< Tilbake til oversikten

Hva spiser du til jul ?

#1

nøtta sa for siden:

tenkte dette kunne vært en koselig tråd ! Det finnes jo så mange forskjellige juletradisjoner, så hvordan er det hjemme hos deg ?

Hos meg er det

middag: ribbe med medisterpølser , svisker, surkål, poteter, sausen er ribbefett + blomkål, brokoli og gulerøtter !

dessert: karamell og sjokolade pudding med krem , kaffe og konfekt

Seinere på kvelden er det julekaker og iskake , kaffe +++

også må vi gå rundt juletreet og gå i Kirken :D

åh Gleder meg til jul ....må nok lage litt lavkarbo kaker og konfekt ja så det ikke tar helt av :D


#2

Helene sa for siden:

Vi har grøt i 12-13 tiden med sukker, kanel og rosiner. og rød saft

i ca 17-18 tiden har vi pinnekjøtt, kolerabistappe og poteter, og ribbefett.

dessert er riskrem med bringebær saus,

ut over kvelden går det i brus, øl, forskjellige alkoholholdige ting (jeg feirer jul på 4 forskjellige steder anpå hva år det er så det er veldig forskjellig, har hatt 2 alkoholfrie julaftner nå) og så mandariner, nøtter og litt konfekt og sånt.

Vi går ikke rundt jule treet, vi går ikke kirken. men vi sitter og ser på tv. og det har vert en tradisjon å reise til Telavåg og på graven til Bestemor og oldefar. en tradisjon jeg liker.

men siden jeg feirer med storfamile (mamma sin familie med besteforeldre og onkler og kusiner osv.) , liten familie ( pappa og samboern , mine søsken og stesøsken, eller svigerfamilien som består av 3 utenom oss) så er julen veldig forskjellig fra år til år..


#3

Nada sa for siden:

Elsker jula!! :love:
Kl. 1100 har vi mølje. (Flatbrød med kraft og fett)
Kl. 1700 har vi ribbe, medisterkaker, medisterpølser, surkål, poteter og tyttebær og sylteagurk. Drikke: Julebrus, øl, akevitt, vin.
Litt utpå kvelden er det dessert (multekrem) og julekaker, kaffe, konfekt ++


#4

jeef-micro sa for siden:

Vi starter dagen med pynting av juletre, tre nøtter til askepott og felles frokost:)
så er vi i kirken, og etterpå møter vi alle tanter, onkler og søskenbarn på mammas side ved graven til mormor og morfar, hvor vi tenner lys, og ønsker hverandre god jul.

Til middag kl 17 er det ribbe, julepølser, brunsaus/ribbefett (valgfritt) poteter, potetgull, svisker og rødkål. Vi har ingefærøl, øl eller hjemmebrygget øl til. Til dessert er det mammas hjemmelagde karamellpudding med hjemmelagd karamellsaus og litt krem.

Senere på kvelden har vi julekjekser, frukt (klementiner :sikle:) snacks og godteri samtidig som vi åpner julegavene. (vi bruker laaaaang tid på dette da)

vi varierer hvor mange vi er. Søsteren min bor i england og feirer jul der annethvert år, så når hun er hjemme er hun, samboeren, mamma, pappa farmor, farfar og jeg, mennår søster er i england er vi hoss tante og onkel, og to søskenbarn på julaften.


#5

Daizy sa for siden:

Gleder meg til jul :D

Julaften starter alltid med 3 nøtter til askepott - jeg elsker den filmen!
Så drar vi i kirken ca kl 15, så rett på bestemor/bestefars grav og tenner lys.
Deretter er det middag: kveite med grønnsaker og poteter & multekrem til dessert :)
Resten av kvelden: gaveåpning, konfektspising, julekaffe osv :)
1.juledag = julefrokost med masse godt pålegg og hele familien samlet etil en laaang frokost, middag = ribbe med alt tilbehør
2. juledag = kalkun med masse godt
Nyttårsaften = pinnekjøtt!


#6

Nille sa for siden:

Jeg lager marsipan pyntet med og uten mørk sjokolade og nøtter (vanøtter/mandler). Lager mandelkaker til meg selv og småkaker med sjokolade & nøtter til de andre. I år skal jeg lage delfiakake også...
[color=purple][/color]
Lille julaften er det risengrøtdag - jeg spiser ikke grøt punktum
[color=purple][/color]
Julaften er det ribbe, medister, hjemmelaget surkål - masse grønnsaker. Multekrem til dessert. I år iallefall....
[color=purple][/color]

  1. juledag er det julelunch som varer til langt utpå kvelden. Med alt som finnes på et koldtbord....
    [color=purple][/color]
    Er ikke i julestemning i år.....

#7

Summer sa for siden:

Vi spiser pinnekjøtt og kålrotstappe.


#8

Nooria sa for siden:

Her er det ribbe med alt tilbehør yammee!!

I år skjønner nok sønnen mer av det hele, så vi har tenkt å synge julesanger. Vi skal også i kirken før middag.


#9

Ziggy sa for siden:

Visste du forresten at 3 nøtter til askepott kommer ut på DVD ca den 7 desember??? Og ja, det er MED NRK's versjon....:p

Og så kan du også få kjøpt musikken til filmen og...for den er utgitt på CD...


#10

Daizy sa for siden:

Åh!!! Det spørs bare om jeg ønsker meg den dvd til 'sokke-gave' eller 'åpne tidlig på julaften morgen' gave fra prinsen :D


#11

nøtta sa for siden:

åh ingenting er mer sjarmerede en han mannen som har alle stemmene :D AAAAAaaskepott .... haha jeg hører semmen inni hodet :wacko:!

men tror ikke jeg har lyst på den jeg ... det er bare lov og se den julaften morgen :ja: ! tradisjon er tradisjon kan ikke tenke meg og se den 27 des eller 15 des for den saks skyld ....


#12

Daizy sa for siden:

Nei du har litt rett nøtta! Det er noe med det å kun få se den på julaften morgen :)


#13

Ziggy sa for siden:

Enig i det jeg også, nøtta....men med små barn, familieselskap osv. så er det HÆRLIG å kunne bestemme selv når filmen skal vises...er ikke alltid mulig å sette seg ned kl 1100 julaften... så den ene dagen tas filmen fram, for så å legges bort igjen... Er så godt å være uavhengig av NRKs tettpakkete juleprogram....og kunne velge selv når vi skal sette oss ned å kose oss med slike filmer.... for jeg skal kjøpe Caprinos samlede til jul også... nyutgitt på DVD...4,5 timer med uhemmet mimring...


#14

nøtta sa for siden:

åh så kos Ziggy :)


#15

Lara sa for siden:

Jeg gleder meg også veeeldig til jul!!:D
Samboeren og jeg starter med å gå i kirken kl 16.00.Deretter drar vi til kjente og kjære på kirkegården og tenner lys.Så sånn ca kl 17.30-18.00,er vi hjemme hos foreldrene mine.Da spiser vi alltid spinatsuppe med egg til forett.Skinkestek,medisterkaker,medisterpølser,sosisser,rosenkål,grønnsaker+deilig saus.NAM!
Til dessert er det sjokoladepuddding og gele med vaniljesaus,men det er det som regel ingen som orker.
Når vi skal kose oss med å åpne pakkene,koser vi oss også med en øl,aquavit og dram.Ved 22.00-23.00 tiden,drar samboer`n og jeg hjem til fuglene våre og feirer jul med dem oh åpner alle pakkene som er her hjemme.Deilig.Nå hører jeg på julemusikk og det kribler i kroppen!:w00t:


#16

nøtta sa for siden:

åh jeg hører også på julemusikk :D og etterpå skal jeg og lille bruttern lage julegaver !! :)

men så koselig at det er så mange som går i kirken ! det blir ikke jul uten sier bare jeg :D


#17

Daizy sa for siden:

Helt enig! Så hvis jeg drar sørover og feirer jul sammen med sambo igår så skal vi i kirken likevel! På det punktet inngår jeg ikke noe kompriss nei! :p


#18

snoopygirl sa for siden:

på julaften spiser vi ribbe,skinkesteik,medisterpølser/innmatpølser...æsj...kjøttkaker,brun saus og sky saus..og jeg må alltid ha makaroner og ketshup så klart,,,ikke når jeg har levd på lavkarbo da men......

også har vi riskrem og rød saus til dessert

og kaker og snop seinere på kvelden når noen orker å ha i seg noe at....

:) håper alle får en toppers jul samma hva de spiser :)


#19

Hyper sa for siden:

For en koselig tråd!!
Får nesten litt julestemning:)

Vi pynter juletreet på lillejulaftens kveld..Meg og søs:)

På julaften, ser vi tre nøtter til askepott, mens mamma begynner å forberede julemiddagen..

Den består av Ribbe, poteter, brun saus, medisterkaker, kjøttkaker, medisterpølser, surkål, rødkål, tyttebær, kålrabistappe, ribbefett, agurker i lake, og annet tilbehør (Godt jula bare er èn gang i året)...

Til dessert har vi riskrem med bringebær/jordbærsaus (med mandel)..
den som finner mandalen, vinner en marsipangris...Håper IKKE jeg finner mandelen i år....hehehehe....
Får lage min egen marsipangris:D

Gavene åpner vi etter vi har hvilt oss litt etter middagen...
Gjerne rundt 18-tida...

"barna", som er meg på 24 og søs på 28, åpner våre gaver først...Noe som tar sin tid, fordi gavehaugen bare blir større og større for hvert år!

Etter gavene, er det kaffe og kake...
Kransekake, småkaker og twist som regel....

I år, skal jeg lage småkaker og marsipan..
Og så blir det nok en del nøtter på bordet:)
Og mandariner skal jeg ha noen av i løpet av jula...Det hører liksom med hos meg...

Åh, gleder meg til juuul!


#20

Gamla sa for siden:

Har vært vant med pinnekjøtt, men det har blitt litt forskjellig etter hvor jeg er, og er sammen med. Iår blir vi her hos meg sammen med min mor, en av mine søstre og hennes familie juleaften. Noen i min søsters familie kan ikke ha fårekjøtt så derfor blir det ribbe iår.;)
Tilbehør er medisterpølse (håper jeg får tak i ketolysepølser iår også), medisterkake,saus,surkål og kålrabistappe, samt syltet agurk, rødbeter og tyttebærsyltetøy. Til dessert blir fritt valg mellom riskrem og moltekrem (Moltekremen lager jeg med sukkererstatnign. Ingen kjenner forskjellen når jeg bruker Splenda.:p )
Etter gaveutdelingen blir det kaffi og kaker.
Frukt, nøtter og godterier bruker å stå fremme hele tiden, men det er bare så vidt at endatil barna har tid til å smake på det.:D


#21

Fridolina sa for siden:

Min jul pleier bare vare stress stress stress...eller rettere sagt,jag å søstra min er avslappet å glade å vare hjemme på jul,men mamma stresser å maser så førbannet mye så julen slutter alltid med krangling.. Førre året klarte vi oss fram til den 25.te:p
[color=red][/color]
Men vi spiser god mat vartfall:D
[color=red][/color]
køttbullar,prinskorv ,juleskinke,sill,potatis,bruna bønner,Janssons frestelse,potatis -korv,dopp i grytan og diverse vegetariske alternativ (søstra min er veggis) og de siste åren har jag også tatt med midisterpølse og sur kål fra norge som jag elsker..
[color=red][/color]
masse gotteri,nøtter,frukt. Og drikker masse Julmust...
[color=red][/color]
He He..dere skjønner nog ikke helften av va den svenske julmaten er for noe:D


#22

Iset sa for siden:

På julaften spiser jeg alt! Jeg driter en lang marsj i alt som heter lavkarbo denne ENE dagen i året, jeg lever og ånder for julaften hehe. :D
Jeg er i julestemning fra 1. januar omtrent, jeg elsker julen og alt som hører med. Hele november og desember går jeg rundt og tripper her og småsynger og pynter, og mannen blir nesten gal av meg. :D


#23

Siljevanilje sa for siden:

tradisjonen på den store dagen avhenger om vi skal feire julaften med mine eller hans familie.
men i år er det med mine og da skal vi være i ei hytte på haugen i Sirdal. det blir herlig. vi blir 13 stk, jeg å sambo, resten av fam min og onkel og tante med 4 barn og mormor. der den minste er 11 år mens den eldste er 73 år.

kanskje risgrøt på dagen , er usikker.
men vi skal spise pinnekjøtt, med riskrem til dessert.
også er det oppvask, og pakkene :spent:

og kaker og kaffe.
og frem tilogmed 2 dag skal tilbringes på hytta. også er det hjem til svigers.

Nyttår blir nok feiret med venner. og 2/3 januar drar vi til Thailand. :D :D


#24

stinasol sa for siden:

Her står vi opp ca 08.00 ser på tv og spiser snop...høydepunktet er sef tre nøtter til askepott,så spiser vi risengrøt (sef med "hvor er mandelen og marsipan gris premie) etterpå er det på med finstasen og videre klokken 17 sølvguttene ringer julen inn..klokken 18 spiser vi pinnekjøtt med poteter,kålerabistappe og ribbefett...til desert er det riskrem med jordbær saus ...begynner å åpen presanger ca i 20 tiden til kaker og kaffe...jippi jeg gleder meg sånn !!!


#25

Nille sa for siden:

I år blir det julaften hos svigers, sambo og jeg, sønn & hans sambo og lille Ella og sambos yngste søster med mann.
[color=purple][/color]
Menyen blir svinesteik med hjemmelaget surkål og alt annet tilbehør. Riskrem til dessert.
[color=purple][/color]
Jeg spiser ikke potetene til middagen og jeg spiser kun en liten klatt med riskrem. Jeg lager marsipan til alle (med "splendamelis" - pynta med/dyppa i 86% sjokolade - har fått mye skryt for den). Og det + 86% Lindt er det eneste snopet jeg spiser.... hvis jeg ikke lager noe annet lavkarbo/lav GI godteri eller småkaker da.

Ser ingen grunn til at jeg skal spise mat kroppen min ikke trives med/liker bare fordi det tilfeldigvis er jul og det er tradisjon med spesiell mat.
Skal jeg få oppblåst mage og legge på meg fettkilo bare på grunn av tradisjon ? Nei, det gidder jeg virkelig ikke. Julesnopet er ikke SÅÅÅ godt !
[color=purple][/color]
Men hadde det vært så godt at det hadde vært verdt slitet i månedene etterpå hadde jeg nok spist litt godterier jeg også !
[color=purple][/color]

  1. juledag er det forresten julelunch som varer og varer og varer hele dagen. Koldtbord. Namme !

#26

Hyper sa for siden:

Jeg tipper jeg ikke får i meg så mye, før jeg er forsynt uansett, så er ikke snakk om å proppe i seg...
Men om jeg har lyst på noe av det som står på bordet når jeg er hjemme på julaften, så spiser jeg det, uten å "banke meg sjøl opp" etterpå....

Men det er helt sant Nille...Snopet smaker jo det samme som ellers i året..(eller kanskje ikke?)

Er liksom det at det er tradisjon..
Men en annerledes jul i år, blir det helt sikkert:)
Og små justeringer her og der, er jo ikke så vanskelig...

Har ikke jobba så hardt for ingenting...


#27

Iset sa for siden:

Sliter du i mange måneder etterpå og legger på deg fettkilo pga EN dag med snop? Huff det høres ikke mye bra ut, da hadde nok jeg også holdt meg unna. EN stakkarslig dag går helt fint for min del. Jeg merker jo såklart at kroppen ikke liker det jeg gir den, men jeg tviholder på tradisjonen denne dagen og spiser det jeg vil. Jeg blir ikke så dårlig at jeg blir syk, og ettermiddagen dagen etter er jeg mitt gamle jeg igjen uansett. :D


#28

Nille sa for siden:

Ja det er jo forskjellig hva folk tåler da. Nå har jeg en "ikke eksisterende" forbrenning (ødelagt av ungdomsår med hysteriske slankekurer/press) og må alltid passe veldig på hva jeg spiser. Det har tatt meg mange år å finne ut nøyakrig hva og hvor mye av av hva kroppen min takler uten vektoppgang. Om jeg spiser noe kroppen min ikke tåler får det konsekvenser - men jeg sutrer heller ikke over det i ettertid, - jeg vet jo at det er min egen feil.
[color=purple][/color]
Nå er det seg også slik at jula hos oss varer lenger enn en dag skjønner du ;)
[color=purple][/color]
Hvis jeg lar kostholdet slippe og spiser snop og mat kroppen min ikke liker hele jula (jeg har aldri påstått eller sagt EN dag) så bruker jeg faktisk et par måneder på å få av de to tre kiloene som kommer på.
[color=purple][/color]
Og noen av oss (heldigvis slipper jeg dette) får også søtsug av å spise snop/enkelte matvarer, noe som gjør at det er lett å spise mer og mer og mer. Noen klarer faktisk ikke å stoppe - takket være jula og "tradisjon" ødelegger de kankje flere måneder med slit. Det skal man også ha respekt for.
[color=purple][/color]
Personlig blir jeg i tillegg sjuk og dårlig i magen. Og jeg har som andre har skrevet her, iallefall ikke tenkt å ligge sjuk i jula fordi jeg spiser feil ting !
[color=purple][/color]
Jeg har vært på restaurant på grunn av bursdagsfeiringer to ganger den siste uka. Først på "Tango" med 5 retters og "vinpakke", så "Jans Mat & Vinhus" med 7 retters og "vinpakke". Og selv om det var null poteter, ris og pasta kan jeg love deg at det var andre ting kroppen min ikke satte pris på. + 2 kilo. Tro det eller ei ! Mye vannvekt riktignok, men allikevel. Regner med at det tar et par uker før jeg er på normalen igjen.

Så lenge folk er klar over og tar konsekvensen av hva de spiser, og ikke sutrer og klager etterpå, - må de gjerne spise hva de vil for meg. Jeg bare spør om det er verdt det jeg.... Og det gjelder ikke bare i jula, men ellers og !


#29

Iset sa for siden:

Ja, men jeg snakker iallefall om å kun spise snop og "drittmat" på selve julaften, jeg unner meg det kun denne dagen og ikke de andre. Synes ikke det er så vanskelig heller, egentlig, for det serveres jo så mye FET mat overalt, og jeg kommer til å ta med meg lavkarbo-mat i selskaper osv. :D
Men så tåler jeg det nok bedre enn deg, og da er det jo noe annet.


#30

donjuanwannabe sa for siden:

I år har jeg bestemt meg for å prøve noe nytt. Det samme skjer jo hver eneste jul, jula (og den usunne spisingen) varer 1 uke. Minst! Ja jeg er av den sorten som får jeg smaken på noen godt så kan jeg ikke stoppe. Riktignok kan jeg smake bare bittelitt i 2-3 dager og holde meg i skinnet, men når fristelsene kommer både 4., 5. og 6. dag så klarer jeg ikke mer. Så jula kan likegodt vare 3 uker eller 5 uker for min del.. Og nå etter en liten "sprekk" så skjedde det igjen, jeg klarer ikke å stoppe.

Så denne jula skal jeg til foreldra og spise julemat (uten poteter såklart), nyte den og spise sakte. Masse ribbe og god mat, perfekt for min diett. Og etterpå skal jeg gå hjem igjen (ca. 40 min å gå), uten dessert, gaver og kaffe, kaker og konfekt. Jeg vet jo hvordan det blir så og jeg har ikke det samme forholdet til jula uansett. Jula er for unger mener jeg. Jula for meg er julemiddagen.

Så denne jula blir mitt livs korteste.
:cool:


#31

Dante sa for siden:

Spiser kalkun på julaften, masse grønnsaker og byggrynskrem. Så er det en lunsj første juledag, da blir det laks og eggerøre, resten blir vel rester og vanlig mat. Lager egne kaker og marsipan. Går greit


#32

Hyper sa for siden:

Jeg BLIR en unge i jula...kommer jeg alltid til å bli, uansett hvor gammel jeg er....
Jul for meg er familie og tid sammen...
Kos foran peisen og de gode samtalene...

Gaver og mat er bonus...toppen av kransekaka...!!

Jul for meg er HELLIG!!!....
Den beste tida i året....!!!
Jeg ELSKER jula!!!

god stemning og hyggelige stunder med familien...

Jeg merker jeg går litt i forsvarsposisjon her...hehe...

Men alle har sitt:)...

Jeg tror ikke jeg er i stand lenger jeg, til å trykke i meg "drit"...
Det kommer til å stritte i mot i både kropp og sjel....


#33

Enid sa for siden:

Mmm, kalkun og laks og eggerøre - det er jul for meg også. Og pinnekjøtt da.
Men hva er byggrynskrem? Hørtes godt ut! :)


#34

donjuanwannabe sa for siden:

Er du klar over at du snakker om meg her? (for lenge siden). Akkurat slik var jeg også, helt til jeg passerte 30. Så du har noen år igjen. ;) Jeg har også elsket jula såklart men som sagt når man blir eldre så avtar det mer og mer. Så vent til du blir eldre så får jeg høre hva du synes da. Men jeg gleder meg til julemiddagen, det blir snadder.


#35

Hyper sa for siden:

Spør meg om 6 år du...da er jeg 30...
Pappa er sånn enda....og jeg har på følelsen at jeg ligner han der..
Og han er snart 60;)


#36

Iset sa for siden:

Ikke om du har barn. ;)
For meg er jula helt slik som Hyper beskriver det, og slik har det vært hele livet mitt. Men nå fremover er det ENDA kjekkere siden jeg har en treåring som også opplever julen sammen med meg. Denne julen blir kjempekoselig, for i år vet hun mer om hva julen er, hun elsker nissen og gleder seg veldig. :D


#37

Hyper sa for siden:

Om ikke annet, så HÅPER jeg iallefall at jeg beholder denne barnslige gleden...
For jeg nyyyter det...og kooooser meg.....
Og den gleden kan ingen ta fra meg..uansett:)....


#38

Lemen sa for siden:

Jeg også gleder meg masse til jul! Skal bli godt å ha fri et par dager i strekk, og være sammen med nieser og nevøer.

På julaften har vi alltid pinnekjøtt med rabbestappe (ok; kålrabistappe for de som ikke forstod... :p) og poteter.

Kommer nok til å prøve å holde meg sånn noenlunde lavkarbo i julen, men kommer nok til å spise mer enn de vanlige 15 kh på ketolyse. Skal prøve å lage en lavkarbokake + lavkarbogodteri slik jeg har noe som jeg kan kose meg litt med. :)


#39

Karin sa for siden:

Jeg elsker jul! Beste tiden på året! Og det har verken med alder eller barn å gjøre, jeg bare elsker stemningen.

Lille julaften er det tradisjon med risgrøt med mandel, og marsipangris til vinneren. Nå er dette min tredje jul uten grøt. Mannen tåler ikke melk, så han har ikke spist grøt på årevis. (Bortsett fra det året jeg lagde grøt med rismelk til ham!) Med barna er det sånn at sønnen egentlig ikke liker grøt, han bare spiser litt pga mandelen. Så den tradisjonen holder på å bli noe utvannet. . . Men de siste årene har i alle fall datteren laget marsipangrisen. Farger marsipanen rosa og lager en morsom liten skulptur.

Julaften er det varm sjokolade med krem i 13-tiden, med julebrød med geitost og edamer. Jeg lager meg nå for tiden egen sjokolade, f eks med 86% oppløst i vann og tilsatt fløte etterpå, eller confecta 72% med en fløteskvett. Ikke julebrød på meg da, så klart. Men en bit edamer!

Kl 17.00 MÅ alle være ferdig pyntet og sitte foran TVen for å høre Sølvguttene synge julen inn. Da,og nøyaktig da, har vi hvert sitt lille glass sherry (tørr til meg, da. . . litt mindre karber!) og ønsker hverandre god jul idet julen ringes inn. Når Sølvguttene er ferdig klokken 17.30 er det middag: Pinnekjøtt med kålrabistappe (og poteter til de andre), øl (jo, jeg tar et halvt glass den dagen) og akevitt. Til dessert multer med fløte.

Utover kvelden snop, frukt, nøtter, julekaker, kaffe og konjakk, vin. Av dette tar jeg bare nøtter, kaffe og konjakk og vin - eller en liten kokosmakron bakt med splenda, eller annet som jeg har forberedt til meg selv. Sukkerfritt snop f eks. En eneste mandarin kanskje. Men jeg går IKKE på akkord med meg selv på julaften. Bortsett fra at 2 dl vanlig øl/juleøl er mye bedre enn 1/2 l Ultra eller Red Light. Så det tar jeg.

Men jeg er veldig enig med Nille i at det ikke er verdt å gjøre seg selv syk. Og det blir jeg glatt hvis jeg får en del sukker i meg. Så nei takk.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.