Ser i en lang tråd her som viser en liste over hva man bør spise mye/begrenset av/unngå at man kan spise mye kjøtt, og helst svinekjøtt:eek: ?
Hvorfor i all verden????
Jeg har i flere år prøvd å unngå svinekjøtt. Har fått høre at det er "urent", gir dårlig kroppslukt, osv.
Jeg har også skrekkopplevelse fra sist jeg var gravid, hvor jeg ble servert en svinekjøttrett. Den var riktignok god, og jeg spiste masse, men følte meg uvel lenge etterpå- på en helt annen måte enn om jeg skulle spist den samme retten med kylling i stedet. Det økte ikke min apetitt på svinekjøtt for fremtiden ihvertfall. Jeg spiser det av og til, men aldri i store mengder.
Holder på med boka til Skaldemann nå, og også han ser ut til å sverge til svinekjøtt.
Hva er det som er så sunt med svinekjøtt fremfor annet kjøtt???? Nå tenker jeg helse, ikke pris på kjøttet....selv om det kan være et godt argument, men ikke alene.
Enig med Lise - lytt til kroppen din! Ikke alle tåler svinekjøtt like godt - min mor blir også uvel når hun spiser svinekjøtt, selv reagerer jeg ikke, men foretrekker egentlig annet kjøtt. Jeg tror man burde bli flinkere til å kjenne etter hvordan kroppen reagerer på det man putter i seg!
Tror en av grunnene til at svinekjøtt anbefales, er at det gjerne er fett. Det kan ikke være det enkelte reagerer på, da? Hvis man ikke er vant til så mye animalsk fett, mener jeg. Selv elsker jeg alle former for svin, men har hørt at man kan bli "sur" i kroppen av det - altså at kroppen får en ph som er for lav. Muligens er det forklaringen? Ellers er jeg helt enig i at man holder seg borte fra det man ikke liker/tåler - så får andre bare si at det er så sunt de bare vil ;)
Jeg trodde svinekjøtt var så magert, jeg - de kaller det jo for "the other white meat" i USA. Som i kyllingkjøtt og kalkunkjøtt, liksom?
Iflg matvaretabellen inneholder forskjellige svinedeler følgende: Svin, rå
Jo, svinekjøtt er magert hvis du skjærer bort fettet eller bruker svinefilet, f.eks. Men tenk bare på ribbe (med deilig svor, nam-nam), koteletter med fettrand, skinkestek...
Jeg virker kanskje veldig sta nå, men jeg må få insistere på at svin ikke er magert hvis vi spiser fettet f.eks på en kotelett. Selve kjøttet er magert, greit nok. Men vitsen med lavkarbodiett er jo at man ikke skal skjære av fettet. Svinefett er det eneste fettet jeg klarer å spise, fett på okse og lam orker jeg ikke svelge! Men vi er vel egentlig enige: Kjøttet er magert, men fettet er... fett. :-))
He-he, nei, det har du jo rett i. :D Ellers sliter jeg faktisk litt med å få i meg nok fett. Merker at jeg går inn og ut av ketose ettersom hvor mye fett jeg spiser. Har prøvd med kokosfett (Cocosa), men jeg synes det smaker ganske kvalmende. Er ikke glad i olivenolje heller. Får steke meg en ribbe igjen. :)
Du kan jo ta olje på spiseskje? To ss svelgt ned med vann etterpå rett før måltidet?
Har du forresten forsøkt en litt eksklusiv olivenolje? Jeg likte ikke olivenolje før heller. Jeg fikk brekninger av den, men etter jeg prøvde noen gode merker, så synes jeg faktisk det smaker godt! :ja:
Ellers, så kan du jo ta Udos Choise som kosttilskudd (men det blir jo dyrt om det skal være hovedkilden til fett da. :p).
Har du prøvd å lage smoothie med olje i? Den skjuler smaken godt. Cocosa kan du ha i der også.
Og steke-cocosaen smaker jo ingenting dersom du bruker det til å steke i. Og du kan jo steke i mye smør.
Hvordan kan jeg lage smoothies uten frukt eller bær, da? Blir vel mye karbo hvis jeg bruker det? Har prøvd å blande cocosa i litt lunkent vann og ha i en skvett fløte, ammen med noen dråper stevia (som jo er forbudt i dette nisselandet, men mulig å få tak i likevel...) Smaker ok, men ikke akkurat nydelig. Burde kanskje ha i en eggeplomme eller to også? Udo's choise får jeg ikke ned lenger, ikke kapslene heller. Akkurat som noe stritter i hele meg. Har lurt på om det er fordi jeg ikke trenger alt i oljen lenger? Tok nemlig kapslene før, mange om dagen. Men en dag var det bare stopp. Skjønn det den som kan...
Så vidt jeg kan huske er dette grunene til at kwasnieswiksiki ( ja du skjønner hvem) anbefaler svinekjøtt:
som dere vet er han opptatt av at man skal spise etter kroppens biokjemiske behov, og svin er veldig likt mennesker genetisk sett og biokjemisk sett, dette bruker han som argument for at vi lettere kan nyttegjøre oss av svin siden vi ligner på dem på innsiden. en annen grunn er at svin ofte er veldig fett, men det var fetere før bestefaren min klager alltid over at flesket er for magert og at ribba er tørr osv....
og for det tredje så er svinekjøtt billig.
Jeg har spist litt bacon av og til i det siste, men det ser ikke ut til at jeg tåler det så bra - virker som det går utover huden - prikker og lett kløe i ansiktet. Synd, for det er ganske godt med egg og bacon eller omelett med bacon...:(
Svinekjött kan inneholde store mengder stresshormoner . Griser er dessverre et av de dyrene som blir dårligst behandlet på våre slakterier.. Pröv å få tak i gris som er slaktet hos et lite lokalt slakteri eller som noen har hatt hjemme selv. Jeg har hatt gris hjemme og det er en helt annen kvalitet på kjöttet når grisene har fått et rolig og frittgående liv.. Mange mener at grisene er urene pga at de ruller seg i söla og ikke svetter, Dette har ingenting å si for hygienen og kvaliteten på kjöttet. Stress derimot ödelegger (og det gjelder ikke bare gris) Litt mer bevisthet om hvor kjöttet kommer fra og hvordan det har blitt behandlet (mens det levde) kan gjöre at du får tak i kjött som både smaker bedre og som er godt for kroppen din..
Samtidig skal det sies at ikke alle liker(tåler) alle typer kjött. Fölg kroppens signaler.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.