Har lest en del om maltitol her inne. Men nå lurer jeg på en ting, er litt forvirret.
:confused:
Atkins hevder at Maltitol ikke virker inn på blodsukkeret. Dette fant jeg på sidene til diabetesforeningen:
Kunstige søtstoffer kan deles inn i to kategorier; de som inneholder energi og de energifrie/energifattige. De energiholdige omfatter sorbitol, mannitol, xylitol, laktitol, maltitol (sukkeralkoholer) og hydrogenert glykose sirup. Disse inneholder like mye energi som sukker (sukrose), og gir omtrent samme stigning i blodsukkernivået. De anbefales derfor ikke til diabetikere.
Betyr dette at det ikke er så lurt å spise cavalier da, siden det inneholder Maltitol???
Jeg tåler ikke sukkeralkoholer (polyoler) uansett hva type de er, så jeg har ikke tenkt på at det er noe skille, MEN Atkins sier IKKE at Maltitol ikke har noen innvirking, de sier at Maltitol har mininal innvirkning, og da i forhold til andre sukkeralkoholer.
Noen må klart ha regnet feil når det gjelder innholdet av energi/kalorier i Maltitol og sukrose, jeg skal ikke uttale meg om det er Atkins eller Diabetikerforbundet. Det er jo trist at Atkins folka kan ta så feil, etter å ha laget så mange produkt med Maltitol i !! Noen mennesker reagerer uansett på alle typer sukkeralkohol. Og selv om det står i varedeklarasjonen på Atkins produkter som inneholder maltitol at de er "godkjent" for induksjon (indulgebars etc) er det en kjent sak, og det står også i boka, at det anbefales å IKKE spise disse varere de første 14 dagene.
Det jeg reagerer på når det gjelder Atkins konsernet er at den delen/selskapet som omhandler "dietten" mange ganger sier noe helt annet enn den delen av selskapet som lager varene de selger. I andre forum er det reagert kraftig på dette og de har funnet ut at det har blir stadig verre det siste halve året. Det virker som pengene styrer mer og mer og at det har kommet varer på markedet som aldri ville ha blitt "godkjent" om Atkins hadde levd og hatt kontrollen.
Derfor holder jeg meg til boka under induksjonen......man prøver og feiler og finner ut av hva en tåler.
Kroppen min takler sukkeralkoholer rimelig bra... Atkins produktene føler jeg ikke noe ubehag med, for de inneholder en miks av sukkeralkoholer. Mens Cavalier sine produkter gir meg blodsukkerrelaterte ubehag --> i STØRRE doser... Litt går OK! :)
Når det gjelder kalorier per gram, så tror jeg at 1ts sukkeralkohol veier mye mindre enn 1ts sukker? Men søter omtrent likt?
Når det gjelder kvaliteten på atkins produktene, så er det viktig at vi er litt obs her når de kommer til Norge! For det er sikkert en GOD grunn til at de ikke har komt tidligere... Jeg tror at årsaken er at den Godeste Doktoren nektet å gå inn på kompromisser når det gjelder næringsinnhold og råvarer... ;)
En del av de produktene som er lansert i England er ihvertfall av elendig kvalitet i forhold til dem fra USA... :eek:
Men når det gjelder sukkeralkoholene, så tror jeg det viktig å teste på seg selv - være virkelig obs på blodsukker-symptomer - og finne ut hva en tåler... Vi er ALLE UNIKE! :) Men ALLE trenger å unngå snop under induksjonen!
Lurte litt selv og fann dette: De sødestoffer, der ikke påvirker blodsukkeret, er velegnede til personer med diabetes. Det er:
Cyklamat (E 952)
Sakkarin (E 954)
Aspartam (NutraSweet®) (E 951)
Acesulfam K (Sunett®) (E 950)
Thaumatin (E 957)
Neohesperidin DC (DC=dihydrochalcon) (E 959)
Sucralose (E 955)
Erythritol (E 968)
Den anden gruppe af sødestoffer kaldes også sukkeralkoholer eller polyoler. Disse er energigivende, dvs. de omdannes i kroppen og får blodsukkeret til at stige (mindre end sukker). Det er f.eks.:
noen blander sammen maltitol og maltitolsirup, som her:forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27464
atkins-sjokoladen har også sukralose, så atkins er bedre enn cavalier med hensyn til blodsukkerstigning. Tagatosesjokoladen er et alternativ med søtning med GI 2.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.