Så dere det i går? Jeg kjenner det koker sånn i meg at jeg nesten ikke klarer å skrive skikkelig. :mad:
Altså, de skulle teste denne mannen med blodprøve før og etter et "FETT" måltid. Han var veldig glad i pølser og spiste det 4-6 ganger i uka, selvsagt med cola, pølsebrød og hele pakken.
Joda, nå skulle de teste ham og tok blodprøve før og etter. Han spiste pølse i brød og cola, hele pakken. Etterpå kunne man se at blodet var "hvitere"? og det dannet seg en liten "fløteskvett" på toppen på etter-prøven. Dette mente de var pga den fete pølsa! :eek: :eek:
Herregud, hvor seriøst blir det å teste et fett måltid når KUN pølsa er fet og resten er stivelse og sukker??? Det er vel heller resten av måltider som gav utslag, ikke den stakkars lille pølsa som var det mest naturlige i hele måltidet hans.
Aaaaargh jeg blir sprø! Det er jo nettopp denne maten de såkalte "forskerne" og "ernæringsfysiologene" alltid drar frem når de snakker om fet mat. Hallo - 80-90 % av det består av karbohydrater, raffinerte sådan. Hvorfor glemmer de dette? Er det med vilje??
De burde nok ha tatt tre prøver; en med bare pølse, en med bare karber og en med begge deler.... og egentlig en med bare fett, for det er jo karber i pølsa og....:cool:
....men jeg vil anta at sånne prøver er tatt tidligere...av andre personer i mengder...
må bare si at jeg humrer litt for meg selv for når jeg leste overskriften på forsiden, der står det jo ikke hvem som har skrevet det... så tenkte åh nå er Iset i gang :lol: You go girl !! :heia::heia:
Det skjønner jeg veldig godt jeg, Fedonisten. Det som presenteres på TV blir faktisk tatt for god fisk av de fleste (uopplyste) mennesker, og når man gang på gang presiserer at fett er farlig i sånne program som oppfattes som reinspikka fakta forstår jeg at noen reagerer. TV er et mektig media, og man blir lett revet med om man ikke har gjort seg opp en mening om ting på forhånd. Jeg synes det er flott jeg, at vi har sånne som Iset som lar seg indignere gang på gang...;)
Hehe jeg hisser meg nok opp mer enn nødvendig, men det er som du sier; folk tar jo dette for god fisk og lavkarbo/høyfett-filosofier blir banket ned i jorda av fordommer etter slike programmer. Jeg har jo måttet kjempe for synet mitt enda mer etter at dette programmet begynte på TV3, av venner som har sett det hver torsdag og mener Bondhus er såå fornuftig og jeg er gal som setter livet mitt på spill ved å spise smør og ost... :rolleyes:
Det er derfor jeg blir så forbanna!! Fordi folk stoler på dette, og tror at mettet fett blokker igjen blodårene, når det for POKKER ikke finnes EN eneste seriøs studie som kan bevise dette. Studiene er jo gjort med fett og karbohydrater, som feks pølser i brød og pommes frites. :eek:
Årh kjenner det koker igjen nå, jeg må slutte før blodtrykket mitt raser oppover... Og nei Sissel, det er ikke FETTET som gjør det. :p
Du er god du, Iset! Jeg digger folk som kan koke over!!:D
:klem:til deg!!
(Og jeg har faktisk ikke sett programmet, for jeg bare går ut fra at alle sånne programmer driver og flagger lavkalori-lavfett... Og det gidder jeg bare ikke høre på lenger!)
Poenget mitt er at dette faktisk er et underholdningsprogram. Det er laget for folk flest - og ikke for noen spesielt. Hadde et program som "PULS" eller no' i den duren laget et tilsvarende program, ja da hadde jeg forventet mer nyanserte og begrunnede og dokumenterte påstander.
Ja det er et underholdningsprogram, men tror du ikke folk flest faktisk tar til seg det som blir sagt i det programmet? ;) Som jeg skrev, jeg har merket en økt tendens til fientlighet mot lavkarbo blandt slekt og venner etter at dette programmet kom, for Sissel har jo selvfølgelig rett i alt hun sier, smør og ost er livsfarlig. :snill:
Men jeg ser liksom på det søte bildet ditt, også kan jeg aaaaldri tenke meg at den søte jenta der kan bli så sint som jeg ser gjennom innleggene dine at du blir..:D
ja, jeg også merker at de jeg kjenner som ser på, de tror på det hun sier, og jeg orker ikke hive meg inn i noen diskusjon..
og jeg kommer ikke til å gjøre det heller før jeg faktisk kan bruke meg selv som eksempel...!
akkurat det der kjenner jeg veldig på om dagen, sånn som i går spiste jeg ikke engang lavkarbo, det var en sprekk vel og merke men de kommer litt vel ofte til at jeg føler jeg kan drive og reklamere.
Det vil alltid være noen som liker høykarbo best og andre lavkarbo. Selv om vi her inne ikke er i tvil om hva som er best....slik er det på den andre siden også. De er heller ikke i tvil om hva som er best og tviholder på dette. Og slik vil det være for alltid.
Det hadde vært for dumt om Christian Drevon og alle vennene hans :) hadde fått en aha-opplevelse og sagt at "oops, vi tok feil, beklager så mye". Dette kommer aldri til å skje. Når de har sagt det samme nå i flere 10-år så kan de ikke skifte mening nå. Selv om kanskje noen av de har sett noen resultater som tilsier noe annet, så er det klart at de skjuler dette mest mulig for å fremheve sitt eget kosthold som det "sunneste".
Noen spiser høykarbo fordi de "vet" og har hørt, f.eks. fra Sissel Bondhus, at det er det beste for kroppen, andre igjen spiser det fordi det er lett tilgjengelig og ikke orker å spise "spesialmat" til hvert måltid. Det kan være mange grunner til å ikke spise som oss. Jeg f.eks. vil gjerne spise lavkarbo hele tiden, men jeg klarer det bare ikke av forskjellige grunner.
Jeg har gitt opp kostrådene i "Du blir hva du spiser" for lenge siden men det er artig å se at fortvilte deltakere som får hjelp med å legge om kostholdet sitt, etter å ha slitt lenge med overvekt og ikke klarer å legge bort sjokoladen og pizzaen. Og særlig er det gledelig på slutten av programmet der de oppnår målene sine, som f.eks. å komme inn i en gammel bukse eller jakke igjen. Det må være veldig motiverende for dem. Og såklart motiverende for mange seere også.
DJB: Jeg sier ikke at disse kostrådene er helt feil, eller at VI absolutt har rett. Jeg mener jo det innerst inne hehehe, men det er ikke det jeg mener med hovedinnlegget her!! ;)
Jeg reagerer på måten de fremstiller fet mat!!! At man kan skylde på FETTET når man får dårlige blodprøver etter et måltid bestående av 90 % raffinerte karbohydrater. Det er jo alltid sånn! Når de skal bruke betegnelsen "fet mat", henviser de alltid til pommes frites, hamburger (med brød) osv. Det er DET jeg reagerer på. :eek:
Iset: skrev ikke direkte til deg, bare sa min mening om programmet. VI vet jo hva som er riktig kosthold :)
Ja dette reagerer jeg også på. Men dessverre er det jo ikke noe nytt fra fett-motstanderne. De kommer alltid til å tenke slik.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.