4 eggehviter
smak til med mengde søtstoff
4 plater gelatin
1.5 pakker 70% mørk sjokolade
1 stor ss cocosa extra virgin
ca. 25 stk runde, helst usøtetede kjeks hvis ønskelig (jeg laget uten)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann vann 10 minutter. Stivpisk eggehvitene, pisk inn søtstoff. Ta opp gelatinen, klem ut vannet, og smelt gelatinen i vannbad. La gelatinen avkjøle seg litt. Helles i en tynn stråle i eggehviten under pisking. La skummet stå i 5-10 minutter. Sett kjeksene på en plate/et brett, og ha ca. 1 ss skum på hver. smelt sjokoladen i vannbad (pass på å ikke få vanndamp i sjokoladen, da blir den grynete) og la den avkjøle seg litt. Smøres forsiktig med kniv på skummet. (eller helles over - min var ganske flytende...) Settes kaldt.
Taaaaakkkkkkk!!! :slafse:
Dette hørtes vanvittig godt ut!
Jeg har bare lagd vanlige, men disse virker jo digg. Datteren min fyller ett år om 3 uker, da skal jeg lage disse! For jeg skal ikke sprekke!!
Du aner ikke bare sånn ca ? Jeg har virkelig ikke peiling, og er så kresen at jeg ikke klarer å smake på guffa før etter at de er ferdige (jaaa, vet at det er det samme)
Kanskje 2 dl? Med vanlig sukker skal man bruke 4 dl sukker pr 4 egg. Står vel på natreenboksa hvor mye man skal bruke i forhold til sukker. Det står jo ikke lenge før du kan spise bollene (jeg lager det som kake jeg da..) så om du smaker på røra eller etterpå går egentlig for det samme. Jeg brukte litt for mye gelantin (jeg bruker pulver da jeg synes det er bedre) sist gang og da luktet det litt vondt da jeg tok kaka ut av kjøleskapet. Syntes ikke det smakte bra da jeg smakte på heller. Men da jeg tok sjokolade på var bismaken borte med en gang.
Jeg bruker den sukkerfrie sjokoladen fra Anton Berg på toppen. Slik inneholder kaka omtrent ikke kh:o)
"Smelt gelatinen i vannbad".....er det slik at en koker vann i en gryte og lar gelatinen flyte i en boks eller lignende som holder over det kokende vannet? grønn på kjøkkenterminologien jeg...
Denne må jeg bare prøve - elsker jo skumboller!!! Men kunne godt tenkt meg å prøve den som kake....hvilken form bruker jeg da? En brødform eller er røra nok til en liten rund form (20 - 22 cm)?
Jeg bruker en 26 cm rund springform. Strør litt kokosmasse i bunnen før jeg tar i kakebunnmassen. Jeg bruker gelatin i pulverform og blander det ut i ca. 0,5 dl vann. Sist gang strødde jeg litt kokosmasse over sjokoladen på toppen.
Hvis du bruker 86% dark premium fra freia har du 19 karber totalt (en plate er 100 g, og det er 19 g pr 100).
Om det er det eneste som inneholder karber i denne oppskriften, og oppskriften rekker til 25 boller, så blir det 0,76 karber pr bolle :)
Ellers kan du jo bruke Anton Berg sukkerfri sjokolade, men den inneholder maltitol (?usikker på om det er sånn det skrives....hehe..) og det er det ikke alle som tåler (les: magevondt). Den har vel 1 el. 1,75 g karber pr bar. To-tre sånne bar'er burde bli nok sjokolade til bollene og da er karbinnholdet 0,21 pr bolle :) Fortsatt forutsatt at det ikke er så mye annet her som inneholder karber, men det kan jeg ikke se at det er?
Nå prøvde jeg på disse kokosbollene - men har hatt de i vanlig springform 22 cm. SÅ glemte jeg å avkjøle gelatinen:o før jeg tok den oppi...typisk meg...
Skal helle sjokolade blandet med delfiafett over tilslutt - håper det funker nå da...har ikke kokosmasse heller:p
elsker , elsker ,elsker denne!!!!!!!!!!!!:D Takk for fin oppsrkift:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.