mofe sa for siden:
Hva er OEs "formening" eller "syn" på glykemisk indeks?
mofe sa for siden:
Hva er OEs "formening" eller "syn" på glykemisk indeks?
nøtta sa for siden:
halo ?? :o:p:D
Ziggy sa for siden:
På OE har ikke GI eller GB så mye å si... da inntaket av fett og proteiner er så stort at de får karbohydratene man spiser er av mindre betydning når man ser det i forhold til GI og GB. Kwasniewski nevner imidlertid ikke noe om dette i sin bok... da han inntaket av karbohydrater kun er anbefalt å utgjøre opptil 7% av næringsinntaket når man ønsker å gå ned i vekt...
nøtta sa for siden:
hvor mange prosent spiser du ?
Ziggy sa for siden:
Oopps... det ble en lite feil der i nattens mulm og mørke... det er fra 5% og opp, alt etter hvor mye man tåler før vekta stagnerer...
Selv spiser jeg ca 4-5% av energiinntaket i form av karber, og da aller helst i form av grønnsaker.
bubavon sa for siden:
[LEFT]OE har en formening om GI. Han mener at man SKAL spise høyglykemiske karber, og best hvis de kommer fra lettfordøyelige matvarer som poteter eller andre rotfrukter. Og som sagt før så har de svært liten innvirkning på blodsukkeret pga. det høye fettinntaket.
Men hvorfor? Jo kwasniewski mener at det er bedre for kroppen å få tilført glukose i sin rene form, altså karbohydrater som ikke trenger å gå igjennom mange prosesser for å bli til glukose.
Og et annet av hans prinsipper er at maten skal være mest mulig konsentrert, slik at maten veier minst mulig. For å få i seg nok karber med grønnssaker må man spise 800 gram, med poteter 200 gram.
[/LEFT]
chili sa for siden:
dytter
Icerus sa for siden:
Hvor mange gram vil det si?
7%?
Ziggy sa for siden:
Nja... det er ikke gram, men mellom 4-7% av det daglige energibehovet. Og det må man beregne fra person til person.
.
chili sa for siden:
72 gram karbohydrater pr dag, i følge "Bedre Uten Brød" - bokas prinsipper.
Men: det er generellt for å få en bedre helse: når det gjelder folk med overvekt er jeg jaggu litt usikker på hva det står i boka, det er bare en liten del som går på slanking.
Jeg har benytta meg av Atkins prinsipper, med de forskjellige fasene.
(Jeg fulgte Atkins helt til oktober i fjor.)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.