< Tilbake til oversikten

Konfekt (til jul)

#1

guro sa for siden:

Disse oppskriften har jeg ikke prøvd ut selv, men de ser veldig lovende ut synes jeg. De er hentet fra årets KK Julespesial og inneholder ikke sukker, fuktose eller hvetemel. Som tidligere sagt, det finnes 70% kokesjokolade i 250 g pakke til 35 kr på Ultra.
[font='Comic Sans MS'][/font]
[font='Comic Sans MS'][/font]
Trøfler (100)

Basis (ganache):

· 550 g sjokolade

hakkes grovt og kjøres i hurtigmikser til ’pulver’. Ha over i en bolle.

Varm

· 5 dl kremfløte

til kokepunktet. Hell over sjokoladen og rør inn fløten. Tilsett

· 125 g usaltet smør

og rør skikkelig.

Appelsintrøfler (50):

Riv

· skallet av 1 usprøytet appelsin

på fint rivjern. Rør sammen med

· ½ porsjon basis

Sett til kjøling i 2-3 timer. Dryss

· 100 g kakao

på et fat. Form kuler med teskje eller hendene og vend dem i kakaoen.

Konjakktrøfler (50):

Rør

· 4 ss konjakk (+)

i

· ½ porsjon basis.

Sett til kjøling i 2-3 timer. Dryss

· 100 g kakao

på et fat. Form kuler med teskje eller hendene og vend dem i kakaoen.

Trøflene oppbevares kjølig, i lufttett boks. Rull gjerne i frisk kakao igjen rett før servering.

Cappuchinopraliner (20)

Varm opp

· ¾ dl fløte

og legg i

· 150 g oppbrukket sjokolade

Når sjokoladene er smeltet, tilsett

· 2 ss sterk, kald kaffe

og rør om. Hell massen i små konfekt former og sett kaldt for å stivne. Kan pyntes med smeltet hvit sjokolade etterpå om ønskelig.

Mandeltopper (40)

· 150 g skåldede (ristede) mandler (må være helt tørre)

skjæres på langs eller hakkes grovt. Temperer

· 250 g sjokolade

i vannbad. Vend inn mandlene. La massen hvile i 5-10 minutter. Sett topper på bakepapir. La stivne. Oppbevar i lufttett boks.


#2

Marianne sa for siden:

Takk Guro!

Dette skal lages! Alt sammen!

Vi må finne ut hvor de har billigst og best sjokolade, tror jeg :p

Snart kan jeg skifte til: Dag for dag og på alle måter blir jeg søtere og søtere ;)
marianne


#3

mofe sa for siden:

Jeg tenkte å kanskje lage konfekt til jul, og gi bort i gave.. Noen som har oppskrift på konfekt som varer en stund i romtemperatur? (opp til en uke? de varer sikkert ikke ut romjulen om de er gode nok :p )


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.