ajn sa for siden:
Hei!
Hvilken olje er best/optimal/sunnest å bruke til fondu ?
Jeg vet mange bruker solsikkeolje...
Jeg bruker rapsolje til steking, kan denne benyttes ?
Takknemlig for råd :-)
AjN
ajn sa for siden:
Hei!
Hvilken olje er best/optimal/sunnest å bruke til fondu ?
Jeg vet mange bruker solsikkeolje...
Jeg bruker rapsolje til steking, kan denne benyttes ?
Takknemlig for råd :-)
AjN
leenam sa for siden:
Jeg har ikke tenkt på helserelatert valg av olje til fondue, men husker lenge siden å ha hørt at oljen som gir minst oljelukt under stekingen, er druekjerneolje. Den er dobbelt så dyr som vanlige oljer - og ikke lett å finne heller, tror jeg.
Mye av poenget må være lukta - ingen spiser vel fondue så ofte at man behøver å tenke så veldig på helsa? Hvis man gjør slik som man gjør i Sveits, gnir gryta først med hvitløksfedd, får man kanksje gjort noe mot harskningen av fettet under stekingen.
Kokosfett er en av oljene som tåler oppvarming godt - men igjen, hvor får du tak i uraffinert kokosfett til overkommelig pris? Soyaolje må man ikke bruke, rapsolje synes jeg lukter ulekkert osv.!
Jeg ville sjekket hvor godt f.eks. solsikkeolje tåler oppvarming - husker ikke i farten siden jeg aldri bruker den. Jeg har kun olivenolje, rapsolje og kokosolje (og tran!) i skapet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.