okey jeg aner virkelig ikke hvor jeg skal legge denne tråden så det er bare og flytte den ;) Vi burde ha en egen brødtråd :)
Ja nå har jeg virkelig prøvd noe nytt her ... Først satte jeg alle inngrediensene jeg hadde som kunne brukes i brød (lavkarbo og litt på grensen) på kjøkkenbenken, deretter bare slang jeg oppi det endte med
3 store egg
1 dl olivenolje
250 g ricotta ost (så fikk jeg brukt den å :D)
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl soyafloker
1 ts fiberhusk
1 dl havregryn
2 dl bokhvetemel
2 ss hirseflinger
1 pose (:o sånn kjøpe pose ja jeg veit men regna ut at det var ca 16 khd i en pose fordelt på et brød...) taco kryder
1 fedd hvitløk
1/2 pose tørr gjær
jupp det var det, nå står det til heving ... har planer om og lage verdens beste ostesmørbrød av de brødskivene :spent:
I går laget jeg tacoburgere. Blandet rå kjøtteig godt med ett fedd presset hvitløk, 1 egg og 1 pose Fajitakrydder (det krydderet, fra Santa Maria, de rød posene, er det ALLER beste tacokrydderet jeg har smakt, det er helt vanvittig godt!!) og kjørte det i kjøkkenmaskinen. Så lagre jeg 4 flate store burgere som jeg stekte på middels varme.
Hva er soyafloker og fiberhusk? Får jeg tak i dette på Ultra, tro? :confused: Jeg har bare ingrediensene til Ingers Rugbrød i skapet, kan jeg bytte ut noen av de to med noe av ingrediensene jeg har tror du, med godt resultat?
Tenkte å lage dette brødet på søndag og ha det til et lite minikoldtbord, men tror du du kan beskrive smaken litt? :p Skjønner at det er vanskelig, altså. :o Men tror du det blir bra å servere oppskåret og nystekt på et fat og sette en ost ved siden av? Tror du det smaker bra med diverse kjøtt, dip'er, tortillaships, mm ved siden av?
jaja det er jo havregryn i deigen så det er bare tas oppi litt mer, jeg bare slang oppi jeg :o er ikke så flink på og holde mål og sånt, konsistensen er ikke deigete mer som en veldig tykk vaffelrøre !
også blir ikke brødet så veldig stort, jeg har en liten brødform så det ble høyt og fint !
Lykke til !! (så gøy at noen baker dette brødet :spent:)
Takker så mye! :D Da skal jeg lage dette i morgen, slik at det akkurat er klart til gjestene kommer, og det lukter godt i hele huset i tillegg til at jeg kan servere helt nystekt brød. :D
Det høres enestående nydelig ut, men jeg maser igjen, vet du hvor mange karber det blir pr brød ca? Jeg har så og si ingen av ingrediensene i hus så litt vanskelig å regne ut :/ Men måå nok prøve uansett snart :)
Tusen hjertlig takk for svar Kitt :) Da får jeg bare sette i gang å prøve noen brød, moro med noe nytt :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.