< Tilbake til oversikten

Savner du knekkebrød.

#1

Mum 4 2 sa for siden:

I mellomjula bakte jeg Prinsessebrød (PrincessMe sitt brød). Delte det ene i tynne skiver, la de utover langpanna, ovnen på varmluft, 75 grader, døra på gløtt, ca 5 timer. Ble sprø og fine skiver. Og de holder seg, jeg spiser av de ennå. Mine ligger i en lufttett kakeboks. Eneste aber er at de virker litt skjøre, så jeg har ikke tatt de med i matpakka ennå.
Sist jeg bakte tilsatte jeg også 1 ss hver av salt, ingefær, kanel og malt nellik pr 3 brød (baker alltid 3 i slengen). Ville ha litt "julesmak" av brødet. Syntes det ble godt som variasjon.

Selve brødet:

4 egg
2 dl creme fraiche
1/2 dl rapsolje
1-2 ss bakepulver
4ss linfrø
60 gram hvetekli
40 gram soyaflak
40 gram fibrex

180C, nederst ca 55 min


#2

Summer sa for siden:

Dette var jo en kjempegod ide! :)


#3

Mum 4 2 sa for siden:

Glemte å skrive at 5 timer tørking er veiledende. Poenget er at de må være helt tørre. Og det varierer fra ovn til ovn.;)


#4

AnnaV sa for siden:

Jeg lager ofte biscotti.varianter av dette brødet - lager et ferdig brød, men steker det i langpanne i stedet for brødpanne. Når det har kjølt seg ned, skjærer jeg opp i passe lange, cm-tykke biscottier og legger dem på 150 grader i ovnen. Lar dem stå til de er crispy. Tar dem ut og lar de kjøle seg ned. Og er de ikke crispy NOK da - så er det bare til å legge i ovnen på nytt på 150 grader en stund til :)

Kjempegod til kaffe (uten koffein selvsagt, hehe) og som snacks.

Jeg tar i en meget god dose kanel og vaniljeessens + ekstra søtstoff (flytende natreen) så blir de litt søte.


#5

Nena sa for siden:

Jeg MÅTTE bare teste denne varianten - og så langt ser det veldig lovende ut- står til avkjøling før oppdeling og tørking (har smakt på en liten bit - mmmmmm.....). Å som jeg gleder meg til disse sammen med en kopp kaffe! Tusen takk, Mum og AnnaV! Skal prøve de som knekkebrød også.... godt med litt variasjon, ellers er det fort gjort å gå lei.


#6

Iset sa for siden:

Kan man bruke vanlig ovn? Jeg har ikke varmluft på min... Har nå lagt klar en hel stekeplate med tynne prinsesseskiver, men tør ikke gjøre noe før jeg vet jeg kan bruke normal ovnsfunksjon...


#7

Iset sa for siden:

Forresten, jeg kan vel kjøre Biscotti-varianten når det gjelder steking...? :)


#8

Mum 4 2 sa for siden:

Tror det skal gå helt greit med vanlig ovn, tanta mi har tørket rundstykker til kavringer på denne måten lenge før varmluftsovner kom på markedet.

Lykke til!


#9

Fjonken sa for siden:

Ja så kommer jeg og bry dere med spørsmål igjen da.. Hva er det av karber i dette her?


#10

Mum 4 2 sa for siden:

Mener å huske at det er mellom 1 - 1,5 karber pr skive prinsessebrød. Men det er jo avhengig av skivenes tykkelse også da.



#12

Iset sa for siden:

Nå har mine skiver stått i ovnen på 100 grader i vel 3 timer eller noe sånt. Jeg burde ha ventet til i morgen, for de er ikke ferdige enda, og jeg må snart legge meg. :lol:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.