guro sa for siden:
Disse oppskriften har jeg ikke prøvd ut selv, men de ser veldig lovende ut synes jeg. De er hentet fra årets KK Julespesial og inneholder ikke sukker, fuktose eller hvetemel. Som tidligere sagt, det finnes 70% kokesjokolade i 250 g pakke til 35 kr på Ultra.
[font='Comic Sans MS'][/font]
[font='Comic Sans MS'][/font]
Trøfler (100)
Basis (ganache):
· 550 g sjokolade
hakkes grovt og kjøres i hurtigmikser til ’pulver’. Ha over i en bolle.
Varm
· 5 dl kremfløte
til kokepunktet. Hell over sjokoladen og rør inn fløten. Tilsett
· 125 g usaltet smør
og rør skikkelig.
Appelsintrøfler (50):
Riv
· skallet av 1 usprøytet appelsin
på fint rivjern. Rør sammen med
· ½ porsjon basis
Sett til kjøling i 2-3 timer. Dryss
· 100 g kakao
på et fat. Form kuler med teskje eller hendene og vend dem i kakaoen.
Konjakktrøfler (50):
Rør
· 4 ss konjakk (+)
i
· ½ porsjon basis.
Sett til kjøling i 2-3 timer. Dryss
· 100 g kakao
på et fat. Form kuler med teskje eller hendene og vend dem i kakaoen.
Trøflene oppbevares kjølig, i lufttett boks. Rull gjerne i frisk kakao igjen rett før servering.
Cappuchinopraliner (20)
Varm opp
· ¾ dl fløte
og legg i
· 150 g oppbrukket sjokolade
Når sjokoladene er smeltet, tilsett
· 2 ss sterk, kald kaffe
og rør om. Hell massen i små konfekt former og sett kaldt for å stivne. Kan pyntes med smeltet hvit sjokolade etterpå om ønskelig.
Mandeltopper (40)
· 150 g skåldede (ristede) mandler (må være helt tørre)
skjæres på langs eller hakkes grovt. Temperer
· 250 g sjokolade
i vannbad. Vend inn mandlene. La massen hvile i 5-10 minutter. Sett topper på bakepapir. La stivne. Oppbevar i lufttett boks.