< Tilbake til oversikten

Hjelp! (julekaker)

#1

Summer sa for siden:

Noen som vet hva jeg kan bake med poden med sånne pepperkakeformer?

Feks. Pepperkakeoppskrift uten sirup og med fruktose? Eller noe? Hva som helst?


#2

Helene sa for siden:

kakemenn med fruktose og spelt? blir mel i det uansett hvordan du snur å vender på det..


#3

guro sa for siden:

Fedons mandelkjeks eller havrekjeks for eksempel.

Havrekjeks !

La
· 5 dl store havregryn
svelle i
· 2 dl kokende melk
i 10 minutter. Rør inn
· 125 g smeltet smør
og bland inn
· 2 dl sammalt spelt
· 1 ts salt
· 1 ts bakepulver
· 1 ts fruktose.

Kjevle deigen til ca 1½ cm tykk og trykk ut kjeks med lite glass. Legg på plate og prikk med gaffel. Stek på 200°C i 10-15 minutter.

Søt variant får du ved å tilsette deigen
· 2 ts kanel
· 100 g fruktose


#4

guro sa for siden:

... og om du har små former kan du bruke dem på marsipan.


#5

Summer sa for siden:

Takk. :)
Ja, poden fikk et sånt lite barnesett til bursdagen, med noen små former. Så da må vi jo bruke dem. :)
Tror du det må være melk i havrekjeksene? fundere Jeg vil jo gjerne kunne spise dem selv også da. :o


#6

guro sa for siden:

Du kan jo prøve! Så lenge du bruker smør, eller du vil kanskje bruke ghee, men det gir jo uansett smak. Helt galt kan det ikke bli. Men jeg har ikke prøvd uten melk. Havregrøt med og uten melk smaker forskjellig, altså jeg vet jeg synes den ene er bedre enn den andre. Kan du spise spelt da? Eller har du noe annet godt alternativ til mel?


#7

nøtta sa for siden:

lag fedons ovnspannekake og putt oppi masse jule krydder, går fin fint ann og trykke ut figurer i den pannekaka (langpanne) :spent:

og du Lise jeg brukte bokhvete mel så den er helt gluten fri :D


#8

Summer sa for siden:

Det var lurt nøtta! :ja:

Guro: Jeg tenkte å erstatte med quinnua mel eller bokhvete. :) Men hva kan jeg ha i stedet for melk i havrekjeksene da? Jeg kan liksom ikke erstatte 2dl med melk med 2 dl smeltet ghee. :p


#9

guro sa for siden:

Vann? Soyamelk? Havremelk? - Jeg ville prøvd vann først. Det er smør i oppskriften, det var det jeg mente. Apelsinjuice/eplejuice :o kanskje i en søt variant ... men det blir vel eksperimentering ..


#10

Summer sa for siden:

Eksperimentering er bra det, men havremelk var jo en genial ide! :ja:


#11

Iset sa for siden:

Jeg vet at mange bruker rismelk med godt resultat. Havremelk og soyamelk KAN bli litt mislykket i deiger, var det en kunde som sa til meg en gang. Hun brukte rismelk til all bakst, tilogmed risgrøt, med kjempegodt resultat. :)


#12

guro sa for siden:

Fortell oss hvordan det går da, Lise? Litt mer krevende å ekperimentere seg fram til en deig som kan kjevles, for da kommer det inn sånne baketekniske ting som jeg ikke har noe greie på - det holder ikke bare å sette sammen ernæringsmessig riktig.


#13

Summer sa for siden:

Oki. Takk fot tipset. :)


#14

Summer sa for siden:

Ja, det skal jeg gjøre. :)

Er ikke sikker på om det blir i dag eller i morgen.....eller mandag...eller... ja, jeg skal gi beskjed jeg. :snill:


#15

jeef-micro sa for siden:

Jeg har brukt eplejupice i steden for melk i pannekaker (sånne vanlige ikke-lavkarbopannekaker før jeg viste at fedon fantes og sånt....)

de blir litt søtere og det blir litt mere kliss når du skal ta de ut av panna, så jeg vet ikke hvordan slike ting er å bruke i kaker...


#16

Karin sa for siden:

Kanskje en kombinasjon av rismelk og smør eller ghee? Vet ikke helt hva du kan spise jeg, Lise...

Men mannen min kan ikke spise melk, men han tåler fint smør. (Han har laktoseintoleranse) Så jeg bruker smør uten problemer, men aldri melk.

Jeg har flere ganger kokt risgrøt til ham med rismelk. Han sier den smaker om mulig enda bedre. Kanskje passer ris-smaken til risgrynene? Hva med havremelk til havregryn? Smør eller ikke, fett kan du alltids tilføre om det trengs. Men det er kanskje lurt å ta høyde for at ting kan bli mislykket, og da må man gjerne prøve igjen dagen etter, med tilpasninger.

Lykke til i hvert fall!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.