Dr. Lindberg har kommet med is! Juhu! Jeg vet at Midelfart og Co holder på å finne noe lignende for Atkins i Norge (det fins i utlandet), da jeg sendte dem en mail for noen uker siden og spurte.
Men: I teksten står det at de har brukt fruktsukker. Det finner jeg ikke i næringsinnholder i teksten rett under?
Det står 13,1 karbohydrater, og så står det 13,9 fiber. Det der har jeg aldri skjønt med Net carbs. Hvordan skal jeg kunne ta fiberet vekk fra karbohydratene når det står mer fiber enn førstnevnte?
Alt i alt, hvor mye net carbs er det i en sånn? :confused:
Ja, får nå håpe de for pokker klarer å få dem inn i butikkene snart. Har jo hørt snakk om flere Atkins-varer samt Splenda i flere MÅNEDER nå, om det ikke begynner å bli et halvt år siden. :grrrr:
Men jeg skjønner jo at slike ting tar tid i dustelandet Norge, går jo ut fra at produsentene selvsagt vil ha det ut så fort som mulig.
Aha. Dette var kjekt å vite. Det forklarer jo en hel del. At det er trukket ifra i Norge. Det klarte vel ikke han dusten som skrev den knalldårlige oversettelsen av Atkins-boken å trykke inn for norske lesere nei. (Har nå lest begge, amerikansk og norsk, men dette har jeg aldri hørt om nei!)
Da ble alt litt klarere. Hmfr.
Iallefall. Iset - du som kan ting så fint: Går det i det hele tatt an å kjøpe polydextrose eller erythritol i Norge? I USA er det enkelt å få tak i.
Skjønner det, at jeg prøvde i fjor å lage sukkerfri is ved hjelp av ismaskiner. Jeg prøvde 3 forskjellige alt i alt (dyrt..) men alle hadde det samme problemet: det fryses til en klump på insiden av bollen. Jeg prøvde alt fra Stevia til Splenda... mye forskjellig.
Nå har jeg endelig funnet løsningen, på amerikanske carb-forums. De to over her skal hjelpe med nullpunktet og få ismaskinen til å lage ordentlig fin sukkerfri is.
Hæh? Jeg har jo laget is i ismaskin maaaange ganger med Splenda eller natreen i, og det har funket kjempefint. Du lar vel "mikseren" gå før du heller i ismassen? Jeg glemte det engang, skrudde den ikke på før ismassen var nedi bollen, og da frøs det fast med en gang og mikseren ble ødelagt.
Om man kan få tak i det du nevner, aner jeg ikke...
Jada. Lar den surre fint i en stund, så heller jeg miksen oppi. Både med splenda, candi..err.. heter noe sånt, strøsuketter, dråpsuketter, stevia etc..
Prøvd 3 forskjellige nå altså. Samme hver gang. Fryser på innsiden av bollen etter en liten stund, sånn at den ikke vil gå rundt. Har hovedsaklig prøvd oppskrifter med eggeplomme, kremfløte, vann, knuste bær etc.
Så jeg vet ikke, kanskje du har vært heldig med en helt annen oppskrift?
Men jeg kan ikke anbefale noen iskremlagere for sukkerfritt bruk iallefall. sukk
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.