< Tilbake til oversikten

Oppskrift på bacalao/klippfisk?

#1

mofe sa for siden:

Jeg drømte om klippfisk i natt - av alle ting.. Er det det samme som bacalao? Og noen som har fin lavkarbo-oppskrift?


#2

Nille sa for siden:

Bacalao er en rett laget med klippfisk som ingrediens, så der er ikke helt nøyaktig det samme... Klippfisken kan tilberedes på mange måter. Jeg fikk en oppskrift av en kollega fra Kristiansund en gang. Den er ganske god og har stått i VG engang:

KARINS BACALAO
1,5 kilo klippfisk
1 kilo løk
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser hermetisk paprika
3 ss tomatpuré
4 stk spansk pepper
4 dl olivenolje
1 bunt persille

  • Vann ut og rens fisken.
  • Skjær opp løk, sil væsken av tomatene og ha dette i en jerngryte eller ildfast form med paprika, spansk pepper og olivenolje. Settes i ovn på 300 grader i en drøy halvtime.
  • Skru ned til 200 grader og stek i 1 time til sammen.
  • Om det ønskes poteter i bacalaoen, skives de med ostehøvel og kokes med i basisen.
  • Renset benfri klippfisk tørkes mellom to kleder. Skjær fisken i terninger på størrelse med en fystikkeske. Stikk fiskebitene ned i basisen, dekk gryten med folie og sett den i varm ovn. Luft ovnen og skru ned varmen til 50 grader når gryten koker opp. Fisken skal trekke i 10 minutter etter at gryten har kokt opp.
  • Dryss over persille, server eventuelt med en frisk salat.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.