< Tilbake til oversikten

Jeg har bakt og tatt bilde av OE-nøttebrød og Optimale Vafler

#1

Iset sa for siden:

Er en stund siden nå, var rett før jul, men jeg tenkte jeg kunne legge ut bildene (slenger med oppskriftene og da, så alt er på en plass). Bildene er litt dårlige, da lyset på kjøkkenet er så dårlig, men la gå:

OE-nøttebrød

P 10.2g, F 43.8g, C 5,6g 1,0 : 4.3 : 0.5 475 kcal
Smør en brødform med rikelig smør. Ta et halvt kilo hasselnøtter og kjør dem i en food prosessor til det ligner et tykt nøttesmør. Tilsett 100 gram mel, 2 ts. Bakepulver og en halv ts. muskat. Rør godt. Ha i 15 egg og 110 gram fløte (ca 1,1 dl).Tilslutt tilsettes 250 gram smeltet smør, og alt blandes godt.

Hell røren i brødformen, og la det være igjen 3 cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen. Dette brødet ser ut og kjennes ut som helkornbrød. Det kan spises som alt annet brød med kjøttpålegg, stekt egg osv.

Husk å sjekke med en strikkepinne om det er ferdig bakt før du skrur av ovnen og lar det stå til avkjøling. Blir det for brunt på topen, er det bare å lkegge over et flak med bakepapir på slutten.

Temperaturen på ovnen vil variere fra ovn til ovn, så prøv deg fram. Alt fra 190-220 grader er temperaturer som burde passe bra til disse brødene!

OE-vafler/pannekaker:

*300 gr cottage cheese
*9 egg
*100 gr smeltet smør
*1 ts salt
*80 gr bokhvetemel
*2 dl rømme (eller fløte, men rømme blir best)
*evt litt vann eller mere fløte til speing
*1/2 ts kanel eller kardemomme, eller begge deler (kan sløyfes)
*Søtstoff etter smak, om det trengs
*Smør til steking

Ha alt i en bolle, og kjør det til en glatt masse med stavmikser eller i en blender/food processor. La røra stå å svelle i ca 15 minutter, og spe evt med vann om den blir for tykk.

Stek vafler (eller pannekaker) - ca 12 plater.


#2

Iset sa for siden:

Årh det var jo dette forumet det ikke gikk an å legge ut bilder fra Fotoknudsen på. :sukk:
Jaja, linkene er iallefall der.


#3

HP sa for siden:

Hvis du tar vekk spmtegnet og tallet etter .jpg så går nok det flott :)

Ellers så går det flott å laste opp bilder her. Vi har masse leding HD-plass ;)


#4

Summer sa for siden:

Ja, det var bare å ta bort spørsmålstegnet og bildenummeret. :)

Det så nydelig ut! :)


#5

Ziggy sa for siden:

Men 50 gram fruktose da, Iset... er du helt hekta på sukker, eller???

Selv bruker jeg hverken kanel eller søtstoff i disse pannekakene, eller vaflene... de smaker søte nok som de er... men er man fremdeles hekta på sukker og søtsmak, så... ja... :p

Legger samtidig inn orginaloppskriftene her jeg...

Du finner også en link til disse og andre OE' oppskriftene her:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6998


#6

Summer sa for siden:

Jeg bruker heller aldri søtstoff i vafler. :)


#7

Ziggy sa for siden:

Da er vi flere, Lise...;)

Ellers bruker jeg pannekakene som wraps, med all verdens godsaker inni... - eggesalat

  • skinke, ost og salat og dressing
  • taccokjøtt, salat, salsa og rømme
  • salamipølse, salat, tomat og majones
  • osv..

Deretter ruller jeg dem inn i alufolie eller matpapir, og har dem i lunsjboksen sammen med et kjøleelement... Gjett om de andre er misunnelige på lunsjen min... :p


#8

Summer sa for siden:

Nam, det høres deilig ut!
Tenker de blir rimelig misunnelige ja. Skikkelig luxuslunch! :)


#9

HP sa for siden:

Jeg fikset bildene jeg :) Håper det går greit.


#10

Iset sa for siden:

Flott HP. :D

Ang søtstoffet så skrev jeg det inn fordi jeg la ut oppskriften på pratekompaniet.com, og der er de ikke så opptatt av lavkarbo, men noen ville ha oppskrift på sukkerfrie vafler... Selv bruker jeg meeeget lite søtstoff i dem, og rører ikke fruktose. ;)

Jeg har kardemomme i fordi jeg elsker kardemomme. Det er vel ikke gale, eller??


#11

Ziggy sa for siden:

Å neida... men selv får jeg abstinenser for noe jeg mener var boller som jeg brukte å spise en gang i tiden...bare jeg kjenner den lukten...


#12

Iset sa for siden:

Åh jaaa, fastelavensbollene til morfar, sånne som han delte i to, fylte med en slags krem av fløte, smør, sukker og kardemomme, la delene sammen og hadde i ovnen, så krem på. :sikle:

NEEEI Iset, fokuser - fokuuuseer!!! : pekefinger:


#13

Summer sa for siden:

Tror jeg må sensurere hun der Iset til sitt eget beste her. :geip:

Kardemomme er godt det. Og den kremen kan jo være veldig god med kardemomme i bare uten sukker?


#14

GINOK sa for siden:

Dette så godt ut, men hvor får man kjøpt bokhvetemel. Selges hasselnøtter i store kvanta uten skall eller?

GINOK


#15

Ziggy sa for siden:

Bokhvete kjøper du i helsekosten,og hasselnøtter selges i 250 gr pakninger på de fleste dagligvareforretninger, det er bare å se i hyllene med bakevarer, eller spørre betjeningen...

Men du, sjekk denne tråden igjen, jeg la ut orginaloppskriftene etter at du skrev ut Isets versjoner... så kan du sammenligne og velge hvilken versjon du ønsker å prøve...;)


#16

Kia sa for siden:

hva er bokhvetemel? hvor mye karber er det i det kan jeg evt bruke atkins bakemix i stedet er det bedre.


#17

luringen sa for siden:

du kan sikekrt bruke bakemixen ja, hvis du har det og liker smaken.


#18

kjøttklumpen sa for siden:

Jummy! Ble sulten av å se det der.. Ser ut som vanlig brød jo!


#19

mariusmor sa for siden:

Hvor mange karber er det i de vaflene der da??jeg er heilt ny i dette gamet spå ikke le av meg da...hehe.


#20

Penny Lane sa for siden:

men 15 egg i ett brød?? eller er deigen nok til flere..? blir jo ganske dyrt i lengden med 15 egg pr. brød...hehe men kanskje jeg misforstod litt her.. :)


#21

Iset sa for siden:

Det er 15 egg pr. brød ja, men egg er da ikke dyrt. Eroshopper eller Coop har 18-pakninger som er veldig billige.


#22

Iset sa for siden:

Jeg aner ikke. :p
Er nok lett å regne ut da.


#23

Calvin sa for siden:

hvor får man kjøpt bokhvetemel?
Ser for meg at de vaflene kan være god erstatning for eggemåltid fra tid til annen


#24

Borealis sa for siden:

Noen som har peil på karb-innholdet på vaflene.....?

Mvh, Hege, -som prøver skjerpe seg igjen.....:o


#25

Fata Morgana sa for siden:

Ser dette er en gammel tråd, med siden spørsmål står ubesvarte her, tenkte jeg at jeg kunne legge inn svar på hvor mye karber det er i OE-vafler/pannekaker (siden jeg selv har prøvd oppskriften, men med soyamel).

300 gr cottage cheese (4,5g. karbo)
9 egg (Om man bruker middels store egg, hvor spiselig vare er ca. 50g. pr. egg. Og tar utgangspunkt i at 100g egg inneholderer 0,9 karbo, skulle det bli 4,05 karbo i 9 hele egg.)
100 gr smeltet smør (1g. karbo)
1 ts salt (Lik null.)
80 gr bokhvetemel (56,32g. karbo.)
2 dl rømme (5,8 karbo.)
vann (Lik null.)
1/2 ts kanel eller kardemomme (Lik null.)
Søtstoff (Her kommer det an på hvilket søtstoff man bruker.)
Smør til steking (Lik null.)

I denne røren skulle det da bli tilsammen: 71,67 gram karbohydrater.

For den som vil ha færre karbohydrater, kan man bytter ut Bokhvetemelet, med f.eks. Soyamel, og totalinnhold i røre blir da kun 17,83 gram karbohydrater. :D


#26

Photobscura sa for siden:

[quote=Fata Morgana;758291]Ser dette er en gammel tråd, med siden spørsmål står ubesvarte her, tenkte jeg at jeg kunne legge inn svar på hvor mye karber det er i OE-vafler/pannekaker (siden jeg selv har prøvd oppskriften, men med soyamel).

300 gr cottage cheese (4,5g. karbo)
9 egg (Om man bruker middels store egg, hvor spiselig vare er ca. 50g. pr. egg. Og tar utgangspunkt i at 100g egg inneholderer 0,9 karbo, skulle det bli 4,05 karbo i 9 hele egg.)
100 gr smeltet smør (1g. karbo)
1 ts salt (Lik null.)
80 gr bokhvetemel (56,32g. karbo.)
2 dl rømme (5,8 karbo.)
vann (Lik null.)
1/2 ts kanel eller kardemomme (Lik null.)
Søtstoff (Her kommer det an på hvilket søtstoff man bruker.)
Smør til steking (Lik null.)

I denne røren skulle det da bli tilsammen: 71,67 gram karbohydrater.

For den som vil ha færre karbohydrater, kan man bytter ut Bokhvetemelet, med f.eks. Soyamel, og totalinnhold i røre blir da kun 17,83 gram karbohydrater. :D[/quote]
Det er mye du kan sløyfe i denne oppskrifta og få mye mindre kh-innhold, og om ikke bedre vafler også!
4 egg
50 gr smelta smør
En boks seterrømme
4-5 ts johannesbrødkjernemel
1-2 ss søtning (f.eks splenda, det er det jeg tar utgangspunkt i mtp mengde)
1 ts kardemomme
Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)

Det letteste er om eggene og rømmen er romtempererte.
Bland alt godt sammen, la svelle i kjøleskapet i tjue minutter.
Behøver ikke smør til steking (i alle fall ikke i mitt jern), da det er nok smør i røra!


#27

Fata Morgana sa for siden:

Photobscura: Jeg har allerede redusert enda mer på karboinnholdet i min "slengisammen-røre", som jeg kaller den. Spares hvor det spares kan, hehe.

Flott at du legger ut et annet alternativ enn originaloppskriften, så kan andre som er relativt nye (lik meg selv) som reker rundt og snuser etter "nye" oppskrifter, få enda fler alternativer. :)


#28

Photobscura sa for siden:

Bare hyggelig! Denne oppskrifta har vært en slager her på forumet. Knallgod!


#29

Spitsy sa for siden:

Er det andre ting enn bokhvetemel eller soyamel eg kan bruke?
Kan eg f.eks bruke kruskakli, mandelmel eller noe slikt?


#30

Bik sa for siden:

Går sikkert fint å prøve med mandelmel, evt fiberfin eller kokosmel :)


#31

Spitsy sa for siden:

Takk for svar, da skal eg prøve mandelmel :)
Bor på ei lita øy så det er vanskelig å få tak i "spesial" produkter :p


#32

Bik sa for siden:

Samme her ;)


#33

Janis sa for siden:

Dytter opp en gammel tråd, kanskje iset eller noen andre kan svare meg? :)

Har lyst til å prøve meg på dette brødet.

Hva betyr dette: P 10.2g, F 43.8g, C 5,6g 1,0 : 4.3 : 0.5 475 kcal
Hva er karb?


#34

nellie sa for siden:

P=proteiner
F=fett
C=carbs=karbohydrater
kcal= kalorier


#35

Janis sa for siden:

Men hva med : C 5,6g 1,0 : 4.3
[color=#ff0000][/color]
Betyr det at hele brødet inneholder 5,6 g karb?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.