mofe sa for siden:
500 g ferske blåskjell
2 ss olivenolje
1 stor løk, skivet
2 x 400 g bokser tomater, hakket
2 strimler sitronskall
1 ss hakket frisk sitrontimian
1/2 dl tørr vermut eller hvitvin
12 rå kongereker, renset
750 g faste hvite fiskefileter, skåret i terninger
12 svarte oliven
125 g feta, terninger
Kast alle åpne blåskjell. Rens skjellene. Ha i en gryte med kokende vann. Så snart de åpner seg, has de i en bolle med kaldt vann. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. åpne de ferdigkokte skjellene, og fjerne den øvre skallhalvdelen.
Forvarm ovnen til 180 grader. Varm oljen i en stor tykkbunnet gryte. Stek løken på svak varme, i 5 minutter - skal ikke bli brun. Tilsett tomater, sitronskall, sitrontimian, vermut. Kok opp og smak til. Skru ned varmen, legg på lokk, la det surre i ti minutter.
Ha sjømaten i en lav ildfast form. Dekk med den varme sausen. Stek under lokk i ti minutter. Tilsett oliven og feta. Dekk sjømaten med sausen. Stek i ti minutter til. Serveres straks.