< Tilbake til oversikten

Tacobrød

#1

nøtta sa for siden:

okey jeg aner virkelig ikke hvor jeg skal legge denne tråden så det er bare og flytte den ;) Vi burde ha en egen brødtråd :)

Ja nå har jeg virkelig prøvd noe nytt her ... Først satte jeg alle inngrediensene jeg hadde som kunne brukes i brød (lavkarbo og litt på grensen) på kjøkkenbenken, deretter bare slang jeg oppi det endte med

3 store egg
1 dl olivenolje
250 g ricotta ost (så fikk jeg brukt den å :D)
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl soyafloker
1 ts fiberhusk
1 dl havregryn
2 dl bokhvetemel
2 ss hirseflinger
1 pose (:o sånn kjøpe pose ja jeg veit men regna ut at det var ca 16 khd i en pose fordelt på et brød...) taco kryder
1 fedd hvitløk
1/2 pose tørr gjær

jupp det var det, nå står det til heving ... har planer om og lage verdens beste ostesmørbrød av de brødskivene :spent:


#2

Aline sa for siden:

oioioioiiiii :sikle:

jeg vet jeg ofte skriver at "dette må jeg prøve" men dette måååå jeg prøve! fortell hvordan det smaker, da :spent:


#3

nøtta sa for siden:

det smaker rå godt !! blir den nye brød hiten her ihvertfall også frister det jo ikke det grann og ta søtt pålegg på :D

neste gang skal jeg raspe ost og drysse over det siste kvarteret.

og brødrene mine roper "åh taco" når de åpner døre hihi....


#4

Hedda:) sa for siden:

Ååh, hørtes smaskens ut! Dette skal jeg prøve.:D


#5

nøtta sa for siden:

hm i dag smaker de ikke like mye taco :veitikke:, må ta 1,5 poser neste gang :D og litt mer hvitløk !!

men dette brødet er så godt, fjerner alle rare ettersmaker og lukter kjempe godt !!!


#6

Iset sa for siden:

Nam nam!!!

I går laget jeg tacoburgere. Blandet rå kjøtteig godt med ett fedd presset hvitløk, 1 egg og 1 pose Fajitakrydder (det krydderet, fra Santa Maria, de rød posene, er det ALLER beste tacokrydderet jeg har smakt, det er helt vanvittig godt!!) og kjørte det i kjøkkenmaskinen. Så lagre jeg 4 flate store burgere som jeg stekte på middels varme.

Nyyydelig med ost og rå løk!


#7

nøtta sa for siden:

hørtes kjempe godt ut, og det er det krydderet jeg også bruker :cool:


#8

Anne sa for siden:

Hm..kanskje hvis du tar en skive og rister i panna (kryddersmaken kommer mer frem når det er litt lunk på det kanskje)...og har litt ost på:p

#9

nøtta sa for siden:

god ide ! jeg ekke så smart jeg :p


#10

Anne sa for siden:

Tvert i mot...særdels kreativ er du...:klem:

#11

Hedda:) sa for siden:

Hva er soyafloker og fiberhusk? Får jeg tak i dette på Ultra, tro? :confused: Jeg har bare ingrediensene til Ingers Rugbrød i skapet, kan jeg bytte ut noen av de to med noe av ingrediensene jeg har tror du, med godt resultat?

Tenkte å lage dette brødet på søndag og ha det til et lite minikoldtbord, men tror du du kan beskrive smaken litt? :p Skjønner at det er vanskelig, altså. :o Men tror du det blir bra å servere oppskåret og nystekt på et fat og sette en ost ved siden av? Tror du det smaker bra med diverse kjøtt, dip'er, tortillaships, mm ved siden av?


#12

nøtta sa for siden:

det smaker mild taco :D kjempe godt med ost og dipp ja ....

fiberhusk er reint fiber som du får kjøpt på helsekosten, den hjelper godt på brød-konsistensen.

Soyafloker minner veldig om havregryn men har bare 5g karbo per 100g fåes også på helsekosten så løp og kjøp !!

:D


#13

Hedda:) sa for siden:

Takk for svar!

Kan jeg erstatte de soyaflokene med havregryn? Må prøve å redusere utgiftene mest mulig her, og havregryn har jeg. :)


#14

nøtta sa for siden:

jaja det er jo havregryn i deigen så det er bare tas oppi litt mer, jeg bare slang oppi jeg :o er ikke så flink på og holde mål og sånt, konsistensen er ikke deigete mer som en veldig tykk vaffelrøre !

også blir ikke brødet så veldig stort, jeg har en liten brødform så det ble høyt og fint !

Lykke til !! (så gøy at noen baker dette brødet :spent:)


#15

Hedda:) sa for siden:

Takker så mye! :D Da skal jeg lage dette i morgen, slik at det akkurat er klart til gjestene kommer, og det lukter godt i hele huset i tillegg til at jeg kan servere helt nystekt brød. :D

Takk for spennende oppskrift!


#16

Mum 4 2 sa for siden:

:ja: Ultra har.

Hørtes godt ut brødet, baker dette neste gang. Liker variasjon jeg, og blir fort matlei om jeg ikke spiser lavkarbobrød.


#17

Hedda:) sa for siden:

Hvor lenge skal jeg steke brødet?


#18

nøtta sa for siden:

oj håper du fant det ut selv :o jeg stekte mitt i ca tre kvarter ....

sorry altså :o


#19

Briggen sa for siden:

Cheers guys,
Mangler noe kreativitet nå i starten, så dere kommer alle til å redde meg fra ensformigheten. Obrigado:-)


#20

lilletrine sa for siden:

Ville bare si at jeg også har kjøpt både soyafloker og fiberhusk på ultra. Står der hvor de glutenfrie varene står.


#21

nettemor82 sa for siden:

Det høres enestående nydelig ut, men jeg maser igjen, vet du hvor mange karber det blir pr brød ca? Jeg har så og si ingen av ingrediensene i hus så litt vanskelig å regne ut :/ Men måå nok prøve uansett snart :)


#22

Kitt sa for siden:

Denne tråden er veldig gammel, så du får nok ikke svar fra trådstarter!:p
Karbene kan du jo bare regne ut selv etter som du veier opp ting!

Ellers er det andre og gode brød oppskrifter rundt om på forum!
Karins beste eller Knutteloff er veldig gode feks!:sikle:


#23

nettemor82 sa for siden:

Tusen hjertlig takk for svar Kitt :) Da får jeg bare sette i gang å prøve noen brød, moro med noe nytt :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.