guro sa for siden:
JULETAPAS
Tapasribbe (6) ?*
(Sviskeglasert ribbe)
· 600 g ferdig stekt ribbe
Fjern bena og del i passe porsjonsstykker. Smør inn med sviskepuré og stek i ovnen på 200°C i 20-30 minutter.
Sviskepuré:
· 15 svisker
· 4 ss hakkede hermetiske tomater
· 2 ss basilikumblader
· 1 ts honning
· ½ ts salt
· ½ ts pepper
Alt kjører til puré med stavmikser.
Tapaspølse (6) *?
· 500 g julepølse, vossakorv etc
skjæres i 4-5 cm lange biter og varmes raskt i stekepanne eller ovnen på 200°C. Sett på høykant på et fat og topp med en spiseskje rødkål, ertepuré, kålrotstappe, potetmos, blomkålpuré el.
Tapaspinner *?
· Diverse kjøttrester (ribbe, sylte, juleskinke, lammelår, såssiser etc) i store terninger
Tres på coctailpinner sammen med
· svisker
· aprikoser
· (jarlsberg)
· (soltørkede tomater, biter)
· (fiken)
Setter på en tallerken med en salatseng av
· ruccula salat
· olivenolje
· salt & pepper
Tapaslefsetull *?
· 2 ss snøfrisk
· 4 ss crème fraiche/ lettrømme
· 2 ss finhakket dill/ gressløk
blandes i en lite bolle.
· ¼ avokado
skrelles og skjæres i tynne skiver. Drypp over litt
· sitronsaft
På
· 2 lefser
smør utover ostekremen, fordel avokado og
· 8 skiver røkelaks
Rull sammen og oppbevar i kjøleskap. Skjær i 2 cm tykke skiver, legg med skjøte ned på et fat.
Bruk alternativt ’Rakefisk som lefsetull’.
[font='Comic Sans MS'][/font]
’Smør’
· rakefisk
på
· lefse
Fordel
· hakket egg
· purreringer over
rull tett sammen.