< Tilbake til oversikten

[Jul] Gratinert juleskinke

#1

guro sa for siden:

Gratinert juleskinke

Juleskinke er røkt skinke. Den veier uten ben 1-3 kg.

Steking:
Pakk skinken inn i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk steketermometeret inn i den mest kjøttfulle delen.
Stek på lav varme, 95°C til termometeret viser 68°C-72°C (?). Drøy time per kilo?

Kan serveres uten gratinering, varm eller kald. Holder seg i kjøleskap omtrent en uke.

Gratinering:
Skjær svoren av den ferdigstekte skinken.
Bland
· 6 ss sennep
· 2 eggeplommer
og pensle skinken. Dryss på
· 1 dl finhakkede/malte mandler/peanøtter
Stek i forvarmet ovn 200°C i ca 15 minutter.


#2

kjerstivikingsen sa for siden:

[color="Purple"][/color]
Denne Julekinken høres god ut den må eg prøve?

Eg trode at Kinke var var af Svin men no ble eg glad for å høre dette for eg har bestemt meg for at eg ikke skal ha Svin så nu kan eg bare gå i butiken med god samvitighet


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.