< Tilbake til oversikten

Sjokoladekake

#1

FantasiJenta sa for siden:

Ååååh, så lyst jeg har på sjokoladekake.. :p Men har ikke funnet noe sånn med lite karbo i..

Usakelig innlegg kanskje, men måtte bare si det til "noen" .. :)


#2

Nille sa for siden:

Gå til Oppskriftsdelen av forumet og se på "kaker" . Der ligger det flere oppskrifter !! :D


#3

Iset sa for siden:

Princess har lagt ut en sjokoladekake bakt med soyaprotein, er nesten ikke karber i den. :)


#4

ajn sa for siden:

Jeg lagde denne her om dagen - skikkelig sjokoladesmak iallefall, god med litt krem til...
Oppskriften fant jeg på det Kanadiske forumet.

Three Minute Chocolate Cake

Ingredients:
2 Tablespoons almond meal (kan erstattes med andre nøtter f.eks valnøtt, pekan)
2 Tablespoons Wheat Protein Isolate (eller annet soyaprot.pulver)
1 Tablespoon unsweetened Cocoa powder
1/4 teaspoon baking powder
1 Tablespoon sugar-free syrup -- vanilla
liquid Splenda -- equivalent to 3 Tbsp. sugar (jeg brukte flytende Natreen)
1 Tablespoon melted butter
1 Tablespoon sour cream
1 egg

Method:
Combine dry ingredients in 2-cup Pyrex measuring cup. Beat in remaining ingredients with a fork. Scrape down sides of cup. Cover cup with plastic wrap; cut a small slit for steam to escape. Microwave on high (100%) power for 1 minute, adding additional seconds if needed.

It will look a bit wet on top, but will dry as it cools. Eat warm, as is, or cool completely and frost.

Additional Comments:
Per Serving (based on a single serving): 305 Calories; 23g Fat (67.9% calories from fat); 16g Protein; 8g Carbohydrate; 4g Dietary Fiber; 224mg Cholesterol; 314mg Sodium. Exchanges: 1/2 Grain(Starch); 1 1/2 Lean Meat; 0 Non-Fat Milk; 3 1/2 Fat; 0 Other Carbohydrates.
[color=blue][/color]

Jeg blanda det tørre og tilsatte så det "våte", helte det i en liten glass-skål, dekket den med glad-pack (skal være tett), snittet et lite hull midt oppe på. Lot den stå i mikro'en i ca 1 min. Til min overraskelse ble det en flott stor muffins-kake. Den er såpass mektig at vi delte den i to. Serverte med krem.

Enkelt og raskt !

AjN


#5

Iset sa for siden:

Oj nam nam! :sikle:
Tror du jeg kan bruke vaniljeproteinpulver og evt sløyfe vaniljeekstrakten da? Har nemlig kun vaniljeproteinpulver i hus nå. Forresten nei, jeg tror jeg har litt soyaprotein igjen...

Du brukte altså 3 ss flytende natreen? Er ikke det litt mye? Den er jo vanvittig søt.


#6

nøtta sa for siden:

er antall karb for hele oppskriften ?? altså er det en en-porsjons oppskrift ??

Tusen takk for at du la den inn her :suss: genialt at den var så rask da er det litt lettere og ty til en sånn enn noe annet slusk ...:p


#7

ajn sa for siden:

Jeg brukte tilsvarende 3 ss med Natreen, tror det står på flaska at 25 dråper = 1 ss. Jeg lagde denne oppskriften 2 ganger (glemte rømme første gangen, da ble kaka tørr), tok litt mer søtt i andre gangen, smakte bedre, tror man må prøve seg litt fram ? Går jo ann å smake på røra før man "nuker" den :-)


#8

ajn sa for siden:

Jeg har ikke regna på antall karbs selv, men regner med at det er for en kake, det er liksom det det blir ut av røra. Men som sagt, den er mektig, og går fint å deles i 2-3 biter. Litt mer overkommelig med antall karber da, ja :-)

Finner mange spennende oppskrifter på nettet og på det forumet - folk er jammen flink til å eksperimentere :-)

AjN


#9

nøtta sa for siden:

men er næringsinnholdet for hele opskriften ?? mase mase:p


#10

nøtta sa for siden:

oj vi posta likt :rodme: tuuuuuuuuuuuuusen takk for svar !! :D


#11

Nille sa for siden:

:ja: Denne er ganske god ja !! Det er Dana Carpender sin originaloppskrift.
Hun har skrevet en del kokebøker - syns å huske at denne er fra den første boka ! Pleide å lage denne før. Men bruke proteinpulver (whey) med vaniljesmak isteden + vanilje ekstrakt. Det var knallgodt !!
Bekrefter at det er 4 nettokarber i en porsjon........ (USA og Canada har ikke fratrukket fiber fra før)

1. 500 Low-carb Recipes ~
2. 500 More Low-carb Recipes: All-new Recipes from Around the World ~ Dana Carpender


#12

Iset sa for siden:

Jeg måtte selvsagt prøve meg på den nå, og den smakte KJEMPEGODT!!! Jeg hadde røren i en liten rund mikroform, og det ble en liten rund kake, som en vanlig sjokoladekake i miniatyr, liksom. Morsomt. :D
Smakte nydelig av nøttesjokolade!! :sikle:

Jeg brukte 2 korker flytende natreen, og brukte vaniljeproteinpulver istedetfor vanlig proteinpulver, og sløyfet vaniljeekstrakten. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.