< Tilbake til oversikten

...lurer meg innpå her....

#1

Vippa sa for siden:

...med spørsmål om kosttilskudd på Atkins. Fikk boken igår ettermiddag,og har lest til krampa tok meg..;) Mye nytt og mange etablerte "sannheter" om kosthols som må fjernes fra mitt hode ihvertfall. Spennende, og gleder meg til å starte-neste uke - etter opprydding i skaper og kjøleskap,samt innkjøp av nye matvarer og ikke minst ... KOSTTILSKUDD!!!
[size=3][/size]
Og her er da spårsmålet mitt, hva skal jeg kjøpe? Og hvilke typer? Burde sikkert ha postet dette spørsmålet inne på Kostholdforumet, men responstiden der inne er noe lenger enn her så; bær over med meg:o
[size=3][/size]
Har tenkt på Spektro Multivit, chrom tabl i en form, fiskeolje( er dette Udos choice som alle snakker om? ) Har jeg dekket behovet da? Eller trenger jeg mer Kalium og Magnesium?
....lurer.....lurer...lurer.....:confused:
[size=3][/size]


#2

MHM sa for siden:

Hei Vippa.
Ikke rart om du lurer i den kosttilskudd-jungelen som finnes der ute. Når du begynner med ketose, så trenger du tilskudd av kalium (Kaleorid) og Magnesium. Et fiskeoljetilskudd trenger de fleste. Mest kostnadseffektivt er Møllers omega-3 tran fra dagligvarebutikken, der 1 ss gir 3,4 gram omega-3, eller Pikasol 1000 mg kapsler fra helsekost, der 5 kapsler gir 3 gram omega-3. Når man tar tilskudd av fiskeolje, må man ta antioksidanter for å hindre at fiskeoljene "harskner"/oksiderer i kroppen og gjør skade. Det er mange måter å få i seg antioksidanter på, men selv tar jeg én stk Bio-C 750 mg + én stk Bio-E 350 mg. Det kan også være nyttig å ta B-total x 2 når man er i ketose, da man "går glipp av" noen typer B-vitaminer i korn, nøtter og belgfrukter. En multivitamin med mineraler kan også være en ekstra helseforsikring (Spektro er et bra merke).

Udo's choice er ikke en fiskeolje, men er sammensatt av mange økologisk dyrkede, kaldpressede planteoljer. Det er en flott olje, og en fin måte å få i seg ekstra fett på (omega 3-6-9), men kan ikke erstatte tran/omega-3 kapsler. Særlig vi i Norden er dårlige til å omdanne plante-omega-3 til fiske-omega-3 i kroppen, fordi vi har hatt god tilgang til fet fisk. Så våre kropper er "avhengige" av å få inn fet fisk eller tran, for å klare å nyttiggjøre seg omega-3. Ta Udo's choice gjerne på skje, eller bland den i maten rett før servering.

Hvis du vil ta krom, så ta minst 300 mikrogram (gjerne 100 mikrogram per kapsel), og ta dem mellom måltider sammen med vann (kan godt ta alle på en gang).

Håper du fikk litt mer konkret å gå ut i fra nå. Lykke til! :D
Morgenhilsen fra meg

PS: Samme hvor du poster det hen, det kommer øverst på forsiden uansett!


#3

Kristian sa for siden:

Fiskeolje er det samme som tran, eventuelt omega3 kapsler. Udo´s choice er en blanding av forskjellige oljer som anbefales men er veldig dyr.

Multivitamin, Omega 3, krom og magnesium vil jeg anbefale i starten. Så får du kjenne etter på kroppen etterhvert for å finne ut hva som er riktig for deg. Atkins hevder i sin bok at dietten er ikke så utsatt for Kalium mangel som andre dietter men er du plaget med høyt blodtrykk eller svetter mye når du trener så kan det være lurt å ta tilskudd av kalium også.


#4

Albertine sa for siden:

...og der lærte jeg noe nytt. Da skal jeg ut og shoppe B-vitaminer og magnesium!!
Gud så opplyste dere er! full av beundring


#5

Vippa sa for siden:

Tusen takk neier

Nå er følgende kjøpt inn i merket Solaray, som jeg regner med er et greit merke. Heldigvis så er mannen med på dette her også, så han fikk æren av å trekke kortet i helsekostbutikken ler
*Spektro multivit
*Magnesium
*Kalium
*Bvit
*Krom
Kjøpt Bio C-vit 750mg , og Udos Choice.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.