< Tilbake til oversikten

Kjærligheter

#1

Katrine sa for siden:

Fant denne og har SÅÅ lyst på!:sikle:
Så, her kommer det (dumme?) spærsmålet.. Kan man lage disse med eks fruktose istedenfor sukker? Vet jo at når sukkeret som smelter og blir til karamell.. Vil søtningsmiddel "oppføre" seg likt under varme?

Deilige karameller!!!!
Antall porsjoner: 5/6
Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser:
3dl Fløte
3dl sukker
3dl lys sirup
50g margarin
Mandler

Tilberedning:
Bland sammen fløten, sukkeret, sirupen og margarinen oppi et kokekar. Kok deretter på sterk varme i 40 min. Rør innimellom.

Ha det oppi former eller små kremmerhus.


#2

guro sa for siden:

Fruktose har lavere smeltepunkt en sukker. Derfor er slikt litt komplisert. Det er endel kjemi og konkrete temperaturer i dette med karameller og ikke minst sukkertøy. Men karameller som dette er nok lettere en sukkertøy. Du må prøve deg fram med koketiden, og ta karamellprøven underveis.

Men du har jo sirup også i denne oppskriften da.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.