< Tilbake til oversikten

Majones - sunn/usunn fettkilde?

#1

mofe sa for siden:

Jeg har nå i det siste skjønt hvor viktig fett faktisk er for kroppen vår, og kanskje i sær for hjernen og hjertet.

Mettet fett har jo alltid vært den store stygge ulven - men dette er også muligens på vei til å bli tilbakevist.

Jeg har lyst til å vri kostholdet mitt mere og mere over til OE/Lutz sin filosofi, hvor fett er en viktig del.

Så til spørsmålet; er majones en fettkilde, som er ok? Da mener jeg først og fremst den man kjøper i butikken. (Den man selv lager, vil jeg tro er helt okei?)


#2

Fedonisten sa for siden:

Her kommer du sikkert til å få mange forskjellige svar - og det er det som er frustrerende; like mange svar og meninger som det antall som svarer.

Mitt svar er: Majonesen du kjøper er laget av soya-olje, og soya-olje er varmebehandlet. Og olje som er varmebehandlet er "ødelagt" - og inneholder transfett....

Need I say more?....

:klem:


#3

reddik sa for siden:

Enig med Fedonisten...
Kjøpemajones (x: mills) består av skikkelig dårlig og ødelagt fett! Hold deg langt unna det, disse tubene er små bomber når det kommer til frie radikaler og transfett!

Hvis du vil ha majones:

  • lag din egen!! Gjerne med kaldpresset tistelolje og egg i...alt økologisk selvfølgelig.
  • kjøp enten plamil majones eller helios majones fra helsekosten. Skikkelig kvalitet på glass! Litt dyrere, men mye bedre i det lange løp.

#4

Anne sa for siden:

Lag majones selv, hvis du skal spise mye av det og ikke vil ha i deg transfett ihvertfall. Den holder seg noen dager i kjøleskap og har mer næring også.

Får du et rekesmørbrød ute m/majones, så synes jeg du kan spise det uten frykt. Eller reker og majones på brygga en varm sommerdag...drømme:o Alle farer kan ikke elimineres, så du får vurdere hvor farlig du vil leve.:D

Men det er jo som det blir presisert over her...laget på varmebehandlet soyaolje...transfett...som i pomme frites og chips mm:eek:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.