< Tilbake til oversikten

Kan man spise seg frisk av stoffskiftesykdommer?

#1

Iset sa for siden:

Ja, kan man det?


#2

HP sa for siden:

Kan du definere frisk?

Jeg mener du kan spise deg symptomfri - det vil jeg kalle frisk :)


#3

Iset sa for siden:

Ja det vil jeg og egentlig kalle frisk. :D
Grunnen til at jeg spør, er at jeg diskuterer dette med en på pratekompaniet.com, hun er litt småsur på Skaldeman etter at han i en nettdiskusjon på dagbladet skrev dette:

Altså svaret der. Hun mener dette er helt feil og sier dette er totalt mangel på kunnskaper. Jeg er jo usikker selv, så jeg har mailet Skaldeman, men han har det jo veldig travelt, stakkars, så jeg tenkte å spørre her og.


#4

HP sa for siden:

Det Grete Rohde driver med har ingenting med:

å gjøre. Grete Rohde og SEF benytter seg ikke av den naturlige varianten, de bruker sulte/underskuddsvarianten.

Men selvfølgelig, har du en stoffskiftesykdom så kan du ikke vente å skeie ut med sukker en helg å ikke få svi for det. ;)


#5

ssskaldeman sa for siden:

Jag beskriver den verklighet jag möter. Säger vetenskapen en sak och verkligheten en annan, så håller jag mig till verkligheten.

Nu är jag inte helt säker på vad stoffskiftesykdommer betyder på svenska (kan jag få en översättning?), men jag har noterat att människor som medicinerat för det ena och det andra blir av med medicinbehovet sedan de ätit min typ av kost ett tag. Det gäller särskilt "dålig förbränning", högt kolesterol, högt blodtryck, dåliga triglyceridvärden och diabetes, typ 2.

Jag är övertygad om att alltför många medicinerar mot konsekvenserna av sitt felaktiga leverne. Sen finns det självklart en och annan sjukdom som kräver medicin för att hålla sjukdomen i schack eller göra livet uthärdligt. Men det får läkarna ta hand om.

Sten Sture


#6

Iset sa for siden:

Takk for svar, Skaldeman. :D
Jeg er jo helt enig med dere, men folk som ikke har satt seg inn i naturlig ernæring, nekter jo å innse at man kan spise seg symptomfri fra det meste (merk at jeg ikke sier ALT nå, så ingen kommer og kverulerer).
Man blir jo medisinert for ALT idag, uten en eneste tanke på kostholdet. Mageproblemer, høyt kolesterol og blodtrykk, diabetes 2, osv. Mange eldre mennesker bruker jo over 20 legemidler mot alle slags plager. Det er helt horribelt.


#7

ssskaldeman sa for siden:

Ajdå, precis som i Sverige. Det är väl vår moderna ättestupa...

(Ordförklaring: Ättestupa var en brant som man knuffade ut åldringarna för när de inte kunde göra nytta längre.)

Sten Sture


#8

Iset sa for siden:

Huff ja, det er jo en "grei" måte å bli kvitt dem på samtidig som man tjener milliarder av kroner på dem. Helt horribelt!
Håper på bedre og mer opplyste tider fremover!!


#9

Nille sa for siden:

Tror ikke Skaldemann har skjønt hva stoffskiftesykdommer er. Å fraråde folk å ta Levaxin er IKKE bra. Man skal aldri slutte å ta medisin uten å ha snakket med legen. Det kommer også mye an på hva blodprøvene sier. Jeg sluttet fordi blodprøvene mine viste at jeg er ligger innenfor "normalen", men jeg har haugevis av symptomer og burde sannsynligvis ha vært medisinert enda... men det er en annen historie.

Stoffskiftesykdommer er "hypothyriod" eller "hyperthyriod" - det er lavt eller høyt stoffskifte. Dette kan komme av flere ting, men i hovedsak er det at skjoldbrusk kjertelen av en eller annen grunn ikke funker som den skal og ikke produserer de hormonene den skal (for å si det enkelt).
Man kan godt ha lavt stoffskifte og forbrenne fett som en racer. Men det er skjelden. Man kan godt ha høyt stoffskifte og forbrenne dårlig (fete mennesker kan også ha lavt stoffskifte), det er mer vanlig tror jeg.

Iallefall er IKKE forbrenning og stoffskifte det samme. (Selv om de henger sammen på et vis)Forbrenningen kan man gjøre noe med ved kosthold og trening.

Det man kan med kosthold (bl.a. lavkarbo) er å bedre SYMPTOMENE og kanskje kutte nd på medisindosen i samråd med lege/endokrinolog. Skjoldbruskkjertelen kan, om den er syk, ikke leges med kosthold alene - dessverre !

Det er alt jeg har tid til nå.....


#10

Iset sa for siden:

Flott, greit å vite. Tror nok det har vært litt språk-problemer ja.


#11

ssskaldeman sa for siden:

Det handlar om språkförbistring, ja. Jag skrev faktiskt om olika försök att "bota" dålig förbränning. Våra olika alfabet i Sverige och Norge gjorde att de mail jag läste innehöll mystiska tecken i stället för å, ä och ö, och det var jäkla svårt att förstå allting exakt.

Jag har svarat tjejen direkt eftersom hon skrev till mig också. Det jag talar om är när folk svälter sig ner i vikt, får en kropp som lägger sig på sparlåga och går till läkaren. I Sverige mäter läkaren värdena och säger att det behövs medicin för att stimulera utsöndringen av hormon. Detta är att behandla symptomen, inte den underliggande orsaken.

En massa människor skriver till mig och berättar att de fått en fullt fungerande förbränning när de slutat att svälta och börjat att äta naturlig mat. Nu behöver de ingen medicin.

Självklart ska de som råkat ut för fysiska ingrepp, röntgenbestrålning eller annat som slagit ut de naturliga funktionerna ta den medicin som krävs. Men det är en helt annan sak.

Sten Sture


#12

Iset sa for siden:

:D:D

Jeg har begynt på boka di nå, den kommer jeg IKKE til å bruke lang tid på, klarer jo nesten ikke slutte å lese! Lurt med de kjøttkakene (jeg snikleste litt i senere kapitler). Nå er det middag, så skal jeg lese mer. Kjempebra bok!


#13

ssskaldeman sa for siden:

Grattis till din efterlängtade bok! Hoppas att du har lika kul hela tiden.

Sten Sture


#14

114-&gt;92-95 sa for siden:

Min samboer er i ferd med å utvikle/har utviklet lavt stoffskifte. Dette begynte i svangerskapet og har blitt verre etter hun begynte å amme. Er det virkelig ikke noe annet man kan gjøre enn medisinering?


#15

Nille sa for siden:

Det kommer an på hva som er årsaken til hennes stoffskifte problem. Hormoner er som regel litt "på tur" etter et svangerskap og det tar alltid tid å komme i normalt gjenge igjen. Om det er annet å gjøre enn medisinering er ikke lett å svare på. Man kan dempe en del symptomer og "trigge" stoffskifte med kosthold, men det kommer jo an på HVA som er årsaken til det lave stoffskiftet. Mange typer mat stimulerer skjoldbruskkjertelen, andre hemmer den. Er det hormonforstyrrelser i forbindelse med svangerskap er det kanksje mulig å slippe medisinering - er det en syk skjoldbruskkjertel er det tvilsomt at dt er noen vei utenom. Da må den behandles.
[color=purple][/color]
Ville råde henne til å be om henvisning til en spesialist, en endokrinolog. Dessverre har almenpraktiserende fastleget svært lite og dårlig kunnskap om stoffskifte sykdommer.
[color=purple][/color]
Kan ellers anbefale boka "The Thyriod Diet" av Mary Shomon. Der står det en del om årsaker til lavt stoffskifte og hva man kan gjøre med forskjellige typer kosthold.


#16

des65 sa for siden:

For oss som har fått påvist lavt stoffskifte, så vil nok ikke en endring av kostholdet gjøre slik at vi kan kutte ut medisineringen. Det fungerer ikke på samme måte som med diabetes 2. Men at man kan få mindre symptomer og ha det bedre, ja det tror jeg. Men medisineringen er nok livslang uansett.


#17

114-&gt;92-95 sa for siden:

Tusen takk for et opplysende svar.

Anti TPO var på 1000 før graviditeten, kan denne ha økt etter at hun sluttet på p-piller?

Hun fikk blodprøvesvarene idag, TSH var 15 (0.3 - 4.2) og Fritt-T4 var på 10.7 (12,0 - 22.0). Juli 2005 (lillegutt ble født i august) var Fritt-T4 og TSH innenfor referanseverdiene.

Er det noe man kan gjøre for a behandle en "betent" skjoldbrukskjertel?

Samboeren er 180 og veier 62kg så det er ikke noen overvektsproblemer.


#18

des65 sa for siden:

I hennes tilfelle så høres det jo absolutt ut som om hun må på medisin, og for de aller fleste blir det en ny hverdag. Hun har ganske høy TSH og lav FT4.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.