< Tilbake til oversikten

Gløggkrydder

#1

jeef-micro sa for siden:

ligger denne feil så flytt den... bare synes gløgg er mere kos enn drikke...

På oppfordring fra Lise skriver jeg opp her hvilke krydder som brukes i gløgg det er bare å prøve seg fram med mengde, men jeg bruker mest av det som står først, og minst av det som står sist (viss jeg da ikke har vært i sverige og kjøpt det ferdig blandet...) Jeg er en elendig kokk, så jeg måler aldri opp hvor mye av hver, men det går på "slump" og "dæsj" og sånt da:p

ingefær
pomeranskall
kanel
kardemomme
nelikk
rosiner

vingløgg: en flaske vin 1/3 dl fruktose og gløggkrydder. varmes til 80 grader, la stå og trekke en times tid Sil bort krydrene og varm opp før servering.

alkoholfri: utblandet solbærsaft og krydderblandingen varm opp, la trekke en time, sil av og varm opp før servering

til serveringen: skoldede/hakkede mandler (og rosiner)


#2

nøtta sa for siden:

jeg tror vi har en egen gløgg tråd ... der fikk jeg er kjempe godt tips om at man kjøpe gløgg krydder på apoteket ! også har jeg sett i butikken at det finnes gløgg-te :D


#3

jeef-micro sa for siden:

da er det bare å flytte den til gløgg-tråden ;)


#4

nøtta sa for siden:

og det sier du til en som tror at dataen fixer alt selv :rolleyes::p nei vi får satse på at noen andre gjør det :D, men det var et fint innlegg :)


#5

jeef-micro sa for siden:

Noetta du er vel den soeteste i verden vell :love:


#6

nøtta sa for siden:

nei det er jeefern det :love:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.