< Tilbake til oversikten

Mini-eggpizza (kjempegod)

#1

Iset sa for siden:

Laget denne til frokost idag, men kanskje det er mer en lunsj-rett? Uansett, man kan jo spise den til hvilket måltid man vil da.

"Pizzabunn":
2 egg
1 ss kremfløte
Litt salt og evt krydder

Sett stekeovnen på 225 grader.

Pisk bunnen godt sammen og stek det i masse smør i en liten stekepanne så det blir en liten bunn på størrelse med ca et pitabrød.
Stek den lett på begge sider og la den gli over på en papirkledd stekeplate.

Dekk den med topping etter ønske. Jeg hadde på et tynt lag med tomatpure, hakket vårløk, skinke og ost. Masse ost.

Ha på masse pizzakrydder (oregano, basilikum, timian osv) og kanskje litt piffi.

Stek til osten er gylden. :)


#2

nøtta sa for siden:

åh sånn spiste jeg til middag i går bare at jeg tok fiberhusk, loppefrø og sesam frø i tillegg i deigen ....

bra at du la den iset !! :cool:


#3

nøtta sa for siden:

bra at du la den HER Iset :cool:


#4

Iset sa for siden:

Oj fiberhusk og slikt i eggerøra var sannelig ikke dumt!


#5

nøtta sa for siden:

nei da blir det litt mer ordentlig bunn .... er rimelig lei den eggesmaken :o


#6

Enid sa for siden:

Denne hadde vi til middag i dag, med litt kli og knuste linfrø i "røra". Kjempegod, falt i smak hos sambo også! Glemte nesten at det ikke var "orntli" pizza. Hadde tonnevis med italienske krydder på, det gjorde nok utslaget ;)


#7

safran sa for siden:

Du Iset - finner du på alle disse fantastiske oppskriftene dine selv? Jeg slutter aldri å la meg imponere av deg.


#8

Iset sa for siden:

Takk. :D
Ja de fleste finner jeg på selv, men jeg blir jo inspirert av kanskje en annen oppskrift og så utvikler jeg den videre så den passer meg og min kresne gane. Jeg har jo sett oppskrifter på noe lignende dette før, men så har jeg eksperimentert, lagt til masse krydder og fyll osv, og fått mine egne varianter. Samme med feks. pizzabunnen, der tok jeg utgangspunkt i en ketolysepizzabunn, men la til masse ost, krydder og lignende og prøvde meg frem. Har feilet mange ganger, men til slutt finner jeg alltid en bra variant.


#9

Pøsh sa for siden:

Dette hørtes godt ut og skal prøves :D


#10

lille_trille sa for siden:

Denne virker jo helt genial. Har du prøvd å ha den som matpakke? Egner den seg til å pakke inn og ta med f.ex. på jobben? Hvordan holder bunnen seg da?


#11

Pøsh sa for siden:

Denne lager jeg ofte og er kjempegod :D

Har på godt med krydder, tacosaus, kylling, pepperoni og ost nam


#12

Baconstar sa for siden:

Denne må prøves. :)


#13

sykavsukker sa for siden:

Takk :) Denne skal jeg lage :)


#14

Polly Peanut sa for siden:

...kan skrive under på at denne er digg!. Takk for oppskrift!


#15

Glutenfreak sa for siden:

Kan man ha oppi litt bakepluver, tro?

Det med kli og knuste linfrø var sannelig ikke dumt!
Man tager hva man haver, heter det jo så fint.


#16

Fero sa for siden:

Jeg kom opp med en nesten identisk variant i dag, og da jeg skulle inn her for å dele ser jeg jo at noen har tenkt i like baner :D Likegreit å legge den til her i steden for å lage en helt ny tråd, tenkte jeg da.

Calzone-variant med "ostesaus":

Min bunn besto bare av to små egg og litt vann, men bruk gjerne Isets variant med fløte også. Stek i en større panne så den blir tynnere og større, ca. som en litt tykk tacolefse.

1-2 toppede tsk. tomatpuré røres sammen med 1-2 tsk. Philadelphia (jeg brukte naturell). Ha oppi bittelitt vann så den blir mer smørevennlig. Jeg rørte også inn en dæsj med Fungi og litt pizzakrydder for mer smak.

Smør saus utover halve siden av bunnen, strø over oppskåret hva-som-helst (jeg brukte piknikskinke) og revet ost, ha litt mer saus på toppen om det er igjen og brett over den andre delen. Stek til osten er smeltet, eller rundt 7-10 min på 200 grader om det er vanskelig å se. Vips, så har du calzone! Det kan være lurt å legge den i lokket på en rund, ildfast form så det ikke renner, men ikke et must.

Den revne osten smeltet liksom litt sammen med sausen, så det hele fikk en rimelig tykk "creamy" følelse, veldig godt!


#17

nina elisabeth sa for siden:

hei...fy flate det må jeg si...minus 77kg??? rått...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.