< Tilbake til oversikten

Blomkål

#1

Elena sa for siden:

Er det sånn at blomkål ikke kan fryses og så tines igjen???


#2

Albertine sa for siden:

Neida, det går helt fint det. Den bør vel forvelles først, tror jeg.


#3

Elena sa for siden:

Hva er forvelles?


#4

jeef-micro sa for siden:

kok opp vann, ta kaserollen av plata og putt oppi blomkål. la de ligge å "nesten koke" i en 5-8 min eller noe sånt, og hey-presto du har forvellet blomkål

Lykke til ;)


#5

Albertine sa for siden:

...og legg den i kaldt vann når du tar den opp av kasserollen.


#6

Skorpia sa for siden:

Hallo tror neppe du skal koke blomkålen i 7 åtte minutter.
Forvelling dreier seg nok om kortere tid.

Blomkål 3-4 minutter. Kan oppbevares i fryser 8-10 måneder.

Kok opp vannet ha i blomkålen,beregn koketiden fra vannet begynte å koke før du har i kålen

Men for å være helt ærlig er det nesten billigere å kjøpe ferdig fryst blomkål. Og for ikke å snakke om lettere:)
Dessuten bør du ha iskjølt vann å ha den oppi etter koking og frys ned så raskt som mulig. Grønnsakene bør også ligge i en sil så du får den raskt opp av kokevannet.

Men lykke til hvis du har god tid:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.