tipset Anne. Er du opprinnelig fra Molde, Jan, eller innflytter?
Albertine, jeg er sjokkert over at du har problemer med å få tak i annen fisk enn torsk på ytterste Finnmarkskysten! Hvilken fiskebutikk har bare torsk?
Faktisk så er jeg overrasket over hvor godt jeg liker smørklattene jeg spiser til magert kjøtt. Koteletter med en ganske stor smørklatt til er faktisk veldig godt.
Her i bygda er det fiske som er primærnæring, og all fisken som blir tatt opp går direkte til råvareproduksjon. Det er et servicetilbud til innbyggerne at de tar inn fisk i den bittelille butikken. De har alltid nystekte fiskekaker da, det må sies. Kveite blir frosset ned, og innimellom får de inn sei og hyse.
Forresten så er det bra at du skriver korrekt norsk og ikke driver med orddeling i hytt og pine. Skaldemans slanke kjøttkaker hadde blitt litt rart...:lol:
Jeg var på Delikatessehuset idag og spurte etter medisterdeig. De hadde ikke ferdig, men tok to store stykker kjøtt og malte dem. Jeg sa på forhånd fra om at det måtte være mye fett i deigen. Så jeg kjøpte 3.2 kilo uten å spørre om prisen, noe jeg selvsagt burde ha gjort, siden det kostet kr 149,- pr kilo. Jeg betalte 490,- kroner. Ja, så det er faktisk mye mye billigere å kjøpe nakkekoteletter og spise smør til (om du går på Skaldemans optimale kost). Jeg tenkte med meg selv da jeg gikk derfra at dette kom jeg ikke til å gjøre igjen, dette var altfor dyrt. Men så smakte jeg slankekjøttkakene...
Vi laget dem ikke helt som Skaldemans, men nesten. En kilo medisterdeig, 500 gram kjøttdeig, noen skjeer proteinpulver (som Skaldeman ikke anbefaler), to egg og noe krydder (salt, pepper, koriander) og utvannet med noe vann og eltet i mikseren. DE VAR FANTASTISK GODE! Mmmm, de beste kjøttkakene jeg noengang har smakt, det er helt sant!
Men jeg antar at det vil være mye billigere å spørre f. eks. de bak kjøttdisken i Mega om de har noe talg som kan males opp, da kan man gjerne finne noe som er mye billigere enn dette. Fett kjøtt er jo vanligvis mye billigere enn magert kjøtt.
Takk for tipset, Hilde. Nei, Delikatessehuset er neppe det billigste stedet for å kjøpe kjøtt her i byen, men ganger er det godt å unne seg noe ekstra. Jo, maten blir kanskje noe dyrere nå, men hvis jeg trekker fra det jeg sparer på ikke å kjøpe frukt, grønt, potetgull, six-packs, sjokis, is syltetøy, muesli, pluss, pluss, og de andre høykarbogreiene, så ser ikke regnestykket så verst ut likevel...ok, nå er jeg heldigvis bare EN person her i huset, så er det jo litt lettere å tilpasse kjøleskapet mitt til sakaldeman-dietten enn når man må tenke å andre i familen også.
Ja, jag talar om vikt. 300 gram oxkött och 100 gram fett är en bra blandning. Eller också kan du använda ren svinefärs, om du liker det. Då behöver du inte tillsätta något fett alls.
Mm.. Lager kjøttkaker nå, og jeg har 590 gram kjøttdeig (14% fett), og ca. 400 gram "avskjær fra kotelett" - som jeg igjen har skåret opp. I rent fett tror jeg det er.. tja.. 250 gram?
Det blir et forhold på.. regne
740:250... Heheeeey! 3 deler kjøtt, 1 del fett! Haha, så bra. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.