< Tilbake til oversikten

Hvorfor så mye svinekjøtt?

#1

Chamomilla sa for siden:

Ser i en lang tråd her som viser en liste over hva man bør spise mye/begrenset av/unngå at man kan spise mye kjøtt, og helst svinekjøtt:eek: ?

Hvorfor i all verden????
Jeg har i flere år prøvd å unngå svinekjøtt. Har fått høre at det er "urent", gir dårlig kroppslukt, osv.
Jeg har også skrekkopplevelse fra sist jeg var gravid, hvor jeg ble servert en svinekjøttrett. Den var riktignok god, og jeg spiste masse, men følte meg uvel lenge etterpå- på en helt annen måte enn om jeg skulle spist den samme retten med kylling i stedet. Det økte ikke min apetitt på svinekjøtt for fremtiden ihvertfall. Jeg spiser det av og til, men aldri i store mengder.

Holder på med boka til Skaldemann nå, og også han ser ut til å sverge til svinekjøtt.

Hva er det som er så sunt med svinekjøtt fremfor annet kjøtt???? Nå tenker jeg helse, ikke pris på kjøttet....selv om det kan være et godt argument, men ikke alene.


#2

Summer sa for siden:

Jeg aner ikke, men jeg vil absolutt støtte deg i å lytte til kroppen din og hva den vil ha. Det er alltid klokt.


#3

Nena sa for siden:

Enig med Lise - lytt til kroppen din! Ikke alle tåler svinekjøtt like godt - min mor blir også uvel når hun spiser svinekjøtt, selv reagerer jeg ikke, men foretrekker egentlig annet kjøtt. Jeg tror man burde bli flinkere til å kjenne etter hvordan kroppen reagerer på det man putter i seg!


#4

Bolla Piggsvin sa for siden:

Tror en av grunnene til at svinekjøtt anbefales, er at det gjerne er fett. Det kan ikke være det enkelte reagerer på, da? Hvis man ikke er vant til så mye animalsk fett, mener jeg. Selv elsker jeg alle former for svin, men har hørt at man kan bli "sur" i kroppen av det - altså at kroppen får en ph som er for lav. Muligens er det forklaringen? Ellers er jeg helt enig i at man holder seg borte fra det man ikke liker/tåler - så får andre bare si at det er så sunt de bare vil ;)


#5

AnnaV sa for siden:

Jeg trodde svinekjøtt var så magert, jeg - de kaller det jo for "the other white meat" i USA. Som i kyllingkjøtt og kalkunkjøtt, liksom?
Iflg matvaretabellen inneholder forskjellige svinedeler følgende:
Svin, rå

Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gBacon, med svor 51 339 13,9 31,5 0 0 Fleskebein 60 273 16,6 22,9 0 0 Grillbein 63 247 17 19,9 0 0 Sideflesk, lettsaltet 52 302 13,8 27,4 0 0 Skinke, beinfri, uten ytre fett 75 112 21,1 3,1 0 0 Skinke, med knoke 66 219 17,9 16,4 0 0 Svin, bog, med knoke 64 239 17 19 0 0 Svin, bog, plomme 74 129 19,3 5,7 0 0 Svin, familieribbe 54 328 15,6 29,5 0 0 Svin, flatbiff 76 106 22 2 0 0 Svin, flatribbe, med svor 50 371 13,8 35,1 0 0 Svin, indrefilet 75 115 20,7 3,6 0 0 Svin, knoke 72 151 19,5 8,1 0 0 Svin, koteletter, kam 67 202 19 14 0 0 Svin, koteletter, kam, uten ytre fett 75 120 18,5 5,1 0 0 Svin, mørbrad 65 215 18,5 15,7 0 0 Svin, nakkekoteletter 67 210 17,5 15,5 0 0 Svin, ribbe, kam, med svor 54 328 15,6 29,5 0 0 Svin, sideflesk, uten bein 50 384 13,6 36,6 0 0 Svin, ytrefilet 75 105 22,2 1,8 0 0

mens feks okse inneholder følgende:

Okse, rå

Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gStorfe, bankekjøtt 73 125 21,9 4,1 0 0 Storfe, bog, steik, uten bein 74 121 21,8 3,7 0 0 Storfe, bog, uten knoke 70 160 20,2 8,8 0 0 Storfe, bryst, bibringe 66 209 18,9 14,8 0 0 Storfe, entrecôtekam 68 184 20 11,5 0 0 Storfe, filetkam 72 165 21,1 9 0 0 Storfe, flatbiff 75 105 22,5 1,7 0 0 Storfe, høyrygg 70 162 19,9 9,2 0 0 Storfe, høyrygg, steik 71 152 20 8 0 0 Storfe, indrefilet 74 118 21,2 3,7 0 0 Storfe, kam, uten bein 70 162 21,1 8,6 0 0 Storfe, kotelettkam 69 170 20,2 9,9 0 0 Storfe, mørbrad, uten bein 74 110 22,2 2,3 0 0 Storfe, rundsteik 74 107 22,2 2 0 0 Storfe, ytrefilet 75 110 22,2 2,3 0 0

og fjærkre

Fjørfe, rå

Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gFjørfe, rå And, kjøtt med skinn 50 388 13,1 37,3 0 0 And, kjøtt uten skinn 75 137 19,7 6,5 0 0 Gås, kjøtt med skinn 50 369 16,7 33,6 0 0 Gås, kjøtt uten skinn 68 160 23,9 7,1 0 0 Høne, filet 73 106 25 0,7 0 0 Høne, kjøtt med skinn 63 234 19,1 17,5 0 0 Høne, kjøtt uten skinn 72 141 21 6,3 0 0 Kalkun, bryst, kjøtt uten skinn 74 105 25,1 0,5 0 0 Kalkun, kjøtt med skinn 66 203 19,8 13,8 0 0 Kalkun, kjøtt uten skinn 75 105 22,6 1,6 0 0 Kylling, brystfilet 74 106 24 1,1 0 0 Kylling, kjøtt med skinn 67 197 18,6 13,6 0 0 Kylling, kjøtt uten skinn 75 108 22,3 2,1 0 0 Kylling, lår, kjøtt med skinn 69 177 18,5 11,4 0 0 Kylling, vinge, kjøtt med skinn 67 187 19,2 12,2 0 0


#6

AnnaV sa for siden:

Oj - det ble et skikkelig rotete svar! Sorry... Dere finner ialefall de tabellene på link fra forsiden her, det var der jeg klippet og limte fra...


#7

Bolla Piggsvin sa for siden:

Jo, svinekjøtt er magert hvis du skjærer bort fettet eller bruker svinefilet, f.eks. Men tenk bare på ribbe (med deilig svor, nam-nam), koteletter med fettrand, skinkestek...


#8

litajenta sa for siden:

Svinekjøtt er magert, og jeg spiser ikke gris i det hele tatt!


#9

Bolla Piggsvin sa for siden:

Jeg virker kanskje veldig sta nå, men jeg må få insistere på at svin ikke er magert hvis vi spiser fettet f.eks på en kotelett. Selve kjøttet er magert, greit nok. Men vitsen med lavkarbodiett er jo at man ikke skal skjære av fettet. Svinefett er det eneste fettet jeg klarer å spise, fett på okse og lam orker jeg ikke svelge! Men vi er vel egentlig enige: Kjøttet er magert, men fettet er... fett. :-))


#10

Summer sa for siden:

Kalkunkjøtt blir jo ikke så magert lengre når jeg heller 1 dl olje over heller. :stuart:


#11

Bolla Piggsvin sa for siden:

He-he, nei, det har du jo rett i. :D Ellers sliter jeg faktisk litt med å få i meg nok fett. Merker at jeg går inn og ut av ketose ettersom hvor mye fett jeg spiser. Har prøvd med kokosfett (Cocosa), men jeg synes det smaker ganske kvalmende. Er ikke glad i olivenolje heller. Får steke meg en ribbe igjen. :)


#12

Summer sa for siden:

Du kan jo ta olje på spiseskje? To ss svelgt ned med vann etterpå rett før måltidet?
Har du forresten forsøkt en litt eksklusiv olivenolje? Jeg likte ikke olivenolje før heller. Jeg fikk brekninger av den, men etter jeg prøvde noen gode merker, så synes jeg faktisk det smaker godt! :ja:

Ellers, så kan du jo ta Udos Choise som kosttilskudd (men det blir jo dyrt om det skal være hovedkilden til fett da. :p).

Har du prøvd å lage smoothie med olje i? Den skjuler smaken godt. Cocosa kan du ha i der også.
Og steke-cocosaen smaker jo ingenting dersom du bruker det til å steke i. Og du kan jo steke i mye smør.


#13

luringen sa for siden:

enig. svin er både magert og fett alt etter som. Og smoothies er strålende å ha feks rapsolje i. Smaker ittno.


#14

Bolla Piggsvin sa for siden:

Hvordan kan jeg lage smoothies uten frukt eller bær, da? Blir vel mye karbo hvis jeg bruker det? Har prøvd å blande cocosa i litt lunkent vann og ha i en skvett fløte, ammen med noen dråper stevia (som jo er forbudt i dette nisselandet, men mulig å få tak i likevel...) Smaker ok, men ikke akkurat nydelig. Burde kanskje ha i en eggeplomme eller to også? Udo's choise får jeg ikke ned lenger, ikke kapslene heller. Akkurat som noe stritter i hele meg. Har lurt på om det er fordi jeg ikke trenger alt i oljen lenger? Tok nemlig kapslene før, mange om dagen. Men en dag var det bare stopp. Skjønn det den som kan...


#15

bubavon sa for siden:

Så vidt jeg kan huske er dette grunene til at kwasnieswiksiki ( ja du skjønner hvem) anbefaler svinekjøtt:
som dere vet er han opptatt av at man skal spise etter kroppens biokjemiske behov, og svin er veldig likt mennesker genetisk sett og biokjemisk sett, dette bruker han som argument for at vi lettere kan nyttegjøre oss av svin siden vi ligner på dem på innsiden. en annen grunn er at svin ofte er veldig fett, men det var fetere før bestefaren min klager alltid over at flesket er for magert og at ribba er tørr osv....
og for det tredje så er svinekjøtt billig.


#16

Chamomilla sa for siden:

Det var en interessant forklaring.:)

Jeg har spist litt bacon av og til i det siste, men det ser ikke ut til at jeg tåler det så bra - virker som det går utover huden - prikker og lett kløe i ansiktet. Synd, for det er ganske godt med egg og bacon eller omelett med bacon...:(


#17

bia sa for siden:

Ja, det er jo ikke helt enkelt å finne alternativer.... Jeg spiser ikke svinekjøtt...


#18

kristih sa for siden:

Svinekjött kan inneholde store mengder stresshormoner . Griser er dessverre et av de dyrene som blir dårligst behandlet på våre slakterier.. Pröv å få tak i gris som er slaktet hos et lite lokalt slakteri eller som noen har hatt hjemme selv. Jeg har hatt gris hjemme og det er en helt annen kvalitet på kjöttet når grisene har fått et rolig og frittgående liv.. Mange mener at grisene er urene pga at de ruller seg i söla og ikke svetter, Dette har ingenting å si for hygienen og kvaliteten på kjöttet. Stress derimot ödelegger (og det gjelder ikke bare gris) Litt mer bevisthet om hvor kjöttet kommer fra og hvordan det har blitt behandlet (mens det levde) kan gjöre at du får tak i kjött som både smaker bedre og som er godt for kroppen din..
Samtidig skal det sies at ikke alle liker(tåler) alle typer kjött. Fölg kroppens signaler.


#19

Georgine sa for siden:

Jeg spiser overhode ikke svinekjött! Kroppen min tåler det svärt dårlig :)


#20

Alyssa sa for siden:

Samme her :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.