< Tilbake til oversikten

Ziggy eller andre; jeg tenkte å lage denne delfiakaka idag:

#1

Iset sa for siden:

[font=Arial][/font]

[size=3][/size]

Mitt spørsmål er altså om jeg MÅ ha eggehvitene i? Hvorfor? For å øke proteinene? Og de skal ikke piskes stive, men blandes i de andre eggene?


#2

Albertine sa for siden:

Eggene skal sikkert piskes sammen med eggehvitene, og de er nok tilsatt for å øke proteinene, vil jeg tro. De har jo ingen annen åpenbar funksjon. sukk
Jeg som har forbud mot nøtter...


#3

Iset sa for siden:

Uffda.. Jeg har spist masse nøtter de siste dagene, og har gått ned 3 kg siden tirsdag (ja, Ziggy, jeg MÅTTE bare...) og mistet flere cm. (8 cm tilsammen på hofter, mage og lår!). :eek:

Så jeg spiser nøttene mine med god samvittighet. Men om vekta stopper opp, så er det nok det første jeg kutter ut for en periode. :)

Søren, er jeg virkelig nødt å ha de pokkers eggehvitene..? Vet jeg kan bruke plommene senere, men allikevel.. :sur:
Kan jo lage iskrem etterpå da.. Bruker jo plommer der.


#4

Albertine sa for siden:

Bruk plommene i pannekakerøre i morgen, eller lag noe annet godt. Jeg har ofte omvendt problem...:p


#5

Iset sa for siden:

Hehe det burde kanskje jeg og ha. :flau: :knegg:

Jepp, finner alltids noe å bruke plommene på. :D Tusen takk snuppe. :D


#6

Ziggy sa for siden:

Har lagt en revidert versjon av delfiakaka på OE- oppskriftene som Albertine har samlet under oppskrifter... anbefaler deg å se på den før du lager kaka...

Om du vil, så kan du bruke 25 gr gelatin eller 6 gelatinplater for å øke proteinandelen...


#7

Iset sa for siden:

Denne?

500 gr delfiafett
375- 500 gr 70% sjokolade
1 dl kremfløte
150 gr mandler
150 gr hasselnøtter
80 gr usøtet kokosmasse
12 hele egg

Fra dette innlegget:

forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=127671&postcount=13

Der er det jo verken gelatin eller eggehvite. Får litt sånn avsmak av gelatin jeg, etter at jeg laget en sjokolademousse (lavkarbo) på 17. mai i år, den hadde en helt vemmelig konsistens pga gelatinen. :eek:
Gele går greit, men gelatin i en delfiakake?? Sikker på at den ikke blir litt sånn "skjelvende" da? :eek: :kvalm:


#8

Iset sa for siden:

Forresten, jeg syns det blir litt mye med 500 gram sjokolade, så jeg vil helst lage en versjon med 250 gram sjokolade og kokosfett, iallefall første gangen jeg lager kaka. Tenk om jeg ikke liker den, liksom.. Mye penger rett i dass.


#9

Ziggy sa for siden:

Husk nå at det meste du har mista nå er vann...da du har tømt glykogenlagrene i kroppen...;)

Så du bør ikke forvente en like kraftig vektnedgang i tida som kommer... det er derfor jeg mener du bør sette vekta bort til noen du kjenner slik at du ikke veier deg igjen....bare fordi den sto der... liksom...:mad:

Da fortsetter du med å bruke målbåndet uten å være opphengt i vekta.... men jeg anbefaler deg heller å lage deg en slankeløkke på den størrelsen du målte om hoftene/magen... for det er mer oppmuntrende og inspirerende å faktisk SE hvor rommelig slankeløkka blir etter hvert som tiden går... og så slippper du å tenke på tallene her også...

Om du vil, så kan du kontrollere med vekta og målbåndet en gang i måneden...ellers bruker du slankeløkka som er fri for tall og andre ulumskheter som fort kan lede til.... ja du vet....;)


#10

Iset sa for siden:

Ja jeg vet at det meste er vann, men det var nettopp derfor jeg stusset over at HOFTENE og LÅRENE var blitt mindre.. Trodde det helst var magen som ble mindre i begynnelsen når man mister vann. Men jeg skal ikke klage. :D

Ja, jeg skal sette vekk vekta, få mannen til å gjemme den, men jeg SKAL veie meg en gang i måneden iallefall, og det gleder jeg meg til. :D Samtidig bruker jeg målebåndet, syns det er greiest. Vil ha det svart på hvitt, egentlig.


#11

Ziggy sa for siden:

Da halverer du bare oppskrifta... men du kan jo prøve den andre oppskrifta med eggehvitene... men jeg er ikke sikker på om den vil stivne helt med alle eggene og eggehvitene... skjønt med 500 gram sjokolade og delfiafett så bør vel ikke det være noe problem... eller hva tror dere??? :p


#12

Iset sa for siden:

Hehe. :D

Jeg tror jeg prøver med den uten eggehvite og gelatin, og halverer. :sikle: Må jo begynne å teste ut litt. :D


#13

Ziggy sa for siden:

Det jeg prøver å si er at om du har slitt med spiseforstyrrelser... så kan det være godt å være helt fri for tall en stund... og heller fokusere på hva som skjer med kroppen...og så kan du jo også måle det samtidig som du veier deg... ellers så tar du bare fram slankeløkka om du trenger en forsikring om du vil se hvordan det går....HELT uten talltull og dumme tanker... for husk..den er allerede flere cm rommere enn den var for bare noen dager siden!!!:D :p :D


#14

Ziggy sa for siden:

Flott!!! Da kan vi jo være flere her som samarbeider om å finne den beste versjonen av kaka med den mest optimale fordelingen!!!!:p :p :p


#15

Iset sa for siden:

Ja, jeg har jo fått beskjed av terapeuter om å IKKE fokusere på tall pga spiseforstyrrelsen.. Derfor kan jeg godt prøve den løkke-tingen din, og samtidig veie og måle en gang i måneden. :)


#16

Ziggy sa for siden:

Husk da å knyte slankeløkka etter det målet du tok først... merk det på tauet, og knyt løkka slik at merkene ender butt i butt... så er du der...;)

Gleder meg mye at du er villig til å prøve dette.. tror faktisk det vil hjelpe deg en del på veien... da du heller kommer til å fokusere på selve kostholdet heller enn på tallene....


#17

Iset sa for siden:

Tusen takk for all hjelp, Ziggy! Du er bare god, du! :klem:


#18

Albertine sa for siden:

Jeg kan skrive under på det Ziggy sier om SF. Mer inne på SF-forumet.


#19

Helene sa for siden:

denne slankeløkken var genial! finne frem tau og måleresultatene for januar..


#20

mofe sa for siden:

Dette har jo ikke så mye med delfiakake å gjøre da.. :o Men at jeg bare skulle si at jeg har også sluttet å veie meg. Nå skal jeg først inn i en bukse, som er innmari trang nå - også til slutt så skal jeg inn i en bukse som jeg ikke får over låra en gang :)


#21

Iset sa for siden:

Ja det med å måle seg i bukser er jo genialt!!

Jeg har 7-8 bukser liggende i forskjellig størrelse nedover. Den største er i størrelse 54 (bruker 56 nå :eek: :eek: :( ) og den minste er i størrelse 40 (som er mitt mål, for jeg har former og kan ikke bli TYNN). Jeg prøver den øverste til jeg er kommet oppi den og den ikke er trang. Når den blir litt løs, prøver jeg neste bukse. Sånn fortsetter jeg til jeg passer den underste/minste, og da er jeg i mål. :D


#22

Ziggy sa for siden:

Joda...det går jo an det og... men da fokuserer du mere på hvor du skal.. heller enn hvor langt du har gått... og det kan nok være mere inspirerende å se hvor lang man har kommet... heller enn hvor langt det er igjen...;)


#23

Iset sa for siden:

Hehe, jo men jeg tenkte egentlig ikke over det før du sa det nå... Så tusen takk!! Hehe neida. Men jeg føler selv det er en fin måte, for jeg ser jo også på haugen av for store bukser som blir større og større. ;)

Nå kjenner jeg at buksene mine i 56 begynner å løsne, jeg måtte dra den ene opp HELE tiden idag... Plagsomt, men litt gøy også hehe. Dette er en litt irriterende fase, for jeg er midt mellom størrelse 56 og 54... Men snart er jeg 54 og da kommer jeg oppi 3 nye bukser i skapet mitt. TJOHO!!

Det ble ikke delfiakake allikevel i helgen, for jeg fant bare dyre 86 %sjokolader (40 kr for EN!!), så jeg venter litt. Kjøpte heller en sukkerfri (maltitol) sjokolade, mørk, til 28 kr. Har aldri sett den før, må være noe nytt. Så veldig god ut. Det er jo kommet en haug med nye sukkerfrie sjokoladeting nå! Lignet litt på Cavalier. Kan ikke spise mer enn ca halve plata, men da tar jeg den siste halve i morgen.


#24

Trolljenta sa for siden:

Siden du sier gelatin inneholder proteiner, fikk jeg et lite håp et øyeblikk om at jeg kan spise gelè til frokost :eek:
Trodde vi lærte på skolekjøkkenet på barneskolen at gelatin kom fra havet, men så leste jeg dette greiene her:

Hydrolyzed Gelatin Protein vs. High Quality Whey Protein
(Står under den overskriften ca midt på sdien)
Gelatin er vel ikke noen god proteinkilde eller? :rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.