Er en stund siden nå, var rett før jul, men jeg tenkte jeg kunne legge ut bildene (slenger med oppskriftene og da, så alt er på en plass). Bildene er litt dårlige, da lyset på kjøkkenet er så dårlig, men la gå:
OE-nøttebrød
P 10.2g, F 43.8g, C 5,6g 1,0 : 4.3 : 0.5 475 kcal
Smør en brødform med rikelig smør. Ta et halvt kilo hasselnøtter og kjør dem i en food prosessor til det ligner et tykt nøttesmør. Tilsett 100 gram mel, 2 ts. Bakepulver og en halv ts. muskat. Rør godt. Ha i 15 egg og 110 gram fløte (ca 1,1 dl).Tilslutt tilsettes 250 gram smeltet smør, og alt blandes godt.
Hell røren i brødformen, og la det være igjen 3 cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen. Dette brødet ser ut og kjennes ut som helkornbrød. Det kan spises som alt annet brød med kjøttpålegg, stekt egg osv.
Husk å sjekke med en strikkepinne om det er ferdig bakt før du skrur av ovnen og lar det stå til avkjøling. Blir det for brunt på topen, er det bare å lkegge over et flak med bakepapir på slutten.
Temperaturen på ovnen vil variere fra ovn til ovn, så prøv deg fram. Alt fra 190-220 grader er temperaturer som burde passe bra til disse brødene!
OE-vafler/pannekaker:
*300 gr cottage cheese
*9 egg
*100 gr smeltet smør
*1 ts salt
*80 gr bokhvetemel
*2 dl rømme (eller fløte, men rømme blir best)
*evt litt vann eller mere fløte til speing
*1/2 ts kanel eller kardemomme, eller begge deler (kan sløyfes)
*Søtstoff etter smak, om det trengs
*Smør til steking
Ha alt i en bolle, og kjør det til en glatt masse med stavmikser eller i en blender/food processor. La røra stå å svelle i ca 15 minutter, og spe evt med vann om den blir for tykk.
Men 50 gram fruktose da, Iset... er du helt hekta på sukker, eller???
Selv bruker jeg hverken kanel eller søtstoff i disse pannekakene, eller vaflene... de smaker søte nok som de er... men er man fremdeles hekta på sukker og søtsmak, så... ja... :p
Legger samtidig inn orginaloppskriftene her jeg...
Du finner også en link til disse og andre OE' oppskriftene her:
Ellers bruker jeg pannekakene som wraps, med all verdens godsaker inni... - eggesalat
skinke, ost og salat og dressing
taccokjøtt, salat, salsa og rømme
salamipølse, salat, tomat og majones
osv..
Deretter ruller jeg dem inn i alufolie eller matpapir, og har dem i lunsjboksen sammen med et kjøleelement... Gjett om de andre er misunnelige på lunsjen min... :p
Ang søtstoffet så skrev jeg det inn fordi jeg la ut oppskriften på pratekompaniet.com, og der er de ikke så opptatt av lavkarbo, men noen ville ha oppskrift på sukkerfrie vafler... Selv bruker jeg meeeget lite søtstoff i dem, og rører ikke fruktose. ;)
Jeg har kardemomme i fordi jeg elsker kardemomme. Det er vel ikke gale, eller??
Åh jaaa, fastelavensbollene til morfar, sånne som han delte i to, fylte med en slags krem av fløte, smør, sukker og kardemomme, la delene sammen og hadde i ovnen, så krem på. :sikle:
Bokhvete kjøper du i helsekosten,og hasselnøtter selges i 250 gr pakninger på de fleste dagligvareforretninger, det er bare å se i hyllene med bakevarer, eller spørre betjeningen...
Men du, sjekk denne tråden igjen, jeg la ut orginaloppskriftene etter at du skrev ut Isets versjoner... så kan du sammenligne og velge hvilken versjon du ønsker å prøve...;)
men 15 egg i ett brød?? eller er deigen nok til flere..? blir jo ganske dyrt i lengden med 15 egg pr. brød...hehe men kanskje jeg misforstod litt her.. :)
Ser dette er en gammel tråd, med siden spørsmål står ubesvarte her, tenkte jeg at jeg kunne legge inn svar på hvor mye karber det er i OE-vafler/pannekaker (siden jeg selv har prøvd oppskriften, men med soyamel).
300 gr cottage cheese (4,5g. karbo)
9 egg (Om man bruker middels store egg, hvor spiselig vare er ca. 50g. pr. egg. Og tar utgangspunkt i at 100g egg inneholderer 0,9 karbo, skulle det bli 4,05 karbo i 9 hele egg.)
100 gr smeltet smør (1g. karbo)
1 ts salt (Lik null.)
80 gr bokhvetemel (56,32g. karbo.)
2 dl rømme (5,8 karbo.)
vann (Lik null.)
1/2 ts kanel eller kardemomme (Lik null.)
Søtstoff (Her kommer det an på hvilket søtstoff man bruker.)
Smør til steking (Lik null.)
I denne røren skulle det da bli tilsammen: 71,67 gram karbohydrater.
For den som vil ha færre karbohydrater, kan man bytter ut Bokhvetemelet, med f.eks. Soyamel, og totalinnhold i røre blir da kun 17,83 gram karbohydrater. :D
[quote=Fata Morgana;758291]Ser dette er en gammel tråd, med siden spørsmål står ubesvarte her, tenkte jeg at jeg kunne legge inn svar på hvor mye karber det er i OE-vafler/pannekaker (siden jeg selv har prøvd oppskriften, men med soyamel).
300 gr cottage cheese (4,5g. karbo)
9 egg (Om man bruker middels store egg, hvor spiselig vare er ca. 50g. pr. egg. Og tar utgangspunkt i at 100g egg inneholderer 0,9 karbo, skulle det bli 4,05 karbo i 9 hele egg.)
100 gr smeltet smør (1g. karbo)
1 ts salt (Lik null.)
80 gr bokhvetemel (56,32g. karbo.)
2 dl rømme (5,8 karbo.)
vann (Lik null.)
1/2 ts kanel eller kardemomme (Lik null.)
Søtstoff (Her kommer det an på hvilket søtstoff man bruker.)
Smør til steking (Lik null.)
I denne røren skulle det da bli tilsammen: 71,67 gram karbohydrater.
For den som vil ha færre karbohydrater, kan man bytter ut Bokhvetemelet, med f.eks. Soyamel, og totalinnhold i røre blir da kun 17,83 gram karbohydrater. :D[/quote]
Det er mye du kan sløyfe i denne oppskrifta og få mye mindre kh-innhold, og om ikke bedre vafler også!
4 egg
50 gr smelta smør
En boks seterrømme
4-5 ts johannesbrødkjernemel
1-2 ss søtning (f.eks splenda, det er det jeg tar utgangspunkt i mtp mengde)
1 ts kardemomme
Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
Det letteste er om eggene og rømmen er romtempererte.
Bland alt godt sammen, la svelle i kjøleskapet i tjue minutter.
Behøver ikke smør til steking (i alle fall ikke i mitt jern), da det er nok smør i røra!
Photobscura: Jeg har allerede redusert enda mer på karboinnholdet i min "slengisammen-røre", som jeg kaller den. Spares hvor det spares kan, hehe.
Flott at du legger ut et annet alternativ enn originaloppskriften, så kan andre som er relativt nye (lik meg selv) som reker rundt og snuser etter "nye" oppskrifter, få enda fler alternativer. :)
Men hva med : C 5,6g 1,0 : 4.3
[color=#ff0000][/color]
Betyr det at hele brødet inneholder 5,6 g karb?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.