< Tilbake til oversikten

Fedon Lindberg is (for Atkins'ere?)

#1

siljel sa for siden:

www.drlindbergs.no/page/index.php?structid=11&joinid=5351&parentid=8

Dr. Lindberg har kommet med is! Juhu! Jeg vet at Midelfart og Co holder på å finne noe lignende for Atkins i Norge (det fins i utlandet), da jeg sendte dem en mail for noen uker siden og spurte.

Men: I teksten står det at de har brukt fruktsukker. Det finner jeg ikke i næringsinnholder i teksten rett under?

Det står 13,1 karbohydrater, og så står det 13,9 fiber. Det der har jeg aldri skjønt med Net carbs. Hvordan skal jeg kunne ta fiberet vekk fra karbohydratene når det står mer fiber enn førstnevnte?

Alt i alt, hvor mye net carbs er det i en sånn? :confused:

Takk for hjelpen :)


#2

HP sa for siden:

13,1 net karbs. :) På norske etiketter skal fiber allerede være trekt ifra.

Lindbergisen er et bra alternativ når du kommer litt uti vedvarende vekttap, sånn engang i blant.

Atkins iskrem blir bra!


#3

Iset sa for siden:

Ja, får nå håpe de for pokker klarer å få dem inn i butikkene snart. Har jo hørt snakk om flere Atkins-varer samt Splenda i flere MÅNEDER nå, om det ikke begynner å bli et halvt år siden. :grrrr:
Men jeg skjønner jo at slike ting tar tid i dustelandet Norge, går jo ut fra at produsentene selvsagt vil ha det ut så fort som mulig.


#4

siljel sa for siden:

Aha. Dette var kjekt å vite. Det forklarer jo en hel del. At det er trukket ifra i Norge. Det klarte vel ikke han dusten som skrev den knalldårlige oversettelsen av Atkins-boken å trykke inn for norske lesere nei. (Har nå lest begge, amerikansk og norsk, men dette har jeg aldri hørt om nei!)

Da ble alt litt klarere. Hmfr.

Iallefall. Iset - du som kan ting så fint: Går det i det hele tatt an å kjøpe polydextrose eller erythritol i Norge? I USA er det enkelt å få tak i.

Skjønner det, at jeg prøvde i fjor å lage sukkerfri is ved hjelp av ismaskiner. Jeg prøvde 3 forskjellige alt i alt (dyrt..) men alle hadde det samme problemet: det fryses til en klump på insiden av bollen. Jeg prøvde alt fra Stevia til Splenda... mye forskjellig.

Nå har jeg endelig funnet løsningen, på amerikanske carb-forums. De to over her skal hjelpe med nullpunktet og få ismaskinen til å lage ordentlig fin sukkerfri is.

Men så var det å få tak i det da. sukk

Erythritol: www23.netrition.com/lowcarbsuccess_erythritol_page.html
Polydextrose: www23.netrition.com/lifesource_polyd_page.html


#5

Iset sa for siden:

Hæh? Jeg har jo laget is i ismaskin maaaange ganger med Splenda eller natreen i, og det har funket kjempefint. Du lar vel "mikseren" gå før du heller i ismassen? Jeg glemte det engang, skrudde den ikke på før ismassen var nedi bollen, og da frøs det fast med en gang og mikseren ble ødelagt.

Om man kan få tak i det du nevner, aner jeg ikke...


#6

siljel sa for siden:

Jada. Lar den surre fint i en stund, så heller jeg miksen oppi. Både med splenda, candi..err.. heter noe sånt, strøsuketter, dråpsuketter, stevia etc..

Prøvd 3 forskjellige nå altså. Samme hver gang. Fryser på innsiden av bollen etter en liten stund, sånn at den ikke vil gå rundt. Har hovedsaklig prøvd oppskrifter med eggeplomme, kremfløte, vann, knuste bær etc.


#7

Iset sa for siden:

Merkelig. Må nesten være selve maskinen din som er litt herpa? Jeg har hatt to ismaskiner og har aldri hatt det problemet.... Så dumt.


#8

205gti16v sa for siden:

Kan dåke anbefale ein god ismaskin:)


#9

Sturemmt sa for siden:

Hvor kjøper man ismaskiner? Er det dyrt?


#10

siljel sa for siden:

Jeg har prøvd 3 forskjellige maskiner. Og den ene manualen sa faktisk at man ikke må bruke sukkererstatninger i maskinen!

Men etter mye prøving og feiling så fant jeg ut at det er mange andre med samme problem:

www.lowcarbfriends.com/bbs/showthread.php?t=367359&highlight=ice+cream+maker+problem

Så jeg vet ikke, kanskje du har vært heldig med en helt annen oppskrift?

Men jeg kan ikke anbefale noen iskremlagere for sukkerfritt bruk iallefall. sukk


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.