Fedonisten sa for siden:
Her om dagen da jeg sto og lagde middag begynte jeg å tenke på hvordan tradisjonene for matlaging har vært i mitt liv så langt.
Jeg husker somrene hos mormor og morfar og maten vi spiste. Alt var laget fra grunnen av. Ikke noe middag på glass eller i foliepakker der nei!
Det samme var det hjemme hos mamma. Grønnsaker og poteter, hjemmelagd saus og kjøttkaker. Ikke noe Fjordland porsjonspakninger eller Toro gryteretter der nei! ....før også mamma begynte å jobbe for fullt..... Da begynte det å bli litt vannet ut med suppeposer av og til... Det var jo så lettvint!
Og lettvint er beskrivelsen på matlagingstradisjonene jeg tror mange følger og har fulgt en del år nå. Men så skjer det noe. Det begynner å bli trendy å lage mat, å eksprementere med krydder og urter - og dietter som stiller høyere krav til friske og rene råvarer gjør sitt inntog.
For nå lager jeg jo mat på mormors og mammas vis. Lager riktignok annen mat, men bruker friske råvarer og lager maten fra bunnen av. Det er ganske spennende - vi har brukt mange år på å finne ut at det generasjoner før oss gjorde faktisk var det beste! Mamma sitter sikkert på en sky og smiler når jeg lager taco-lomper, damper grønnsaker, ovnsbaker fisk og koker ut stekepanna for å lage den BESTE sausen til middagene. Håper jeg da.