Jeg tror både blodtypedietten og lavkarbo vil kunne hjelpe. For dersom du bare spiser medisinsk og nøytral mat, så vil du unngå å belaste systemet ytterligere, og lavkarbo fordi du unngår å belaste systemet med for mye karber og med blodsukker og andre hormonsvingninger.
Kylling og fisk er greit det. Men hva med egg da?
(Jeg spiser forøvrig bare kalkun, fisk og egg som proteinkilder)
Hei!
Jeg har en tidligere kollega som fikk diagnosen ME. Han har nå hatt dette i god og vel 3 år og må fremdeles sove et par lurer de fleste dager. MEN han understreker hvor viktig kostholdet er for ham. Han har gått ned 30 kg siden han ble syk (endel forsvant i den første vanskelige tiden). Han spiser kjøtt, masse grønnsaker, drikker vann (lavkarbo uten å vite det selv :) )
Han trener forsiktig og klarer nå å fungere i hverdagen med ME.
Tror du må prøve deg fram, men du kan jo fint kutte ut de tingene som vi vet ingen av oss har godt av (sukker, raffinerte produkter osv)
Har du ME? Var det ikke du som skulle studere medisin? Er det derfor du er interessert kanskje?
Jeg la om til lavkarbo (Fedon) før jeg fikk diagnosen (men etter at jeg klappet sammen). Jeg har ikke opplevd den overfølsomheten for matvarer, medisiner etc som mange MEere oppplever. Men i høst har jeg skeiet ut litt og laget Pizza med spelt bunn og slikt (mest for ungenes skyld) og har merket at det liker magen min dårlig. Min teori er at jeg ved å leve lavkarbo har unngått de problemene med overfølsomhet som jeg ellers ville opplevd. Akupunktøren samtykker og mener at det nok er en del matvarer jeg for tiden ikke tåler. Jeg tror derfor strerkt på et kosthold uten rafinerte karber, med mest mulig ren, hjemmelaget mat for MEere - ja egentlig alle som trenger å stelle pent med kroppen sin.
Men jeg opplever ikke ME som en ensartet tilstand. Og derfor finnes det ikke noe fasit svar som gjelder alle! (men jeg har for tiden god hjelp av akupunktur - så du spurte etter alternativ-erfaringer i en annen tråd)
Se også her www.menin.no (ME nettverk i Norge, Forum)
jeg tror jeg har ME, og er under utredning nå. jeg har alle symptomene, og tåler ikke hvete, melk, sukker, medisiner eller alkohol.
vet at kostholdet betyr mye, så er villig til å prøve alt nå, er så lei av å være syk..
Lise, egg glemte jeg helt! det spiser jeg :ja: så man trenger ikke kjøtt liksom? går greit med bare kylling, fisk og egg? mamma som maser om at jeg trenger det kjøttet...
guro, jeg er medlem på menin, fått masse råd der og :ja:
stemmer det med medisinstudiet, husket du det? :eek: :)
tror jammen jeg skal få en ny time hos ernæringsfysiologen og få mer hjelp jeg :ja:
Kylling og fisk er jo kjøtt, og det er proteiner du trenger, og det får du gjennom kylling, egg og fisk! SÅ spis det med god samvittighet du! :) (har du forresten forsøkt kalkun? Veldig godt! :)
Hmm... er visst litt seint ute her. Har ikke så mye å legge til egentlig, bare noen kommentarer.
Du må ikke absolutt spise oksekjøtt. Det er ingen ting du absolutt måå spise. Hvis det er noe du er lei av, eller som du ikke synes er noe godt så bør du ikke spise det. Kroppen har en slags innebygget mekanisme, sånn at du ikke får i deg en masse ting du ikke har godt av. Det beste rådet er egentlig å spise det du kjenner at du har lyst på. (Innenfor visse grenser selvsagt. :) Pass deg for matvarer du får cravings for. Ikke følg blodtypedietten slavisk.)
Når det gjelder om lavkarbo virker mot ME, så vil du ha minst like godt av det som en hvilkensomhelst annen person. Det vil ikke gjøre deg frisk alene, men du kommer til å føle deg mye bedre, og det er et steg i riktig retning. Selv merker jeg at jeg ikke tåler karbohydrater uansett hvor uraffinerte de er. Korn er verst. Ris går greit. Sukker er helt grusomt. Sånne ting må du nesten bare finne ut av selv.
Kan jeg spørre hvordan du har fått ME? (Eller tror du har fått det)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.