< Tilbake til oversikten

Næringsinnhold Splenda

#1

Nille sa for siden:

Siden flere her inne mener at Splenda inneholder 0 karber, tenkte jeg at jeg måtte få bekreftet det som er korrekt, nemnlig at "less than 1 carb" ikke betyr 0 karber...egentlig.
[color=purple][/color]
Så jeg sendte dem en mail. Og her er svaret. Det gikk ganske radig.... (ganske morsomt - det er nøyaktig det samme svaret en forumvenn av meg fikk tidligere, men jeg fant ikke posten det sto i !!) Det er m.a.o. et standard svar de sender til alle, men dog.... uthevelsen er gjort av meg...


#2

HP sa for siden:

Takk Nille! Nyttig! :ja:


#3

trude.lutt sa for siden:

Er helt ny, og må derfor spørre; Hva er Splenda og hvor for jeg evt tak i det?

Takker og bukker!


#4

Distrea sa for siden:

søtningstoff, du får det i vanlig matbutikk:)


#5

emilia sa for siden:

Jeg vil heller anbefale Sukrin, som et er naturlig søtningsstoff, enn Splenda, som er et kunstig søtningsstoff. Splenda er laget av SUKKER og tilsatt KLOR... Hvordan noen kan finne på å lage dette er meg en gåte!! :confused::eek:


#6

isolde sa for siden:

Sukrin har en bismak som jeg ikke klarer. Splenda er veldig likt sukker på smak, men er sikkert ikke sundt.....Er det noen som har forslag på noe som ikke smaker som sukrin, men som er mindre usunt enn splenda?


#7

tjorven87 sa for siden:

hvor får jeg kjøpt splenda, har ikke sett det i en 'vanlig' matbutikk hittil, ternker dere helsekost butikk?


#8

Imp sa for siden:

De har det på Kiwi. Gul boks som står i hylla der de har Natreen, fruktose, osv.


#9

Susi Q sa for siden:

På pakken står det pr 100 g, er det 97,7 g karbohydrater? Er ikke det mye da?
mvh susi


#10

Kitt sa for siden:

Ikke når du tenker på at innholdet i HELE boksen veier 100g!:D
Om du leser det første innlegget, svaret Nille fikk, ser du at 1teskje inneholder 0.5karber. Det er jo ikke mye da!

Tror jeg har hatt min boks i 2 år, i hvert fall i siden før jul 2009 og det er fortsatt 1/3 igjen!:)

Tilføyelse: Splenda er da basert på Sucralose som ikke gir nett karber, er det ikke det da?


#11

Susi Q sa for siden:

Takk skal du ha! Nei, det er jo ikke det.:) Hva er nett karber?


#12

Kitt sa for siden:

Når det står antall karber er 56, men 46 er sukkeralkoholer, så har du 56 kaber totalt, men bare 10 nett karber siden sukkeralkoholene ikke teller!:)


#13

Cockermansion sa for siden:

Kjøpte Sukrinmelis, kanskje noen andre som vil foretrekke det fremfor vanlig Sukrin? Har kun brukt det 1 gang men kjente ikke noen ettersmak av det hvertfall :)


#14

Lillemy71 sa for siden:

Jeg bruker en blanding av stevia (høy kvaliet) og sukrin og synes det fungerer utmerket.

Sucralose gir vel ikke nettkarber som du sier, men Splenda er puffa opp med dextrose og/eller maltodextrin. Det er det som gir kalorier og karber.

Mange tror at Splenda er så bra for det er jo laga av sukker. Av klorbleika sukker ja, der tre naturlige OH-grupper er byttet ut med tre klor-atom, noe som gir en kjemisk struktur som er svært unaturlig (i følge en professor i biokjemi). Selv tåler jeg ikke splenda for jeg reagerer på all kloren som er i.


#15

Reni sa for siden:

Jeg bruker bjørkesøt. Kjøpte det på helsekosten


#16

Lillemy71 sa for siden:

Bjørkesøt er Xylitol og skal ikke brukes i store mengder på bl.a. Ketolysekuren. Fant dette svaret ang. Xylitol fra Torkil:


#17

cehovla sa for siden:

Hvordan blir det med Natreen då? Er det samme karbo innhold som Splenda? Og Stevia? Samme der? Enig med at Sukrin er "kald" i smaken.


#18

Lillemy71 sa for siden:

Natreen i pulverform, inneholder 89,6 g. karbohydrat i 100 gram pga av maltodextrinen som blir brukt som bindemiddel, flytende inneholde runder 1 kh per 100 g. Stevia er kh fri og påvirker ikke blodsukkeret. Vær obs på at dersom du skal kjøpe stevia så finnes det typer som er blandet ut med bl.a. malotdextrin eller andre typer stivelse som kan gi kh.


#19

Netti1985 sa for siden:

så da er alltså sukrin det beste?



#21

Lillemy71 sa for siden:

Sukrin gi en veldig kald smak og mange liker ikke det, inkludert meg selv så jeg bruker å blander den med Stevia. I tillegg holder jeg nå på å prøve ut Tagatose/Tagatess og det virker veldig lovende for det karamelliseres i motsetning til andre søtninger. Her kan du lese om Tagatose, det selges flere steder på nettet og er naturlig i motsetning til f.eks splenda og natreen.

Edit: Så nå at det er lenge siden du postet dette, men jeg håper nå uansett at du eller noen andre kan ha nytte av svaret mitt :)


#22

Yrla sa for siden:

Jeg synes sukrin er det beste siden det er godt og sunt nok og uten karbo og kalorier. Tagatose er sikkert litt bedre i smak men den har jo kalorier/karber, så da veier det ikke opp. Mon tro om sukrin melis ikke gir den kalde smaken som noen snakker om? Jeg merker ikke den smaken når jeg bruker sukrin i kake. Eller så har jeg blitt vant?


#23

Lillemy71 sa for siden:

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 175 kcal (effektivt 88 kcal, da Tagatesse brukes i halv mengde av vanlig sukker)
Protein: 0,0 g
Karbohydrater: 79,8 g

  • herav Tagatose 39,9 g
  • herav sukkeralkoholer 39,9 g
    Fett: 0,0 g
    Kostfiber: 20,1 g

Nå har jo det meste av bakst ganske høyt kcal-innhold så min filosofi er at dette utgjør veldig lite i den store mengden. Det gir mye bedre bakst, har lav GI og lite kh. Søt bakst er nå uansett ikke noe man bør spise daglig/mye av uansett synes jeg, men det får nå bli opp til den enkelte.

I te/kaffe vil jeg uansett anbefale Steviadråper. Sucralose( splenda) hverken kan eller vil jeg røre pga av de unaturlige klorforbindelsene som er i der.


#24

Yrla sa for siden:

Har du noe om klorforbindelsene i sukralose?


#25

Lillemy71 sa for siden:

Kilde: www.sweetpoison.com/aspartame-sweeteners.html Som nok ikke er helt upartisk, men som gir et bilde på hva mange mener om kunstig søtning.

[LEFT]Her kan du lese litt om hvordan det blir fremstilt og se hvordan klorbindingene ser ut. Sukkerindustrien står bak sucralose og det kan diskuteres hvor mye det ble testet før det gikk ut på markedet, som jo også skjedde med bl.a. aspartam.

Jeg tåler ikke splenda/sucralose for jeg er overfølsom for klor og for å sitere en professor i biokjemi der jeg tar doktorgraden: "Dette molekylet ligner ikke på noenting som eksisterer naturlig i denne verden. Jeg ville aldri tatt noe så unaturlig i min munn."

Meeeen det skal jo være "trygt" i moderate mengder, så det får jo bli opp til den enkelte om de vil bruke det. Det finnes litt av det i tagatesse, men foreløbig har jeg ikke reagert på den men jeg har heller ikke prøvd det i store mengder. Kun produkter søtet med Tagatose som jo er uten sucralose.
[/LEFT]


#26

Yrla sa for siden:

Huffda. Takk, jeg skal se på dette nøye. Hva er verst, natreen eller dette? Jeg må skifte litt på ulumskhetene ihvertfall. Skulle vel tatt chlorella samtidig så giften felles ut.


#27

Lillemy71 sa for siden:

Natreen er syklamat/cyclamat. Det er ansett som trygt her i Europa i moderate mengder, men er faktiks forbudt i bl.a. statene.

HER kan du lese om kunstige søtningsmiddel eller den engelske versjonen som er mye mer utfyllende. Mye fint å finne hvis man bare gidder å google litt.

Kilde: www.cspinet.org/reports/chemcuisine.htm#cyclamate


#28

Yrla sa for siden:

Du trengte ikke å finne info om cyclamat, jeg har lest nok til å bli redd. Derfor kjøpte jeg lflytende sucralose istedet, fordi jeg håpet det var litt bedre. Hva som er verst er kanskje vanskelig å si ennå.


#29

Yrla sa for siden:

Jeg ble ikke noe redd etter å ha lest wikipedias omtale. Der fant jeg noe annet jeg ikke likte, nemlig dette:The FDA allows for any product containing less than 5 Calories per serving to be labeled as "zero-calorie". Det synes jeg er å holde forbrukere litt for narr. Kanksje fem kalorier er lite for noen, men likevel er det fem og ikke null.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.