Nå er det mulig jeg er helt ute her, men jeg har aldri hatt mikrobølgeovn. Mine foreldre hadde da jeg bodde hjemme for 10 år siden, men jeg har aldri hatt en sjøl.
Nå har imidlertid tanken på å anskaffe en streifet meg - men jeg kommer ikke på så veldig mange ting å bruke den til... Foruten om å dampe brokkoli... Jeg vet jo den har alskens bruksområder, men hva bruker DERE den til - om dere har en - og bruker den? Om jeg får noen gode tips så blir det kanskje løp og kjøp....
Vi har mikro, men jeg bruker den kun i nødstilfeller (feks om jeg har glemt å tine noe jeg MÅ bruke den dagen) og til mikropopcorn, samt til å smelte vanlig kokesjokolade og smør. Grønnsaker putter jeg aldri i mikroen, stoler ikke på at vitaminene og mineralene ikke går tapt. Bruker heller aldri mikroen til mat til barnet. :)
Vi har en vi fikk til bryllupet, og den ble brukt flittig til mikropopcorn de første årene, og nå bruker vi ikke popcorn lengre, så nå er den egentlig stort sett bare klokke på kjøkkenet. :o
tining av kjøtt og brød om vi glemmer å ta opp.
Av og til koking av grønnsaker.
koking av ris.
varming av middagsrester
ostesmørbrød
varming av pølser når jeg småspiser
micropocorn
varming av vann til kakao
varming av melk når jeg baker
smelting av smør
til "mock danish" pannekaka mi (2 egg, 50 gr kremost, 15 gram vanilje proteinpulver og kanel kjøres med stavmikser, helles i form, strø over 30 gr bringebær - 2.2 min i mikro, og VIPS, flott tjukk pannekake med bær)
Til tining av nøttebrød (om jeg har glemt å ta skivene ut av frysern og ikke vil riste brød).
Hurtigsmelting av smør (latskap)
Oppvarming av mat fra igår... (lager oftre så store porsjoner at det blir nok for 2 dager)
Kan klare meg fint uten. I mitt "nye" kjøkken kommer jeg ikke til å bruke plass på en). At ovnene er "skadelige" m.h.t. ståling - slik man snakket om før er vel mer en myte nå. Ovnene som er produsert de siste årene skader ikke om man da ikke kryper inn i dem. Mobiltelefonen stråler mer og er mer skadelig faktisk. (Jeg kjenner en som jobber for Statens senter for Strålevern (eller hva det heter) - han skjønte ikke hysteriet rundt mikro, - det er så srenge regler for godkjenning nå. Han fortalte masse kjekt. Det var litt av en diskusjon en sen rødvinsintrukket kveldstime på fest)
En venninne av meg kjøpte mikro på begynnelsen av 80-tallet, og begynte straks å agitere for å få meg også til å skaffe en. Jeg har aldri savnet en, men for tre år siden bet vi i det sure eplet og skaffet en for at datteren skulle kunne lage popcorn i den, så vi slapp sølet med oljete gryte og sånt. Og det er mest det den blir brukt til fremdeles.
Men jeg varmer opp middagsrester i den, og lager kanskje et pizzasmørbrød til frokost noen ganger (1 skive lindbergh-brød med salami, kjøttsausrester og masse ost), og av og til tiner jeg frosne varer i den - f eks hjemmelaget surkål. Hvis smøret er kjøleskaps-stivt, hiver jeg det noen sekunder i mikroen, så blir det smørevillig. Har ikke brukt den til å "lage" mat i enda. Jeg liker komfyr, jeg.
Der sier jeg nettopp det som kommer frem i denne mikrotråden du linker til, men en person der som visstnok er biokjemiker eller noe sånt motsier alt og sier mikro er helt trygt. Det virker som om hun har veldig peiling...
Men allikevel er jeg skeptisk.
Ingenting er vel bedre enn at de er kommet så langt med teknologien at de har funnet stråler som ikke er skadelige. Men jeg tror likevel at det er litt kvalitets (og selvsagt alders) avhengig.
Skulle hatt noen lenker til noen som sier dette. (Kom ikke inn på NM nå Iset).
Oops, så at jeg hadde glemt 15 gr. vanilje proteinpulver (har prøvd med sjokoladesmak, den likte jeg IKKE).
[color=purple][/color]
Og neeei, jeg har ikke prøvd andre måter. Kanksje i ildfast form i ovn ? 175 grader kanskje ? Eller i panne med lokk ? Vet ikke - du må bare prøve deg frem.
Det funket ikke i ovnen. Ble klissete, usammenhengende og klumpete på samme tid. Nå kan det jo være at grunnen til det var at jeg manglet ca 1/3 av ingrediensene...;)
Prøver igjen en annen dag.
Jeg har brukt mikrobølgeovnen veldig mye i mange år, og vet ikke at jeg har tatt noen skade av det.:rolleyes:
Det er både enkelt og hurtig.
Før da jeg spiste poteter, kokte jeg både det og grønnsakene i mikrobølgeovnen når jeg var alene. (En middag tok da som regel ikke 10 min. Om det er flere enn en til som skal spise tror jeg ikke det går så mye fortere enn å bruke komfyren.) Havregrøt var også utrolig greit å lag i den. Ellers koker jeg nå gjerne både blomkål og brokkoli i den. Den er jo også helt umisstelig til å tine og varme alt mulig i. Har endatil tint pyntet bløtkake! Da var jeg veldig spent, men det gikk godt! :D
Har nå både grill og stekefunksjon på mikrobølgeovnen, men det ser jeg ikke helt vitsen med!:p
Jeg bruker den ikke en gang i mnd en gang. Eneste den blir brukt til er å tine middager jeg har fryst i fryseboksen men der også bruker jeg stort sett den vanlige komfyren.
Jeg har en ca. 1/2 l tupperware boks der det ligge en liten rist i bunnen. ( tok likegodt et bilde av boksen som jeg legger ved.) Har litt vann under risten og legger grønnsakene oppi, og legger på lokket. Koketiden blir et par min om jeg har boksen full. (Dette avhenger jo av hvor mye en har i og hvor sterk mikrobølgeovnen er.)
Jeg lar det alltid stå litt med lokket på for at varmen skal fordele seg skikkelig.
Vel vel - jeg bukket under og kjøpte en uansett, jeg. Eller, det vil si, min mor var så lei av å høre på at jeg KANSKJE skulle kjøpe en at hun kjøpte en til meg for å få slutt på maset, hehe. Mitt første eksperiment var naturligvis mock danish..... mmmmmmmmm..........Koser meg med den nå.......
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.