< Tilbake til oversikten

Bringebærmousse

#1

mofe sa for siden:

3 ts gelatinpulver
2,5 dl vaniljeyoughirt
400 g kesam eller kesam vanilje
4 eggehviter
150 g bringebær, most
friske bringebær til pynt, og mynteblad

Dryss pulveret på toppen av 1 ss vann i en liten bolle. la stå til det blir tykt. Kok opp en liten gryte med vann. Ta gryten av varmen, sett bollen i gryten.

Rør sammen yoghurt og kesam i en stor bolle. Tilsett gelatin, bland godt.

Piske eggehvitene stive. Vend det inn i yoghurtblandingen. Ha halvparten i en separat bolle, og vend inn de moste bringebærene.

Fordel bærblandingen i bunnen av fire lange glass eller skåler. Topp med vaniljeblandingen. Sett i kjøleskap noen timer, eller til de har satt seg. Pynt - server - nyt!


#2

Albertine sa for siden:

Hmmm....hvis jeg skal erstatte joghurten med noe med mer fett og mindre sukker, hva bør det være? Rømme?


#3

ajn sa for siden:

Vet ikke hva du skal ha i den oppskriften, men jeg lager bringebærmousse av heistad bringebærgelé. Oppskrift står på posen - lage gelé med mindre vann og blande den avkjøla geléen med krem - fett nok :) og kjempegod!
Kan sikkert tilsette bringebær om man vil og har plass til mer KH.

AjN


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.