< Tilbake til oversikten

Ziggy!

#1

Albertine sa for siden:

Jeg har såååå lyst til å lage denne kaka, men får problemer med sukkeret. Har du noen tips?

150 gram skåldede mandler
150 gram valnøtter uten skall
300 gram mørk sjokolade (70%)
1 toppet spiseskje kakaopulver av beste kvalitet
250 gram smør
søtstoff tilsvarende 100 gram sukker
6 store egg, plomme og hvite skilt


#2

Ziggy sa for siden:

Sløyf sukkeret helt og holdent...husk at sjokoladen er søt i seg selv!!! Dessuten så kan du tilsette usøtet kokosmasse istedet, ca 50 gram, så får du en fantastisk smak... for husk at kokosen er naturlig søt med bare 5-6 karber pr 100 gram! :)

Smak evt. på røra mens du lager den...vedder på at den kommer til å smake godt nok på denne måten jeg...:D

Ellers så kan du legge oppskriften inn på FitDay, og se hvilke verdier du får fram med tanke på fordelingen mellom næringsmidlene. Er det lite karber i sammensetningen, så kan du evt. tilsette 1-2 ss honning eller lignende...

For husk, det er sammensetningen som er det viktige her... pluss at vi prøver å velge mest mulig naturlige produkter... :p


#3

Albertine sa for siden:

Ziggy, du skulle vært gullforgylt! :klem:


#4

Ziggy sa for siden:

:o :o :o

Hva slags kakeopskrift er det der, forresten???


#5

Ziggy sa for siden:

Og tenk deg hvor godt det kommer til å bli for kroppen å slippe å måtte håndtere det lasset med kunstige tilsetningsstoffer som den overhode ikke er tilpasset til eller ment å skulle takle... fra kunstige søtningsstoffer, sukkeralkoholer, proteinbarer mv...

Tror det kan avhjelpe mye for de som har diverse hormonforstyrrelser og jeg...selv om jeg ikke har vitenskapelig belegg for det...


#6

Albertine sa for siden:

519 155 108
Øh....skulle klippe og lime litt. Menmen... Fett, karbo og protein. Ikke plass til mer karbo her nei. Men protein, derimot. Hva gjør man med det?


#7

Albertine sa for siden:

Kakeoppskrifta kommer direkte fra Jamie Oliver, og er nyyydelig.


#8

Iset sa for siden:

Mmmm kokosmasse... :sikle:

Jeg ELSKER kokos!! Og så billig det er også, får jo en pakke på 250 gram til 5,- kr på Rema. :D


#9

Ziggy sa for siden:

eh.... skjønner ikke helt hva du mener her... hva med en liten konkretisering??? :p :D :p


#10

Ziggy sa for siden:

Joda...her kan du øke på antallet eggehviter...og redusere antallet eggeplommer... og vips...så har du fått en annen sammensetning...

Et annet tips når man skal får et 1: 0,5 forhold mellom protein og karbo i en oppskrift uten å bruke proteinpulver, anbefaler jeg heller å bruke gelatinpulver som er 100 % rent protein fra eggehviter (såvidt jeg husker)... billigere... og helt uten smak... :)



#12

Iset sa for siden:

Dere er så flinke med alle disse utregningene, jeg stod såvidt i matte fordi jeg har tall-skrekk. :P
Jeg tror jeg bare spiser sånn jeg TROR det skal være. Rikker vekta seg nedover, ja, så er det jo riktig for meg iallefall. :)


#13

nøtta sa for siden:

åh denne hørtes god ut !! bakte du den ?? i så fall vil vi gjerne ha rapport ;) åsså lurte jeg på hvordan den skulle stekes .... :o

:) :) :) :) :) :)


#14

Albertine sa for siden:

Nøtta, den var himmelsk! Stekte den på 170 grader i 50 minutter, og den var saftig og god. Servert med krem...:sikle:


#15

Nille sa for siden:

:sikle: Hva byttet du ut sukkeret med, - eller rettere sagt, hvilken versjon lagde du ?


#16

nøtta sa for siden:

:w00t: :spisesnak :sikle: :sikle: :sikle: neste helg blir det kake ja .... denne virket jo veldig enkel ;)


#17

nøtta sa for siden:

:w00t: :spisesnak :sikle: :sikle: :sikle: neste helg blir det kake ja .... denne virket jo veldig enkel ;)


#18

Ziggy sa for siden:

Er nok flere som lurer på det ja....:p


#19

Albertine sa for siden:

Tok den uten sukker jeg. Men jeg hadde bittelitt sukker i kremen. Den ble skikkelig saftig og god, sikkert på grunn av valnøttene. Himmelsk! Prøver å legge inn i Fitday nå, men det var ikke så enkelt å oppføre 1/16-del av en kake... Må legge den til etterpå tenker jeg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.