< Tilbake til oversikten

Sjokolademousse uten melk

#1

Summer sa for siden:

4 eggehviter
smak til med mengde søtstoff
4 plater gelatin
2 pakker 70% mørk sjokolade
1 stor ss cocosa extra virgin

Pisk eggehviter stive mens du bløtlegger gelantinplater og smelter 1.4 av sjokoladeplatene i vannbad. Så tilsetter du søtstoff (ca 1 -2 ss fruktose) i eggehviten, og pisker dette mens du smelter gelantinen alene i et vannbad. Så heller du gelantinen i mens du rører sakte, og tilslutt vender inn sjokoladen. Hell så over i porsjonsglass/skåler.

Så tar du eggeplommene og pisker "stiv" med 1-2 ss fruktose mens du smelter de 0.6 platen med sjokolade i samme karet som det var sjokolade, og har litt smør (jeg brukte ghee) i. Dette blandes sammen og legges som en klatt i midten av skålene, eller smøres over.

Et nydelig alternativ, er å tilsette aprikossyltetøy i den siste blandingen. Blir helt nydelig (for de som liker det. :p )


#2

HP sa for siden:

Dette var helt klart den nydeligste delen av desserten :D


#3

Ziggy sa for siden:

ehh.... si meg... er ikke dere to gift, HP og Lise??? Sitter dere på hver deres PC på en lørdagskveld og "chatter" med hverandre???? :p :D :p


#4

Summer sa for siden:

Det hender vi løfter blikket og smiler til hverandre også. :geip:

:lol:


#5

Mum 4 2 sa for siden:

Hi hi. :lol:

Jeg skal definitivt prøve denne. Gutta boyz tåler ikke melk, og minsten har ettårsdag på tirsdag. Og dette tror jeg helt sikkert de liker. Er lei av at alle skal fore de med "sukkergele" i alle slags anledninger. ;) Og siden det er jeg som står for serveringen denne gangen, så tar vi heller denne.

Tenkte også å prøve meg på gulrotkaka di Lise.


#6

Summer sa for siden:

Nå om dagene, så tar jeg ofte bare eggehviten som er igjen etter poden har fått eggeplomme i grøten sin, og stivpisker, har i en ts fruktose, og smeleter 4 ruter sjokolade som jeg rører inn og spiser. Nydelig sjokolade mousse det også! :stortsmil (og god proteinsamvittighet sammen med sjokoladen. :p)


#7

Siljevanilje sa for siden:

det hørtes helt nydelig ut, det skal jeg prøve når jeg kommer hjem fra jobb. også så lettvint og. men det må vel stå i kjøleskapet en liten stund for å sette seg?

takk for tipset, Lise !!!
:klem:


#8

Summer sa for siden:

Det er en myek krem med en gang som er veldig god, og når det står litt, så blir det litt tykkere og mer fromasjaktig. Men begge deler er like godt. :)

I går laget jeg hviten og plommen hver for seg, men endte opp med å blade. Det var godt. Men jeg ha enda ikke prøvd hele egget i en engang. Blir spennende å se hvordan det blir. :)


#9

Mum 4 2 sa for siden:

Storepoden elsket denne. Men tror den ble litt for mektig for minsten. Men minsten vil ikke ha kokesjokolade heller, han er vel ikke vant med smaken.

Skal prøve varianten uten gelatin også, for den jeg lagde ble veldig stiv. Mulig årsak var at jeg kun hadde 3 gelatinplater og spedde på med litt pulver.

Jeg brukte Lidl sin 70 % sjokolade, da den er en av de få kokesjokolader som ikke inneholder melk (kan inneholde spor) og ikke har spor av peanøtter.


#10

Summer sa for siden:

Irriterende mektig. :p Men det er jo bare bra når en er snopesyk. ;) Ja, det er lett å få for mye puver. :p Tror kansje det vil holde med tre plater gelantin også. Jeg brukte bare 4 fordi det var det jg brukte i kokosbolleoppskriften min. :) Driver å tester ut litt forskjellig etterhvert. Det var et bra tips! Kansje jeg kan få noen til å prøve å få tak i det. :) (Ene svigerinnen min kjøpte tennisrekkert (sikkert ingen som ikke er fra bergen som skjønner hva jeg mener. :p) for å lage risboller til sin kjære, for den var uten spor av nøtter. )

#11

Helene sa for siden:

noen som vet hvor mye kako det er i tennis rekkertene? de er jo på salg nå til rundt 12kr stk.. :D


#12

Summer sa for siden:

Tror det bare er ca 55 % desverre. ;) Ekkelt søt spør du meg. (HP fikk en til jul, og jeg likte den ikke lengre...)


#13

Helene sa for siden:

jeg synest den jeg fikk til jul var god søt.. men kan ha noe med at jeg spiste annet snop samtidig.. Er jo ikke akkurat flink for tiden.. er ikke sikkert jeg hadde likt den om jeg hadde spist den når jeg er avent med sukker..


#14

Mum 4 2 sa for siden:

Tennisrekkert ble for "internt" for en trønder ja. :ja::lol:


#15

Helene sa for siden:

ikke noe lett å finne bilde av nei.. men fant et lite ett..


#16

Mum 4 2 sa for siden:

Takk takk. Selges nok ikke der hvor jeg handler ser jeg. Men da er det oppklart.


#17

Summer sa for siden:

Det er minde sjokolade som lager dem (fabrikk i bergen) til jul, og jeg tror de bare selger dem i Bergen. De gjorde hvertfall bare det til å begynne med. Har vært snakk om at de skulle slutte å produsere dem også.


#18

Helene sa for siden:

hehe, det viste jeg vel egentlig... sjokolade racket er et fenomen som bare finst i bergen.. og helst der det går gule busser.. de selger de her på os og.. men ikke like mye av de.. nesten ikke i salg på sotra.. (på sotra har vi ikke gule busser heller)


#19

Helene sa for siden:

De sluttet å produsere dem et år.. da ble det ramaskrik og underskriftskampanjer og sånt.. så begynte de å produsere den lyse året etterpå.. men folk ga seg ikke.. så nå produserer de begge 2 igjen.


#20

Summer sa for siden:

Mente å huske noe slikt ja. :D

#21

Hvitveis sa for siden:

kremt Rå egg? Ingen som er redde for salmonella her? :-)


#22

Nille sa for siden:

I Norge ?? Er ikke redd for salmonella i egg fra Prior vel ! :D
[color=#800080][/color]
[color=purple][/color]


#23

Albertine sa for siden:

Salmonella er i tilfelle bare et festlig lite avbrekk i hverdagen, ikke sant? ;)


#24

Hvitveis sa for siden:

Yeah right :D...
Salmonella er ikke festelig. Har hørt om et par personer som har fått det i Norge også. Kjenner en av dem.
Men nå vet jeg jo ikke om det var fra egg eller noe annet da.

Uansett: Nyt skjokolademoussen dere, jeg tror jeg skal lage en kake istedet. :)


#25

Kristian sa for siden:

Bør være litt forsiktig med rå egg i påsketider for da blir det importert en del egg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.