4 eggehviter
smak til med mengde søtstoff
4 plater gelatin
2 pakker 70% mørk sjokolade
1 stor ss cocosa extra virgin
Pisk eggehviter stive mens du bløtlegger gelantinplater og smelter 1.4 av sjokoladeplatene i vannbad. Så tilsetter du søtstoff (ca 1 -2 ss fruktose) i eggehviten, og pisker dette mens du smelter gelantinen alene i et vannbad. Så heller du gelantinen i mens du rører sakte, og tilslutt vender inn sjokoladen. Hell så over i porsjonsglass/skåler.
Så tar du eggeplommene og pisker "stiv" med 1-2 ss fruktose mens du smelter de 0.6 platen med sjokolade i samme karet som det var sjokolade, og har litt smør (jeg brukte ghee) i. Dette blandes sammen og legges som en klatt i midten av skålene, eller smøres over.
Et nydelig alternativ, er å tilsette aprikossyltetøy i den siste blandingen. Blir helt nydelig (for de som liker det. :p )
Jeg skal definitivt prøve denne. Gutta boyz tåler ikke melk, og minsten har ettårsdag på tirsdag. Og dette tror jeg helt sikkert de liker. Er lei av at alle skal fore de med "sukkergele" i alle slags anledninger. ;) Og siden det er jeg som står for serveringen denne gangen, så tar vi heller denne.
Nå om dagene, så tar jeg ofte bare eggehviten som er igjen etter poden har fått eggeplomme i grøten sin, og stivpisker, har i en ts fruktose, og smeleter 4 ruter sjokolade som jeg rører inn og spiser. Nydelig sjokolade mousse det også! :stortsmil (og god proteinsamvittighet sammen med sjokoladen. :p)
det hørtes helt nydelig ut, det skal jeg prøve når jeg kommer hjem fra jobb. også så lettvint og. men det må vel stå i kjøleskapet en liten stund for å sette seg?
Det er en myek krem med en gang som er veldig god, og når det står litt, så blir det litt tykkere og mer fromasjaktig. Men begge deler er like godt. :)
I går laget jeg hviten og plommen hver for seg, men endte opp med å blade. Det var godt. Men jeg ha enda ikke prøvd hele egget i en engang. Blir spennende å se hvordan det blir. :)
Storepoden elsket denne. Men tror den ble litt for mektig for minsten. Men minsten vil ikke ha kokesjokolade heller, han er vel ikke vant med smaken.
Skal prøve varianten uten gelatin også, for den jeg lagde ble veldig stiv. Mulig årsak var at jeg kun hadde 3 gelatinplater og spedde på med litt pulver.
Jeg brukte Lidl sin 70 % sjokolade, da den er en av de få kokesjokolader som ikke inneholder melk (kan inneholde spor) og ikke har spor av peanøtter.
Irriterende mektig. :p Men det er jo bare bra når en er snopesyk. ;)
Ja, det er lett å få for mye puver. :p Tror kansje det vil holde med tre plater gelantin også. Jeg brukte bare 4 fordi det var det jg brukte i kokosbolleoppskriften min. :) Driver å tester ut litt forskjellig etterhvert.
Det var et bra tips! Kansje jeg kan få noen til å prøve å få tak i det. :) (Ene svigerinnen min kjøpte tennisrekkert (sikkert ingen som ikke er fra bergen som skjønner hva jeg mener. :p) for å lage risboller til sin kjære, for den var uten spor av nøtter. )
jeg synest den jeg fikk til jul var god søt.. men kan ha noe med at jeg spiste annet snop samtidig.. Er jo ikke akkurat flink for tiden.. er ikke sikkert jeg hadde likt den om jeg hadde spist den når jeg er avent med sukker..
Det er minde sjokolade som lager dem (fabrikk i bergen) til jul, og jeg tror de bare selger dem i Bergen. De gjorde hvertfall bare det til å begynne med. Har vært snakk om at de skulle slutte å produsere dem også.
hehe, det viste jeg vel egentlig... sjokolade racket er et fenomen som bare finst i bergen.. og helst der det går gule busser.. de selger de her på os og.. men ikke like mye av de.. nesten ikke i salg på sotra.. (på sotra har vi ikke gule busser heller)
De sluttet å produsere dem et år.. da ble det ramaskrik og underskriftskampanjer og sånt.. så begynte de å produsere den lyse året etterpå.. men folk ga seg ikke.. så nå produserer de begge 2 igjen.
Yeah right :D...
Salmonella er ikke festelig. Har hørt om et par personer som har fått det i Norge også. Kjenner en av dem.
Men nå vet jeg jo ikke om det var fra egg eller noe annet da.
Uansett: Nyt skjokolademoussen dere, jeg tror jeg skal lage en kake istedet. :)
Bør være litt forsiktig med rå egg i påsketider for da blir det importert en del egg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.