Elena sa for siden:
Er det sånn at blomkål ikke kan fryses og så tines igjen???
Elena sa for siden:
Er det sånn at blomkål ikke kan fryses og så tines igjen???
Albertine sa for siden:
Neida, det går helt fint det. Den bør vel forvelles først, tror jeg.
Elena sa for siden:
Hva er forvelles?
jeef-micro sa for siden:
kok opp vann, ta kaserollen av plata og putt oppi blomkål. la de ligge å "nesten koke" i en 5-8 min eller noe sånt, og hey-presto du har forvellet blomkål
Lykke til ;)
Albertine sa for siden:
...og legg den i kaldt vann når du tar den opp av kasserollen.
Skorpia sa for siden:
Hallo tror neppe du skal koke blomkålen i 7 åtte minutter.
Forvelling dreier seg nok om kortere tid.
Blomkål 3-4 minutter. Kan oppbevares i fryser 8-10 måneder.
Kok opp vannet ha i blomkålen,beregn koketiden fra vannet begynte å koke før du har i kålen
Men for å være helt ærlig er det nesten billigere å kjøpe ferdig fryst blomkål. Og for ikke å snakke om lettere:)
Dessuten bør du ha iskjølt vann å ha den oppi etter koking og frys ned så raskt som mulig. Grønnsakene bør også ligge i en sil så du får den raskt opp av kokevannet.
Men lykke til hvis du har god tid:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.