Har kuttet den opp, og prøvd å spise en og en av de små greiene inni, men det går jo så ulidelig sakte. :rolleyes:
Har prøvd å spise litt med skjei, men det bel jo bare søl av...
Og ikke minst: Er det meningne vi skal spise steinen som er inne de små folikkene? (Det er jo mer stein enn frukt)
Det smakte jo ganske godt da. Litt sånn småbitter kirsebærgele eller noe.
...tror det er meningen du skal banke ut fruktkjøt/kjerner. Hinnene som smaker bittert sakl du ikke spise....
Verdensmagasinet sa:
Zevs datter, Persefone, er en av de eldste beskrevne ofrene for denne uimotståelige frukten. Hun ble kidnappet av Hades og ført til underverdenen. Så skulle hun slippe fri hvis hun lot være å spise noe. Men granateplet ble for fristende, hun spiste seks små frø. Derfor måtte hun tilbringe seks av årets måneder i underverdenen mens jorden sørget. Granateplet er beskrevet i den eldste delen av det gamle testamentet også. Men da som krydder – ved å tørke frøene først.
[color=#800080][/color] Det er de rubinrøde frøene som er selveste juvelene i kronen, eller splinten i granaten, om du vil. De er festet i noen hvite hinner i en bikubelignende form som bare smaker bittert. Men med litt kraft og baksiden av en skje er det ingen sak å banke de vakre frøene løs. De er som små saftbobler og gir en frydefull opplevelse både i den søtsyrlige saften som spruter i munnen og på grunn av den bittelille harde kjernen inni. Å spise granatepler gir litt av den samme følelsen i munnen som man fikk av barndommens bruspulver, bare at det smaker mye bedre. Og ikke minst er de egnet til å smykke enhver rett de møter. Dette er matsminking av det mer delikate, sunne og ikke minst enkle slaget.
[color=#800080][/color]
Foruten selve frukten brukes saften til å lage grenadine, hos oss mest kjent som en drink-ingrediens. Grenadine brukes imidlertid også i matretter både i det nord-afrikanske og tyrkiske kjøkkenet. Ved siden av å tilføre en frisk syrlighet og blodrød farge, mørner saften også kjøtt.
Granateplets søte friskhet passer til både forretter, hovedretter og desserter. Til salater med salte oster som fetaost er de perfekte. De er også godt selskap til retter med kylling eller and (bruk gjerne grenadine til å marinere kjøttet først), og er helt strålende til fruktsalater og yoghurter. Sesongen er imidlertid på hell så det gjelder å skynde seg hvis du vil invitere til kulinarisk ball. Hvor avanserte retter du vil lage velger du selv, og så er det bare et par dunk som skal til før maten er kledd i sin fineste skrud
Nei, det brune skallet fristet ikke til å prøve engang. Jeg tror kansje jeg skal prøve meg på en litt mer moden en neste gang.
Sharonfrukten var moden og deilig! :ja:
skrap ut "innmaten" av granateplet nedi et glass eller ei skål, og putt oppi litt blåbær. (evt ha på litt splenda/natreen el noe annet søtt) og spis med teskje...:sikle:
og masse annet rart... ;) jeg googlet granateple og oppskrifter :)
noen ingredienser må nødvendigvis byttes ut, for det er jo ikke alt man liker/ tåler/ vil spise :)
Hei Lise. Jeg har selv benyttet Granateple på forrett med fisk. Det blir så fin farge på toppen av den hvite fisken, og det er sånn frisk god smak. En kunde har det i frokostblandingen hver morgen. Det er noe søl å få ut. Deler i to og bruker teskje og skraper så godt jeg kan.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.