Jeg skal liksom lage indrefilet i dag.. Men kom jo nettopp på at jeg ikke aner hvordan jeg steker dette riktig.. :confused:
Rundt om på internett står det hvordan man gjør NÅR man bruker steketermometer, men det har jo ikke jeg...
Hvordan gjør jeg det? Er det best om jeg steker den hel? (har en sånn "stang".. i skiver? i stekepanna? eller i ovnen?
Jeg vil helst ha den ganske godt stekt, ikke rød inni.....
Hehe.. tydligvis ikke lett godt nok:
det blir skiver!
(fra matprat.no)
400 g biff (indrefilet, ytrefilet eller entrecôte)
2 ss smør , eller margarin
½ ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du:
Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.
Når kjøttsaften begynner å piple ut av kjøttet, er det på tide å snu biffene.
Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La biffene hvile en kort stund før servering.
Steketider for biff som er ca. 2 cm tykk:
Rå biff stekes ca. 1 minutt på hver side.
Medium biff stekes ca. 3 minutter på hver side.
Godt stekt biff med grå snittflate stekes 1 minutt på hver side på sterk varme, og etterstekes i 4 minutter på hver side på svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.
Har du et helt stykke er det mye bedre å steke den hel :)
Stek den på alle kanter i panna, inn i ovnen på 180 grader i ca 15min, den vil være lys rosa hvis steken er på ca 1kg.
bare for å komme med et indrefilet tips...
stek den hel på alle sider i panna, stikk hull tversgjennom... fyll hullet med ost og surr fileten med bacon
Dra å kjøp deg et termometer. Det er kjekt å ha! Jeg kjøpte min på Clas Ohlson for rundt 100kr, men den er gått ut. Jeg kommer til å kjøpe denne hvis min nåværende skulle slutte å virke.
Det viktigste med hel indrefilet er vel å ta av senen siden den vil trekke seg sammen og du vil ha en hel indrefilet som ser ut som ei julepølse. Hvis indrefileten er hel så kan det være lurt å dele den i to om den ene siden er mye tynnere enn den andre.
Deretter skal kjøttet brunes på høy varme. Dvs en blanding med rapsolje og smør er best evt. kun olje.
Jeg bruker steketermometer i den tynneste delen først og bytter til den tykkeste når den tynneste er tatt ut. Jeg har biffen i stekeovn på 125 grader tar biffen ut på 50 grader og lar den hvile i folie. Tempen øker til 55 i folien.
Uten termometer vil det være å ha den 15-25 minutter i ovnen og kjenne om den er ferdig med fingrene og sjangsen på å treffe er lav. Grå biff eller rå biff er ikke særlig godt og indrefilet er jo ikke billig. Selv steker jeg aller mest Entrecote, men fremgangsmåten er den samme.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.