Jeg har lest litt rundt her, og fått med meg at det er mange som bruker proteinpulver før/etter trening, og jeg vurderer å begynne med det jeg også.
Er dette noe som går an på Atkins induksjon? Leste nemlig at flere av disse pulverene er laget av melkeproteiner, og skal man ikke holde seg vekke fra melkeprodukter på Atkins? Eller misforstår jeg nå? I tillegg har jeg jo sett flere på helsestudioet mitt drikke en proteindrikk etter trening, hvor de blander pulveret med melk. Dette går jo vel ikke for min del, finnes det noen man kan blande med vann da eller? Og som ikke smaker forferdelig? Eventuelt post en link her. Hvordan er det med karboinnholdet i slike? Jeg skulle hatt en med minst mulig karber i. Noen anbefalinger?
Jeg er interessert i å få mer markerte muskler, men ønsker ikke å bli så mye "større", hvis dere skjønner hva jeg mener. Er dette noe jeg risikerer ved å hive i meg proteinpulver?
Det er ikke noe problem med melkeprodukter på Atkins. Både rømme, fløte og de fleste oster er jo melkeprodukter. Det er kun det at du ikke skkal ha i degt så mye om gangen at du ikke skal drikke melk eller spise ferskost som Cottage Cheese.
[color=purple][/color]
Det er ikke SÅ mye myse i proteinet heller ! Du kan trygt bruke det.
[color=purple][/color]
Men før du setter i gang og heller i deg proteinshaker bør du sjekke hvor mye du får i deg gjennom mat, hvor mye du trener og hvor mye protein du trenger.
[color=purple][/color]
Hede & Begod er best til å svare på hvor mye du skal ta når......:D
Ja du skal blande det med vann!!
[color=purple][/color]
Tech Nutrition sine er bra og smaker godt. Du kan få det i både vanilje, jordbær og sjokoladesmak. Se www.tn.no Igjen, Hede og Begod vet mer her.
[color=purple][/color]
Bra proteinpulver søtet med Splenda, hvis du tåler det. Smaker digg også blandet med vann, og inneholder minst karbohydrater av alle myseproteinene på markedet. Inneholder ikke noe kasein, sånn som TN sitt. Proteinpulver er ikke bare noe man drikker rett før og etter trening. Du kan drikke det gjennom dagen, når du ikke får i deg nok proteiner fra mat. Proteiner er også viktig i restitusjonsfasen. Et par shaker om dager skal funke fint på induksjon. (Ser ingen logisk grunn til at det ikke skal det i alle fall.)
Om du blir "stor" av det er avhengig av hvor mye kroppsfett du har og hva slags kroppsbygning/-type du er. Hvis du har anlegg for å bli stor, så er det uunngåelig enten du bruker proteinpulver eller ikke. Det er ikke proteinpulveret som gjør at du blir stor. Proteinpulveret bør bare være et praktisk hjelpemiddel for å få i det nok proteiner igjennom dagen. Markerte muskler får du gjennom bra fettforbrenning, noe som du legger godt til rette for ved å velge et low carb kosthold.
Tusen takk for informasjonen, Nille og themonk. Blir det ikke veldig kvalmende med vaniljesmak egentlig? Er det andre som har noe relevant info å komme med?
Har ikke smakt vanlijeutgaven faktisk. Var tilfeldig at det var den smaken jeg la ut link til. Jeg kan i alle fall skrive under på at sjokoladesmaken er veldig god. Er ikke mer enn 0,06% Splenda, så det er ikke så veldig søtt.
Noen som har erfaring med produkter fra Proteinfabrikken? Ser de er litt billigere enn internutrition.no. Noen som har peiling på hvor mange karber denne innholder: www.proteinfabrikken.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=1775
Eventuelt vet om andre typer som inneholder lite karber?
PF sitt proteinpulver er en del mindre high tech. Det inneholder mye mer karbohydrater (6-7%), men ellers tror jeg ikke du merker noe særlig forskjell. Har ikke smakt det pulveret der, bare det med nøytral smak, og det smakte ikke særlig godt. Jeg liker heller ikke at de bruker aspartam og ikke oppgir hvor mye de har tilsatt, men det blir vel en personlig sak akkurat der. Hvis du har planer om å ta mye proteinpulver på induksjon, så ville jeg uten tvil valgt PVL fordi det er mye renere. Dersom du bare skal bruke littegrann, så er det egentlig hipp som happ, tror jeg.
Her kan du lese om innholdet. Proteinpulveret inneholder 8% karbohydrater, 6% fett og 76% protein. Det er også tilsatt sukker. ISOGOLD inneholder til sammenligning mindre enn 3% karbohydrater, mindre enn 3% fett og 88% protein.
Oki, da går jeg sikkert for ISOGOLD, hvis jeg bestemmer meg for å kjøpe. Er det noen som har erfaring med kjøp derfra? Er de til å stole på? Inneholder varene virkelig det de påstår?
Sjekk www.pvldirect.com. De har den mest åpne forretningsprofilen av alle produsentene på markedet, og alle produktene er testet både av egne og uavhengige laboratorier. Du kan få tilsendt labrapport for alle batchene. Så, ja, det er nok ganske så trygt vil jeg påstå. Proteinpulver er også kjent for å være blant de tryggeste tilskuddene.
Har bare gode erfaringer med Internutrition som internettbutikk også. Ingenting å utsette, borsett fra at det trolig ligger litt avsides, sånn at sendingene tar noen dager i posten.
Det er kanskje verdt å merke seg at myseprotein tas raskt opp i kroppen, og blir værende i kroppen i rundt 90 minutter. Protein har også en viss innvirkning på insulin. Derfor er det en fordel å ikke innta for store mengder av gangen dersom du ønsker å gå ned i vekt. 40 grams porsjoner som de anbefaler på boksen er ganske overdrevet. Ville heller redusert mengden til det halve, og brukt det litt oftere isteden.
Fordi hvis du spiser deg normalt mett på proteinrik mat, så får du ikke i deg nok til at det har noen betydning. Begynner du å gå oppi 250 gram kjøtt i et måltid så kan det få betydning.
Myseproteinpulver blir tatt så lett opp av kroppen at konsentrasjonen i blodet blir mye høyere enn vanlig, altså kan du anta at det vil ha en viss invirkning på insulinet. Insulin er fint hvis du vil bygge muskler, men ikke hvis du vil forbrenne fett.
Nei, det betyr ikke 1 gram av 100 gram, det betyr 1% av anbefalt daglig inntak. Vaniljepulveret inneholder 1,5 gram karbohydrater pr 40 gram.
Hehe... du får lete litt til. ;) Måleskjea ligger nok nedi der et sted skal du se. Du får prøve å fiske litt med en gaffel. Hvordan var vaniljesmaken forresten?
Takk for mye god informasjon. Ante ikke at det fantes proteinpulver uten alle de ekle kunstige søtningsstoffene :eek: Synes de fleste er altfor søte også! Men bør jeg egentlig bruke proteinpulver? Er jo som du ser 20 kg overvektig. Har brukt det fordi jeg ikke orker mat når jeg står opp kl. 7, spiser først ordentlig frokost et par timer senere. Men så MÅ jeg ha kaffe, og da blir jeg så sur i magen hvis jeg ikke har noe "innabords" først. Har pleid å blande kokosolje (Cocosa) i proteindrikken. Trener ganske hardt, 2-3 ganger i uka vekttrening på Nautilus. Hva synes dere som tydeligvis har mer greie på dette enn jeg?
Forresten - man kan godt ha en skvett kremfløte i proteindrikken også, da blir den veeeldig god :D
Hmm... Vanskelig å si. Etter hvert har jeg erfart at proteinpulver er unødvendig for en som går på low-carb, fordi det ikke er noen vei utenom mat som inneholder mye proteiner (kjøtt, ost, fisk). For min egen del har jeg måttet kutte ut proteinpulver helt for ikke å innta uhensiktsmessig mye protein. Har du kontroll på sånn cirka hvor mye protein du får i deg i løpet av en dag?
Proteinpulver burde ikke være en erstatning for mat. Som overvektig er det kanskje bedre å finne en snack som inneholder mindre proteiner og mer fett. Vet ikke helt hva det skal være jeg men... selv har jeg matlyst til å dytte i meg et middagsmåltid rett etter jeg har stått opp, så jeg klarer ikke helt å sette meg inn i situasjonen. :)
Det blir nok en del protein. Spiser 2-3 egg til brunsj, ofte med bacon, skinke el. til. Middag er gjerne 100-150 gram kjøtt, og på kvelden spiser jeg ofte middagsrester, det kan vel bli en 100 g kjøtt det også, eller evt. et par egg igjen. I tillegg er jeg veldig glad i ost, og kan gå og skjære skiver og spise. Da kan jeg nok regne i hvert fall 100 gram der også. Kanskje dette er grunnen til at jeg ikke går ned noe særlig?
Da spiser du veldig mye protein. Jeg vil i alle fall ikke anbefale å bruke proteinpulver i tillegg.
Jeg tror det er noen ganske informative innlegg i "Jan Kwasniewski's Optimal Ernæring"-tråden, som går på dette med vektreduktsjon og proteininntak, og hvorfor det kan være problematisk å spise for mye proteiner.
Selv har jeg lagt om til matvarer som inneholder mer fett og mindre protein. Rett og slett fordi det ikke er nødvendig med store mengder protein.
jeg er noe uenig i at man ikke skal innta "for mye" protein. ved en kostindusert ketose, med vekttrening i tillegg er det min ydmyke mening at for å unngå muskeltap er det svært viktig å innta nok protein. proteinet har også en termogen effekt så jeg ser ikke at der mulig å innta for mye(?)
Proteiner har, når det inntas i større mengder, ugunstig virkning på hormonene som medfører bremsing i vekttapet. For å unngå muskeltap er det svært viktig å innta nok fett. Proteininntaket kommer i andre rekke IMHO. :)
Men hva skal jeg egentlig spise, da? Må jo nevne at jeg får i meg veldig mye fett også, da. Spiser mye hjemmelaget bernaise-saus, som bare består av smør og eggeplommer og essens, steker tomater i baconfettet og får i meg alt som er i panna, rømmedressing er en favoritt... Jeg ble så redd for ikke å få i meg nok fett, at nå har jeg begynt å blande to ss cocosa i vann og en fløteskvett og drikke til frokost. Smaker slett ikke ille når jeg søter med noen dråper stevia, og holder meg mett i flere timer. Men jeg kan jo ikke kutte ut biffene og kotelettene og kyllingene mine???
Nei, det kan du ikke. Men du trenger heller ikke være bekymret for at du får i deg for lite protein. Proteinpulver i tillegg til den vanlige kjøtt-maten du spiser er ikke nødvendig.
Hvis du tar en proteinshake med litt fløte og, si, 35 gram protein, så vet du selv at du ikke holder ut i all evighet uten å måtte spise igjen. Når du går på low carb er sjansen for at neste måltid også inneholder mye protein ganske stor. Da blir det fort 3-4 gram protein pr. kg kroppsvekt i løpet av en dag, og det er ikke heldig for vektreduksjon. Hvis du holder deg til mat så går det bedre. Er litt vanskelig å si akkurat hva du skal spise utover det.
Vet ikke åssen den er ernæringsmessig, men den smaker ræv... Iallefall i forskjell til Protein Delite, som jeg bruker (er litt mye karber i den Deliten, men den smaker milkshake fra McDonalds...+ at jeg trener mye.... og unnskylder meg en del.... Så det går greit for MEG)
Den er jo laget for oss som vil ned i vekt, så jeg regner med det går an å drikke på dette? Hvordan er egentlig protein-innholdet i forhold til f.eks ISO-GOLD?
Atkins har den fordelen at de har en annen målgruppe enn vanlige proteinpulver og dermed mindre konkurranse. Resultatet er et "enkelt" proteinpulver som er drøyt overpriset. Det er vanskelig å finne info om hvordan der er produsert, og derfor er det rimelig å anta at det er en standard ionebytte-prosess. Proteinet som er laget for treningsmarkedet har vært nødt til å stadig forbedre produksjonen for å oppnå et renere og mer næringsrikt proteinpulver. Her finner du de nye high-tech produktene som f.eks ISO-GOLD og Proteinfabrikkens isolat.
Hverken Atkin's proteinpulver eller andre proteinpulvere er noe særlig gunstig med tanke på slanking uansett.
Atkins mix anbefales absolutt IKKE. Jeg har ikke kjøpt den, men jeg fikk en liten prøvepose av en som har kjøpt. Både sjokolade og vanilje smakte kvalmt og ekkelt !
Har smakt mye rare proteinpulvere, men dette var de verste !
[color=#800080][/color] her skulle det stått en spysmiley menjegerpåjobbogfårikkelastened
Atkins(TM) Shake Mix
Lag en smakfull drikk, et mellommåltid eller en dessert med vår Shake Mix. Det er ikke nødvendig med melk eller juice for å tilsette smak. Bland med vann, rist godt og drikk den enten kald eller varm. 3 g netto karbohydrater pr. porsjon.
Noen som kan anbefale et proteinpulver med lite karber i? Kjøpte en boks med ISO-GOLD vanilla i høst, men det smaker jo drit! Hehe... Og slik det ser ut nå, er internutrition.no tom for disse.
Den smaker ikke det samme som shake mixene- De smaker rett og slett kjempedårlig.. Det gjelder både jordbær og sjokolade. Mine gikk rett i bosset etter å ha prøvd dem både som vanlig shake og i smoothie... Ingenting fungerte, det fikk samme smak allikevel.
Har smakt den boksen som du henviser til. Den er helt ok på smak. Jeg bruker noe som heter vegefuel proteinpulver. Kjøpte den på helsekosten oppe på vestkanten. Den smaker ikke noe, uten smak:p , og passer til det meste. Da er det bare å tilsette ønsket smak på tingene. De har også med smak men de har jeg ikke prøvd. Boksen var heller ikke så dyt.
Jeg blir litt engstelig når det er snakk om så mye proteiner og fett. Hvordan virker dette på kroppen? Nyrene for eksempel?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.