< Tilbake til oversikten

Pannekake

#1

Elena sa for siden:

Nå har jeg lett og lett etter det jeg har notert som Nilles pannekake.

2 egg
50 g philadelphia ost
1/2 ts kanel
1 ts natreen
15 gram protein pulver

jeg har bare et spørsmål kan jeg bytte ut protein pulveret med noe?

og hvordan ligger karbo antallet ann i denne?


#2

Nille sa for siden:

Det er 4 karber i denne....
har alltid brukt proteinpulver m/vaniljesmak. Har ikke tenkt på å bruke noe annet, men du kan jo prøve med Atkins bakemix om du har det. :)


#3

Elena sa for siden:

hei Nille mor :)

Poenget var- jeg hadde ikke proteinpulver eller bakemix.. men kjøper i morra... kanskje
jeg brukte fiberhusk... den ble litt stor... prøver med kruskakli i morgen tidlig... om det ikke
fuunker kjøper jeg pulver stæsj :)

takk for svaret :)


#4

Iset sa for siden:

Denne er ganske god! Jeg bruker også vaniljeproteinpulver. En boks varer jo i evigheter om du bruker den til kun matlaging. :)


#5

Elena sa for siden:

jepp, så jeg må til butikken i morgen å kjøpe en...

jeg er ikke no shake jente så blir ikke fort oppbrukt her heller :)


#6

Iset sa for siden:

Har du prøvd denne sjokoladekaken? Kan jo brukes som proteinbar/måltid jo, og smaker helt nydelig av nøttesjokolade!!!! :sikle:

Ingredienser:
2 ss malte mandler (kan erstattes med andre nøtter f.eks valnøtt, pekan)
2 ss proteinpulver/soyaprotein
1 ss usøtet kakaopulver
1/4 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt (fås i velassorterte butikker) eller 10 dråper vaniljeessens (etter smak)
Søtstoff etter smak
1 ss smeltet smør
1 ss rømme
1 egg

Bland det tørre i en mikrosikker liten form. Pisk det våte inn med en gaffel. Dekk formen tett med plastfolie, men stikk et lite hull på toppen så dampen slipper ut. Mikre i 1 minutt på høyeste styrke. Er kaken for løs, mikre noen sekunder mer.

Den vil se litt "våt" ut på toppen, men når den avkjøles stivner den.


#7

Elena sa for siden:

oj oj oj...

den skal jeg jammen prøve.. tror du jeg kan steke den i komfyren... hakke micro....

kan jo lage den hos mamma en gang kanskje..


#8

Iset sa for siden:

Det aner jeg ikke. Prøv. :)
Mikro må du jo få deg, menneske!! :D

Nå får du gode mikroer ned i 300 kr jo!!! Ønsk deg til jul. ;)


#9

Elena sa for siden:

hehe, er jo allerede skrevet ned på ønskelista!

men menneske.. hihi jeg likte måten det var sagt på! følte at jeg lever i steinalderen mens du er high tech super woman


#10

Iset sa for siden:

:p


#11

Albertine sa for siden:

Altså, det blir jo dyre kaker hvis man må kjøpe mikro da! Jeg er av sorten som blånekter å ha styggedommen i hus, så du må se til å finne ut hvordan den lages i ovn.:dulte:


#12

Iset sa for siden:

Hehe jeg er også endel skeptisk til mikro, altså. Koker feks ALDRI grønnsaker i den, eller barnemat og slikt. Bruker den kun til feks denne kaken, mikropopcorn til mannen, og av og til tining av kjøtt og slikt dersom jeg har hastverk.
Varmer forresten også vann i den. Den var ganske grei å ha når jenta mi drakk NAN. Jeg ville ALDRI varme den i mikroen, så jeg varmet heller opp vannet (kokt på forhånd og så avkjølt) i flasken, og helte i pulveret.

Vann forandret vel ikke molekylstruktur i mikroen? Nå mens jeg skrev det siste der ble jeg plutselig litt usikker.


#13

des65 sa for siden:

Usøtet kakaopulver.... hvor kjøper dere det, og heter det bare det eller?


#14

Iset sa for siden:

Hmm det vanlige kakaopulveret er iallefall ikke søtet, etter det jeg vet. På pakkens innholdsfortegnelse står det ingenting om sukker/søtstoff.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.