< Tilbake til oversikten

Urter i olivenolje

#1

Nille sa for siden:

Fikk en "matkurv" i gave i dag. Oppi var denne blandingen m/oppskrift til.
[color=purple][/color]
URTER I OLIVENOLJE
[color=purple][/color]
Du trenger:
[color=purple][/color]

  • Olivenolje - kaldpresset extra virgin
  • 2 kvister basilikum (eller 1 pose fra Viking Urt)
  • 2 bunter persille (sånne fra Gartner)
  • 1 bunt gressløk
  • 2 kvister salvie (eller 1 pose fra Viking Urt)
  • 2 ts tørket timianVask de friske urtene og la vannet renne godt av på et kjøkken papir. Gressløk, basilikum, salvie og persille hakkes i fine biter. Deretter fylles de friske urtene og den tørkede timianen på glass eller flaske. Hell på olivenolje til alle urtene er godt dekket av olje. Sett på kork/lokk og la glasset/flasken stå kjølig i 1-1,5 uker.
    [color=purple][/color]
    Fyll på olivenolje for hver gang du bruker av blandingen slik at urtene hele tiden er dekket. Urteblandingen er perfekt smakstilsetning i sauser (bl.a. fiskesauser) og til salat dressing.

#2

Gamla sa for siden:

Dette ser veldig spennende ut, Nille!:)
Jeg har noen flotte flasker og kunne tenke meg å gi slik olje i julegave til noen, men har aldri gjordt dette før. Vet du om en skal ha så mye urter til en liter olje,- eller om dette er beregnet en større porsjon?:confused:
Du skjønner,- jeg synes bare det så litt voldsomt ut!:rolleyes:


#3

Nille sa for siden:

Jeg har lagd den sånn jeg iallefall. Men første gangen mugna det etter en 3-4 uker på kjøkkenbenken. Neste ladning står i kjøleskap. Jeg brukte literflaske (sånn gammeldags med gammeldags kork) og nesten 1 liter olje..... (7,5 dl tror jeg). Heller på etterhver som jeg bruker.

Men du kan sikkert la den stå i 2 uker og så sile oljen av og gi den i presang på mindre flasker uten urter oppi (slik at det ikke mugner).
Det har jeg tenkt på til jul....


#4

Gamla sa for siden:

Tusen takk Nille!:)
Dette skal jeg prøve, selv om jeg hadde ønsket at urtene kunne være i flaskene! Så igrunnen for meg at det skulle være 2-3 urtestilker i hver flaske. Det synes jeg hadde vært finere når jeg skal gi det bort, men smaken blir jo den samme. :utenutryk Hvis det mugner med urtene i blir det jo ubrukelig. :eek:
Lager meg en porsjon til meg selv først, så får jeg se. Det er jo ikke jul riktig enda!
Flaskene mine er på ca. en liter, så jeg får nok finne noen andre. :rolleyes:


#5

Tricky sa for siden:

..lurer på hvordan det gikk med og uten urter..

Tricky ikke ferdig med julegavene neih..


#6

nøtta sa for siden:

jeg skal lage to slike glass med en slik olje og så putte oppi terninger av edamer = marinert edamer !! sikkert noen som har sett oppskrift i butikken ! men syntes det var lurt jeg :cool: lavkarbo er det jo også !! :D ( i motsetning til all den konfekten som noen lempa over til meg i går !! :rolleyes:


#7

Gamla sa for siden:

Kjempelurt! Takk for tipset Nøtta!:)
Jeg har olje der jeg silte av urtene etter godt og vel 2 uker. Hadde den stående i kjøleskapet hele tiden mens urtene var i. Nå har jeg satt ut en liten flaske på benken, og den holder seg helt fint. Oljen ble nydelig!:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.