< Tilbake til oversikten

Etterlyser luftige brød uten gjær

#1

Siljevanilje sa for siden:

som og har høyt innhold av proteiner og fettsyrer.

er dette mulig??

på forhånd takk.


#2

mofe sa for siden:

Ja, det hadde vært noe :ja:


#3

Siljevanilje sa for siden:

ja nå har eg funnet ut noko smart ( tror eg sjøl hvertfall)
Den e basert på pannekake i ovnen.

Koppene er mellomstorekjøkkenkopper

  1. ta på steikeovnen på 200 grader.

2 kopper jyttemjøl
2 kopper sammalt rugmel
3 ts bakepulver
salt etter behov
krydder etter behov

det tørre blandes i en egen bolle

8 eggeplommer i en ny bolle forbeholdt alt det våte
(del eggene, hvitene i en ren stor bolle, og plommene som over)
ca 2,5 dl soyamelk med calcium ( eller vanlig melk hvis du tåler det)
4-6 ss med valgfri olje ( jeg brukte rapsolje)

Det våte vispes lett

Eggehvitene: (viktig at de vispes i en ren bolle, ellers så blir de ikje så stive som de optimalt skal være)
stivpisk de til "mønsteret etter vispen står av seg selv"

Smak:
Jeg brukte
50g valnøtter
50g hasselnøtter
50g mandler

hakkede.

men det er viktig å tilsette sitron, dette hjelper bakepulveret å heve seg enda mer. jeg blanda 1 ss med sitron med nøttene.

bland nøttene i det tørre. så bland i det våte. røres godt om. tilsett mer veske om nødvendig, ( vann/melk)

Vend massen oppi bollen med eggehvitene, VELDIG FORSIKTIG, vend massen i eggehvitene med forsiktig og lette bevegelser. bruk ikke noe med hull i midten. dette kan "ødelegge" på fluffyness`n på eggehvita.
når dette er jevnt er d ingen hvite flekker.

Ta en stor stekepanne, med valgfri olje på komfyren, bånngass på tempen.
hell hele massen oppi panna når den har blitt varm. vær forsiktig når åg.
dryss eventuellt krydder eller ost oppå.

hiv den inni den varme ovnen og stek i ca 30 min. stikk en pinne i midten når det nærmer seg 30 min..

denne smaker veldig godt nystekt.

når den er ferdig er det bare å vippe den med en kniv eller noe og legge den på ei skjærefjøl og skjære oppi passendes skiver, enten som scones eller laaaange skiver.

Finnes mange muligheter med denne, jeg har laga den som grov pannekake, med raspa eple og kanel inni, og hakkede nøtter på toppen

eller med feta ost, sautert spinat og stekte bacon biter i midten.

alt er veldig nammis.:D :D :D :D


#4

Ziggy sa for siden:

Du kan jo se på OE- brødene som du finner her...;)

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6998


#5

Iset sa for siden:

Oj høres digg ut! :sikle:

Kan anbefale deg OE-nøttebrødet! Det har konsistens og form som helt vanlig brød. Smaker godt av nøtter. :sikle:


#6

Gamla sa for siden:

Legger inn denne oppskriften på et lett og luftig grovbrød med soyaprotein. Det er lite soyaprotein i det og en kjenner ikke den litt spesielle smaken som det vanligvis gir.

4 store egg
2 dl mager kesam
1 dl rapsolje
30 g sesamfrø
30 g kruskakli
50 g solsikkekjerner
4 ss linfrø
1 ss fiberHusk
1 dl soyaprotein
1 ss bakepulver
2 ts tørkede urter eller krydder
Litt salt
Event ca. 1/2 dl vann

Visp eggene godt sammen med kesamen og tilsett oljen.
Mal sesamfrø, kruskakli, solsikkekjerner, linfrø og urter i kverna til stavmixeren el.likn. Ha i alt det tørre. Jeg syntes deigen ble litt fast så jeg hadde i ca 1/2 dl vann.
Smør brødformen litt og legg bakepapir i bunnen. Stekes ved 180 grader i ca.40 min

Ca 20 skiver a ca 1 g karbohydrater pr. skive
Nyt det!:stortsmil


#7

Ruska sa for siden:

Hei,

Bare et lite spørsmål angående brød generelt.

Jeg prøvde omsider Prinsessebrødet og ble meeeget gledelig overrasket over hvos godt det var :D :D yam yam..

Jeg tror nok at det regulerer seg ganske av seg selv hvor mye jeg spiser av det, det er jo ganske mettende, men.... likevel lurer jeg på hvor mye brød dere spiser per dag (med så få karber som dette brødet altså) ??
Jeg vil jo passe meg og få mest mulig karber fra grønnsaker, men såååå liste som det er i dette brødet, ja da lurer jeg litt...:cool:

Hvor mye brød spiser dere om dagen ?


#8

Nille sa for siden:

Akkurat nå har jeg en renseperiode, men ellers spiser jeg 1-2 skiver pr dag. Som regel 1 - noen ganger 2. Har på MASSE pålegg.
[color=#800080][/color]
Men lager jeg muffins........ da går det lett en to tre stykker.....:o


#9

Ruska sa for siden:

Akkurat - greit å vite :) Jeg har også masse pålegg på, det er skikkelig digg, og jeg omsider funnet et mellommåltid jeg kan kooooose meg med :D :D

Nille...du snakker om muffins... sikle sikle, nå er ikke dette siden for det, men kunne du please please si meg hvilken oppskrift det er ? Jeg har så utrolig mange oppskrifter nå, vet ikke helt hvilke jeg skal prøve først.. :o
men har veeeldig lyst på muffins - har ikke bakt noe som helst på Atkins, så nå er det på tide :p


#10

Siljevanilje sa for siden:

Tingen med brødet mitt, er at det er melkefritt.
Alt jeg spiser må være melke, sukker, gjær og hvetefritt.

da er det ikke så enkelt å lage brød mm.

men endelig fant jeg ut av d.

jippi


#11

Gamla sa for siden:

Jeg siser ikke brød hver dag. Når jeg spiser brød hjemme tar jeg 2 skiver med masse pålegg. Har også gjerne med meg brødskiver når jeg skal på besøk til andre. Da er jeg litt mer moderat med pålegget, men har alltid smør på!:D


#12

Nille sa for siden:

Selvfølgelig !! Med glede:
[color=purple][/color]
Nutty Cheese Muffins
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=525
[color=purple][/color]
Appelsin Rømme Muffins
forum.lavkarbo.no/showthread....pelsin+r%F8mme

Det blir jo på en måte porsjonsbrød !! :p

Jeg oppbevarer dem i plastpose i kjøleskap og de er alltid best dagene etter de er bakt, - samme dag er de liksom litt for ferske og smaken kommer ikke skikkelig frem.... syns jeg ....


#13

Daizy sa for siden:

Jeg spiser max 5 skiver per dag av mitt brød (prinsessa her, bare skifta navn til daizy) Blir vel mellom 5-8 kh men dekker 2 måltider. Masse pålegg er obligatorisk :sikle:


#14

mrfree sa for siden:

Nice! Det der så bra ut, og 1 carb pr skive er ikke gale! kan spise 20 skiver pr dag jeg da! hehe og det er jo mer en jeg spiste før:D


#15

mrfree sa for siden:

Så du har melkealergi, diabetes, glutenalergi og gjæralergi?

Hva ble løsningen din forresten?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.