jeef-micro sa for siden:
ligger denne feil så flytt den... bare synes gløgg er mere kos enn drikke...
På oppfordring fra Lise skriver jeg opp her hvilke krydder som brukes i gløgg det er bare å prøve seg fram med mengde, men jeg bruker mest av det som står først, og minst av det som står sist (viss jeg da ikke har vært i sverige og kjøpt det ferdig blandet...) Jeg er en elendig kokk, så jeg måler aldri opp hvor mye av hver, men det går på "slump" og "dæsj" og sånt da:p
ingefær
pomeranskall
kanel
kardemomme
nelikk
rosiner
vingløgg: en flaske vin 1/3 dl fruktose og gløggkrydder. varmes til 80 grader, la stå og trekke en times tid Sil bort krydrene og varm opp før servering.
alkoholfri: utblandet solbærsaft og krydderblandingen varm opp, la trekke en time, sil av og varm opp før servering
til serveringen: skoldede/hakkede mandler (og rosiner)