150 g spinatblad
1 fedd knust hvitløk
2 egg
2 eggehviter
1/2 dl melk
2 ss revet parmesan
70 g feta, skåret i 1 cm terninger
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Ha vaskede spinatblad og hvitløk i en gryte. Legg på lokk, og damp det i 3-5 minutter, til spinaten faller sammen.
Avkjøl spinaten raskt. Klem ut øverflødig væske. Hakk grøvt.
Ha egg, eggehviter, melk og parmesan i en bolle. Visp sammen. Rør inn spinaten. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Fordel blandingen i seks nuffinsformer, fyll trekvart fulle.
Legg tre fetaterninger på toppen av hver form, og klem dem lett ned i røren. Stek i 15 minutter, eller til de er gyllengule og har satt seg.
Med en del modifikasjoner riktignok - nå kan jeg ikke bruke melkeprodukter (av kumelk). Og man tager hva man haver, så jeg brukte frossen spinat, ca en halv pakke. Smuldret i fetaost (saue/geitefeta) ca 150 g, og tok tørket hvitløk i stedet for fersk. En skvett vann i stedet for melka.
Mengden ble ca 16 små muffinsformer, men jeg ser de faller sammen en del ... De er ennå ikke helt ferdige etter et par og tjue minutter i ovnen, men jeg har prøvesmakt og de er gode :ja:
Neste gang skal jeg ha i litt mindre spinat og feta, tror de blir mer som de skal være da kanskje ... :rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.